Kisauutisia

Päivitetty 13.10.2014, osia poistettu ja muokattu


 

9.9.2009 (muokattu 13.10.2014)

Toni Liiaksen suoritus mitätöity, mestaruus Carlströmille

Kesäkuussa Kuusamossa ajetun SM-maantiekilpailun mitalit menevät uusjakoon. Suomen Pyöräilyunioni ry:n hallitus on päättänyt mitätöidä Toni Liiaksen vuoden 2009 maantiepyöräilyn yhteislähtöisen Suomen mestaruuskilpailun suorituksen.

Hylkäyksen johdosta mestariksi nousee Kjell Carlström, hopealle Matti Helminen ja pronssille Matti Pajari.


 

28.6.2009

Liias mestari, Carlström kakkonen

Turun Urheiluliiton Toni Liias voitti maantieajon suomenmestaruuden Kuusamossa. Kilpailun viimeisellä 28 kilometrin kierroksella Liias ajoi yhdessä Kjell Carlströmin, Matti Pajarin ja Matti Helmisen kanssa karkuun pääjoukolta. Liias oli joukon nopein tiukassa loppukirissä. 

Kilpailun alkuvaiheessa Mika Simola ja Anders Bäckman pääsivät irti. Ero pääjoukkoon kasvoi parhaimmillaan reiluun viiteen minuuttiin. Karkulaisten taakse muodostui vielä 13 miehen takaa-ajoryhmä, jonka pääjoukko ajoi kiinni kisan puolivälissä. Kuudennen kierroksen alkaessa kärkikaksikon seuraksi nousi U23-luokan Paavo Paajanen. Pääjoukko oli tässä vaiheessa reilun minuutin perässä. Pian kärkeen muodostui 10 ajajan ryhmä, joka vaikutti jo ratkaisevalta kokoonpanolta. Viimeisessä Kapustavaaran nousussa erottui vielä kaksi paria, Matti Helminen ja Toni Liias sekä Kjell Carlström ja Matti Pajari. Pian nousun jälkeen kaksikot ajoivat yhdessä ja ratkaisu jätettiin loppusuoralle.

U23-luokan ykköseksi ajoi TWD-Länkenin Paavo Paajanen.


 

27.6.2009

Carina Ketonen naisten ykkönen

Kuusamon SM-kisassa ajettiin lauantaina naisten ja nuorten luokkien maantieajo. Vuoden 2009 naisten maantiepyöräilyn suomenmestari on Carina Ketonen. Suurimman osan kilpailusta soolona ajanut Carina vei voiton lähes 2,5 minuutin erolla ennen IK-32:n Merja Kivirantaa. N-18 luokassa kolmikko Virva Koski, Rosa Törmänen ja Miimu Paavola pääsivät ensimmäisellä kierroksella ratkaisevasti irti ja ratkaisivat mitalijärjestyksen tiukassa loppukiritaistelussa. Kultamitalilla palkittiin TVC:n Virva Koski, hopeaa ajoi Cycloksen Rosa Törmänen ja pronssia P-P Miimu Paavola. M-18-mestaruus ratkaistiin päivän kovimmassa kiritaistelussa neljän miehen kesken. Voittajaksi ehti Akilleksen Joonas Henttala ennen TWD:n Mikko Paajasta.

Kilpailussa tehtiin myös tiukkoja tuomaripäätöksiä. Ensimmäisenä matkaan starttasi M-18-luokka, jonka jälkeen naiset viiden minuutin jälkeen. Lähtöväli ei riittänyt, kun laiskasti kilpailun aloittanut miesjunioreiden ryhmä ajettiin naisten toimesta kiinni. Tuomari teki päätöksensä ja pysäytti miesten ryhmän.


 

26.6.2009

Uudet mestarit saivat mitalinsa ja ruusunsa Kuusamon SM-tempossa. Naisten kuin miestenkin elite-kisassa kruunattiin uudet mestarit. Naisten paras oli IK-32:n Heljä Korhonen ja miesten CCH:n Jarmo Rissanen. Kaikkensa antanut Rissanen heittäytyi maalissa pitkin pituuttaan ajoradalle. Hetkisen toivuttuaan kilpailun rasituksesta ja kellon käydessä armotta Helmisen tappioksi, mestarin riemulla ei ollut rajoja.

Koiviston Iskun Teemu Viholainen oli nopein U23-luokassa, jossa järjestävän seuran lippua piti korkealla kolmanneksi ehtinyt Roope Törmänen. M-18-luokan ykkönen oli Laihian Lujan Lassi Lilleberg ja N-18-luokan nopein oli Taija Laitala. Nuorten naisten joukkuekisasta irtosi Cyclokselle hopeamitalit, joten hyvin sujuneen tempokilpailun lisäksi ilonaihetta riitti myös tuloksellisesti.


 

26.6.2009

Kilpailukeskus on valmis ottamaan vastaan kilpailijat huoltojoukkoineen. Niin on myös Kuusamosalin palkintopalli. Uusia mestareita odotellessa ja veikkaillessa voi muistella, miten viime kesänä kilpailtiin Cyclos-tempon ja Kuusamon Kapusta-ajon merkeissä (linkki arkistosivuille).