Toiminta

Cyclos Kuusamo – pyöräilyä monenlaisessa muodossa

Cyclos Kuusamo on vuonna 2003 perustettu pyöräilyseura, joka toimii paikallisen pyöräilytoiminnan parissa ympäri vuoden ja on Suomen Pyöräilyn sekä Suomen Triathlonliiton jäsenseura.

toiminta2

Talven aikana pyöräilykuntoa ylläpidetään ja kehitetään seuran omassa sisäpyöräilyssä liikuntahallilla. Jäsenistö harrastaa myös hiihtoa ja talvipyöräilyä. Kevätkesällä, säiden lämmettyä aloitetaan ajamaan maantiellä yhteisiä kuntolenkkejä tiistaisin ja sunnuntaisin. Maastopuolen yhteislenkkejä ja -retkiä ajetaan myös. Kauden mittaan järjestetään jäsenille ilmaisia (myös muille pyöräilyn ystäville avoimia) yhteislenkkejä ja kuntoajoja, joissa voi kulkea mukana myös seuran huoltoauto. Saatamme myös pakata vaihtelun vuoksi pyörät autoihin ja ajaa ajoreissulle johonkin Koillismaan kohteeseen, monipuolisen maantie- ja maastoverkoston pariin.

toiminta4

Seuran jäseniä osallistuu kauden mittaan maantiepuolen lisenssikisoihin ja kuntotapahtumiin ja osa jäsenistä mittaa kestävyyttään triathlonkilpailuissa ja -tapahtumissa. Myös maastopyöräilyn vaativat kestävyystapahtumat ovat tulleet vähitellen suositummiksi ja jäsenemme ovat ottaneet ne ajokalenteriinsa. Näihin erilaisiin vaativiin koitoksiin valmistautuvien jäsenten harjoittelua ja virittäytymistä tuetaan esim. varmistamalla ajokaluston kunto ja järjestämällä tarvittaessa valmistavia yhteisharjoituksia. Lajitietämys jaetaan kaikkien kiinnostuneiden kesken lajityypistä riippumatta.

toiminta5

 

Cyclos-kalenterissa mm. seuraavaa:
– Sisäpyöräilyharjoitukset, hiihtolenkit, talvipyöräily talvisin
– Yöttömän Yön Ajo – kuntoajo juhannusviikolla
– Puistocrossi kesällä
– Kuntoajot ja yhteislenkit maantiellä ja maastossa keväästä syksyyn

Jäsenet osallistuvat mm.
– maantiepyöräilyn kotimaisiin kilpailuihin ja kuntotapahtumiin
– maastopyöräilyn kestävyystapahtumiin
– triathlonkilpailuihin ja -tapahtumiin
– hiihtokisoihin ja kestävyystapahtumiin