Toiminta

Cyclos Kuusamo – pyöräilyä monenlaisessa muodossa

Cyclos Kuusamo on vuonna 2003 perustettu pyöräilyseura, kokonaisjäsenmäärän ollessa on n.55. Cyclos toimii paikallisen pyöräilytoiminnan parissa ympäri vuoden ja on Suomen Pyöräilyunionin, Pohjois-Suomen Pyöräilyn sekä Suomen Triathlonliiton jäsenseura.

toiminta2

Talven aikana pyöräilykuntoa ylläpidetään ja kehitetään seuran omassa sisäpyöräilyssä liikuntahallilla. Jäsenistö harrastaa myös hiihtoa ja talvipyöräilyä. Kevätkesällä, säiden lämmettyä aloitetaan ajamaan maantiellä yhteisiä kuntolenkkejä tiistaisin ja sunnuntaisin. Maastopuolen yhteislenkkejä ja -retkiä ajetaan myös. Kauden mittaan järjestetään jäsenille ilmaisia (myös muille pyöräilyn ystäville avoimia) yhteislenkkejä ja kuntoajoja, joissa voi kulkea mukana myös seuran huoltoauto. Saatamme myös pakata vaihtelun vuoksi pyörät autoihin ja ajaa ajoreissulle johonkin Koillismaan kohteeseen, monipuolisen maantie- ja maastoverkoston pariin.

toiminta4

Seuran jäseniä osallistuu kauden mittaan maantiepuolen lisenssikisoihin ja kuntotapahtumiin ja osa jäsenistä mittaa kestävyyttään triathlonkilpailuissa ja -tapahtumissa. Myös maastopyöräilyn vaativat kestävyystapahtumat ovat tulleet vähitellen suositummiksi ja jäsenemme ovat ottaneet ne ajokalenteriinsa. Näihin erilaisiin vaativiin koitoksiin valmistautuvien jäsenten harjoittelua ja virittäytymistä tuetaan esim. varmistamalla ajokaluston kunto ja järjestämällä tarvittaessa valmistavia yhteisharjoituksia. Lajitietämys jaetaan kaikkien kiinnostuneiden kesken lajityypistä riippumatta.

toiminta5

Kesäisin järjestettävä lasten Puistocrossi-tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa kuusamolaisten lasten kesätapahtumana. Syksyisin toteutettavassa maastopyöräkerhossa opetellaan maastoajotaitoja sekä pyöränhallintaa erilaisissa olosuhteissa. Seuralla on neljä lasten ja nuorten maastopyörää tätä toimintaa tukemassa.

Cyclos-kalenterissa mm. seuraavaa:
– Sisäpyöräilyharjoitukset, hiihtolenkit, talvipyöräily
– Yöttömän Yön Ajo – kuntoajo juhannusviikolla
– Puistocrossi ja maastopyöräkerho loppukesästä/syksyllä
– Kuntoajot ja yhteislenkit maantiellä ja maastossa

Jäsenet osallistuvat mm.
– hiihtokisoihin ja kestävyystapahtumiin
– maantiepyöräilyn kotimaisiin kilpailuihin ja kuntotapahtumiin
– maastopyöräilyn kestävyystapahtumiin
– triathlonkilpailuihin ja -tapahtumiin