Rukan Tunturiajot 1.9.2018

Rukan Tunturiajot ajetaan jälleen 1.9.2018 ja tapahtuman järjestävät PP-Timing Oy, Ruka-Kuusamo matkailu, Rukan kävelykyläyhditys sekä Cyclos Kuusamo. Meidän roolimme on rakentaa reitit ja vastaamme myös huoltopisteiden toiminnasta. Tapahtuman jälkeen tietysti puramme kaikki reitinmerkkaukset pois.

Lisätietoja tapahtumasta: http://www.rukantunturiajot.fi/

kuva: Taneli Kaakinen

 

HUOM! TALKOOTIETO PÄIVITETÄÄN TÄLLE VUODELLE LÄHEMPÄNÄ TAPAHTUMAA

Tässä tietoa lähinnä seuran jäsenille, mutta kaikki talkoista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä!

On ensiarvoisen tärkeätä, että saamme hoidettua osuutemme kunnolla ja että talkoolaisia on riittävästi. Mukavaa yhdessä tekemistähän se on ja hyvässä seurassa!

Yleisesti
Reitinmerkkaus alkaa viikkoa aiemmin ja sitä jatketaan aina tapahtumaa edeltävään perjantaihin asti iltaisin. Seura tarjoaa kahvit ja eväät talkoolaisille jokaisena iltana. Samoin varsinaisena tapahtumapäivänä tarjotaan pullakahvit Pitäjän pirtissä sekä lounas tapahtuman jälkeen viimevuotiseen tapaan kisakeskuksessa. Talkoiden kesto on 2-3h / kerta, poikkeuksena lauantai 26.8. jolloin voidaan tehdä pidempikin sessio yhteisesti sopien. Sunnuntai 27.8. pyhitetään seuran yhteislenkille, josta lisätietoa toisessa tiedotteessa.

Talkoiden aikataulutus

Pe 25.8. klo 18-20.30
Kokoonnutaan ensimmäisen kerran Rukalle perjantaina 25.8.2017 klo 18 ja paikkana Pirunkirkon P-paikka. Pyritään kulkemaan kimppakyydeillä. Käydään illan aluksi läpi reitin merkkauksen käytännön toimenpiteet. Joten onkin ensiarvoisen tärkeätä, että kaikki reitinmerkkaustalkoisiin osallistuvat olisivat paikalla silloin! On ehdottoman tärkeätä, että n.23km mittainen reitti saadaan rakennettua kattavasti, laadukkaasti ja yhteneväisesti. Kyse ei ole rakettitieteestä, mutta tietyt käytännöt on olemassa ja niistä pidetään kiinni. Reitti on fyysisesti erittäin vaativa ja ajajien pitää pystyä havainnoimaan reitin kulku 100% ajon aikana.

Tehdään reittiin tulevan uuden polkuosuuden raivaus ja ojien ylitykset Kalliolammen suunnan osuudella, sekä merkataan reitti siltä osin valmiiksi. Tähän tarvitaan raivaussaha sekä siltatarvikkeita (vaihtolavoja tms.). Sen jälkeen rakennetaan toinen uusi osuus lammen nurkalta ylös sähkölinjaa pitkin palaten takaisin lammen nurkalle.

La 26.8. klo 13-17
Tehdään Valkeisenvaaran reitin merkkaus

Su 27.8. klo 13-17
Aloitetaan muun reitin merkkaaminen

Ma 28.8. – To 31.8. klo 18-20.30
Reitin merkkaus jatkuu iltaisin varsinaisen tapahtumareitin sekä perhereitin osalta

Pe 1.9. klo 17-20.30
Lähtö/maalialueen rakentaminen kävelykylässä, ensimmäisen osuuden reitin merkkaus kävelykylästä tunneleille. Reitin tarkistus.

La 2.9.2017 klo 8-
Varsinainen tapahtumapäivä, jolloin talkoolaisia tarvitaan kolmelle huoltopisteelle sekä erityisesti henkilöliikenteen ohjaukseen kävelykylässä sekä kevyenliikenteenväylällä Rukan pitzerian ja Pirunkirkon tunneleiden välillä. Tapahtuman jälkeen puretaan reitit.
Pyydämme ilmoittautumaan talkoisiin etukäteen vastaamalla seurapostiin info(at)cycloskuusamo.net