Kevään maantieyhteislenkeistä

Vähitellen aletaan suuntaamaan katseita kevään maantieyhteislenkeille. Sääennusteet lupailevat jo aika mukavaa keliä vappua kohden joten…

Wappuajot su 1.5. klo 12 alkaen (Konttaisen lenkki)
Käykäähän ajamassa niitä kevään ensimmäisiä lenkkejä tämän viikon päivinä ja iltoina, kun keli on hyvä, sillä sunnuntaina 1.5. ajetaan kevään ensimmäinen yhteislenkki Wappuajojen merkeissä. Reittinä kevään juhlaan sopien Konttaisen lenkki. Lähtö klo 12 alkaen Liikuntahallilta ja matkaahan tulee n.90km. Jokainen ottakoot omat simat juomapulloon ja munkit takataskuun!

Jokijärven lenkki to 5.5. klo 9 alkaen
Sitten, sikäli mikäli kelit ovat vain suotuisat, niin piirrustuspöydällä on kirjailtuna helatorstain 5.5. kohdalle todellinen kevätklassikko, eli Jokijärven lenkki. Mittaa tulee n.165km ja tauko pidetään Taivalkoskella, kun satanen on saatu alta pois.

Äitienpäivää juhlitaan seuraavana pyhänä 8.5. ja tällöin ei järjestetä virallisempaa yhteislenkkiä – jokainen ajakoot oman maun mukaan, jos äiti antaa luvan 😉

Syötteen kierros su 15.5.
Klassikosta kun on selvitty, kokeillaan uutta lenkkiä: nimittäin Taivalkosken ja Syötteen suunnilla viritellään mäkijalkoja helluntaina 15.5. Toteutus niin, että pakataan pyörät autoon, karautetaan Taivalkoskelle klo 9 lähtien Liikuntahallin pihasta ja vaihdetaan entisen apsin pihassa ruismoottorivetoisiin välineisiin.

Otetaan maantiepyörien suunnaksi Pintamo ja siitä vielä huikonen eteenpäin, kunnes käännytään elintarvikekioski Kuksan kohdalta Rytinkisalmentielle, kohti Syötettä. Rytinkisalmentieltä käännytään Syötekyläntielle ja jatketaan edelleen Syötettä kohden. Kun kerran sinne asti on päästy niin käydään verryttelemässä reilun 2km mäkietapilla Iso-Syötteen nousu ja ihastellaan huipulla mahtavia maisemia. Matka jatkuu takaisin alas ja keula suunnataan kohti erästä koillismaan pisintä maantienousupätkää kohti kansallispuiston aluetta ja lopulta Virkkusen kylään. Sieltä käännytään kohti Taivalkoskea, jonne saadaan myös kiipeillä ihan nokko huikonen. Matkaa tälle siivulle tulee suurinpiirtein 100km, jokunen maantiepyöräilijän kusema ylikin.

Mäkitreeniä tulee jokaiselle kuskille enemmän, kuin Kuusamossa millään maantiereitillä, joten mukaan kannattaa lähteä. Meikäläinen tulee kokemaan monta välikuolemaa vesijohtoputkipyörällä 🙂

Nämä ovat siis suunnitelmia, jotka toteutetaan, sikäli mikäli kelit antavat vähänkään myöden. Joten olkaahan kuulolla ja viimeistään nyt tutkikaa ne ajopelit ajokuntoon! Yhteislenkeille osallistuvat ajavat aina omalla vastuullaan, kypärät päässä ja pyörä siinä kunnossa, että ajaminen on turvallista. Lenkeillä on kirittely sallittua, mutta näin keväällä lienee tärkeämpää saada ajettua ajojalkoja sisään ja tuntumaa touhuun. Varatkaa riittävästi juomaa ja energiaa mukaan, niin tankit eivät pääse tyhjenemään kesken kaiken.

Taneli

p.s. tiistalenkit aloitetaan virallisesti vasta sitten kun kelit lämpiävät riittävästi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *