Hossan kansallispuiston avajaiset la 17.6.2017

Cyclos Kuusamo on mukana Hossan kansallispuiston avajaisissa la 17.6.2017. Järjestämme tapahtuma-alueelle pyöräilypisteen klo 10-16, jossa esittelemme kansallispuiston uusia mtb-reittejä, maastopyöräilyä lajina, toimintaamme sekä yhteistyökumppaneidemme palveluita.

Järjestämme myös lähimaastoon sijoittuvan tekniikka- ja testiradan, jossa voi kokeilla erilaisia lasten, nuorten ja aikuistenkin maastopyöriä sekä mitata omia ajotaitojaan. Olet tervetullut tutustumaan pyöräilypisteeseemme!

Avajaispäivän iltana lähdetään sitten maastopyöräilemään. Voitkin ilmoittautua jommalle kummalle seuraavista ohjatuista mtb-retkistä osoitteeseen info(at)cycloskuusamo.net. Liitä mukaan yhteystietosi ja kuvaile muutamalla sanalla ajotaustaasi.

Kokalmuksen kierros n. 13-14km
– Lähtöaika klo 21.00
– Lähtöpaikka Hossalaislampien P-paikka
– pidempi tauko Kokalmuksen laavulla.
– jonkin verran maastopyöräilystä kokemusta omaaville
– tahti on leppoisa!
– paluu takaisin lähtöpaikalle n. puolen yön maissa

Sinisen saavutuksen pitkä mtb-retki n. 30-50km
– Lähtöaika klo 22.00 mtb-reittien lähtöpaikalta luontokeskuksen ison P-paikan sivusta

– retki soveltuu ajajille, joilla on hyvät maastoajotaidot

– Ajetaan Sinisen saavutuksen reittiä Laukkujärvelle, josta suunnataan Värikalliolle katsomaan Jukka Takalon kajakkiorkesterin tarjoilemaa Värikallion kesäyön konserttia.

– Konsertin jälkeen palataan reitille ja ajetaan Kokalmuksen laavulle. Siellä päätetään, lähdetäänkö ajamaan vielä reitin mukaisesti ns. Syrjäharjun kierros (huom! voi riippua myös siitä, pystyykö reittiä kulkemaan tulvan tms. vuoksi) vai palataanko takaisinpäin Lipposensalmen kautta.

– Ryhmään lähtee myös Krossikommuunin retkiopas, jonka mukana voi halutessaan jäädä yöksi jollekin laavulle, autiotuvalle tai ihan vain telttamajoitukseen. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä mikäli osallistut yön-yli ryhmään! Tämä ryhmä palaa omaan tahtiin ja omalla ohjauksellaan sunnuntaina reittien lähtöpaikalle.

– retkellä pidetään useampia taukoja ja nautiskellaan eväitä matkan varrella.
– takaisin palataan riippuen ajettavasta matkasta aamuyön tunteina.

Molempiin ryhmiin osallistuvat
– ajavat omalla vastuulla
– varustautuvat tarpeellisella määrällä juomaa ja energiaa
– ottavat mukaan perustyökaluja sekä renkaanvaihtovälineitä.
– ovat mukana nauttimassa reiteistä ja luonnosta, ei suorittamassa!

Muista siis ilmoittautua etukäteen niin osaamme varautua ajajamäärään. Mukaan pääsee vielä ilmoittautumalla pyöräilypisteellämme.