Cyclos hankki lasten ja nuorten maastopyöriä

Cyclos haki seuratoiminnan kehittämistukea OKM:ltä kaudelle 2015 ja kohteena oli lasten maastopyöräkerhon toiminnan käynnistäminen. Kerho toteutettiin onnistuneesti, mutta samalla huomattiin, ettei kaikilla osallistujilla ollut Kuusamon helppoihin kangasmaastoihinkaan oikein soveltuvia välineitä. Niinpä anoimmekin erillisluvan käyttämättä jääneille varoille saadaksemme käyttää ne maastopyörien hankintaan. Saimme luvan ja seuran hallitus määritti hankintabudjetin (jossa oli seuran omaa rahaa myös saman verran kuin tukea) ja sen, minkälaisia pyöriä hankittaisiin.  Tarjouskilpailun jälkeen toimittajaksi valittiin Pyörä-Suvala Oy Oulusta.

Kävimme eilen hakemassa Vesan kanssa pyörät ja vakuutuimme entisestään, että nyt ei maastopyöräilyn kokeileminen tai pidempiaikainenkaan harrastaminen ole välineistä kiinni.

Pyöristä kaksi on Cannondalen lasten mallistosta, merkiltään Cannondale 24 Race Boys. Toinen pyöristä on M-kokoinen ja toinen L-kokoinen. Käyttäjäikäryhmät olisivat suurinpiirtein 8-9v. ja 10-11v. tälle kalustolle, riippuen tietysti kuskien mitoista. Pyörät ovat alumiinirunkoisia, V-jarrullisia, ilma/öljyetujousituksella varustettuja ja vaihteita löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Vaihteiden valinta tapahtuu kiertovaihtajilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uutuuttaan hohtavat maastopyörät odottavat kovaa ajoa

Kaksi pyöristä ovat Trekin laajasta mallistosta, merkiltään Trek X- Caliber 9. Toinen pyöristä on kooltaan 13,5″ ja toinen 15,5″. Pienempi runko sopinee kuskin mitoista riippuen 11-12 vuotiaalle, n.130-145cm pituiselle (pyörän ns. standover-korkeus 66cm mikä tarkoittaa etäisyyttä maasta kohtisuoraan vaakaputken keskiosan yläreunaan). Isompi 15,5″ koko sopii jo vanhemmallekin kuljettajalle, pituudeltaan n.145-165cm (pyörän standover-korkeus 74,5cm).

Pyörät ovat alumiinirunkoisia, varustettuja hydraulisilla levyjarruilla, 27,5″ rengaskoolla, Rock Shox Recon etuhaarukalla (pienemmässä pyörässä 80mm jousto, isommassa 100mm) sekä  Shimanon Deore/Deore XT /SRAM X7 -vaihtajilla (2 x 10 vaihteisia, välitykset edessä 22/36 ja takana 11-36). Putkiosat ja kiekot ovat Bontragerin valmistamia.

Pyörä-Suvalan nettisivut: http://www.pyorasuvala.fi/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kättelemässä yhteistyön ja kauppojen merkkinä Pyörä-Suvalan edustajana Sami Oja ja Cycloksesta Taneli ja Vesa.

Pyörät on tarkoitettu siis tulevan kesän maastopyöräkerhon ajajien käyttöön, mutta tietenkin myös seuran nuoremmille jäsenille. Isoin pyöristä soveltuu myös pienempikokoisille aikuisille. Hallitus koostaa pyörien käytön pelisäännöt ja menettelyohjeistuksen lähiaikoina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *