Tulosta


Cyclos Kuusamo päätti kauden 2004 juhlallisesti

Julkaistu Koillissanomissa 2004


Päätöstilaisuudessa jaettiin Kultaisen Kammen mitalit ja P-S -cupin pokaalit

Cyclos Kuusamo vietti kauden päätöstilaisuutta Hotelli Kuusamossa viime viikon vaihteessa. Paikalla oli kolmisenkymmentä seuran jäsentä. Puheenjohtaja Sari Törmäsen johdolla muisteltiin kauden tapahtumia ja jaettiin palkintoja. Tilaisuudessa katsottiin kuvakollaasi ja koostevideo kesän tapahtumista.

Kauden huippuhetki osui Pirkkalan ikäluokkamestaruuskilpailuihin heinäkuussa. Seura sai kisoista 6 mitalia. Tuomo Pelttari (M50) ja Ville Pesonen (M10) voittivat mestaruudet maantieajossa. Jonne Karjalainen (M10) oli toinen tempoajossa ja kolmas maantieajossa. Rosa Törmänen (N12) ajoi toiseksi maantieajossa ja Kaisa Heikkilä (N12) kolmanneksi tempoajossa. Ensimmäistä vuottaan pyöräilyn pääsarjassa elitessä ajavan Juho Heikkilän parhaat saavutukset olivat maantieajon 5. sija Länsiväylä-etapeissa Siuntiossa sekä 17. sija Kälviän SM-kortteliajossa.

Sileällä ajon lisäksi seura sai menestystä myös maastoajossa. Jenniina Nevala (N14) ajoi kolmanneksi Kuopion maastomestaruuskisoissa syyskuussa. Jonne Karjalainen ajoi sarjansa voittoon, Kaisa Heikkilä oli toinen, Rosa Törmänen kolmas, Riia-Maria Törmänen (N10) kolmas ja Roope Törmänen (M14) viides.

Seuran ajajat osallistuivat kauden aikana useisiin cup-kilpailuihin. Suomen pyöräilyunionin Kultainen Kampi-cupissa palkitaan 3 parasta junioria mitalein ja sijat 4-6 kunniakirjoin. Kultaisen Kammen kilpailut ovat pohjoisen harrastajille hankalia, koska tänä vuonna lähin osakilpailu ajettiin Kauhajoella. Päätösjuhlassa jaettiin unionin lähettämät mitalit. Parhaiten seuran ajajista menestyi Rosa Törmänen, joka oli toinen maantie-cupissa ja kolmas maasto-cupissa. Kaisa Heikkilä oli maasto-cupissa toinen. Jenniina Nevala oli kolmas maastossa. Riia-Maria Törmänen oli cupin neljäs. Jonne Karjalaisen sijoitukset olivat maantiellä 4. ja maastossa 6. Ville Pesonen oli maantie-cupin 5. Seurakilpailussa Cycloksen sijoitus oli maantie-cupissa 7. ja maasto-cupissa 6. Aikuisten vastaavassa Master-cupissa parhaiten menestyi Tuomo Pelttari sijoittuen viidenneksi. Master-cupin seurakilpailussa Cyclos Kuusamon sijoitus oli 26.

Pitkien kilpailumatkojen vuoksi Pohjois-Suomessa ajetaan kahta omaa cupia. Pohjois-Suomen Pyöräily ry:n koordinoima P-S cup ajetaan 8 pohjoisen seuran kesken. Sodankylä-cup on paikallisin voimin järjestetty kilpailusarja, joka on saanut hyvän vastaanoton. Cyclos Kuusamon ajajat menestyivät molemmissa cupeissa erinomaisesti. Päätösjuhlassa jaettiin P-S -cupin pokaalit. Palkinnon saaminen edellytti vähintään kahteen osakilpailuun osallistumista. Ensimmäisiksi sarjoissaan sijoittuivat Elisa Heikkilä (N8), Jussi Pesonen (M8), Riia-Maria Törmänen (N10), Jonne Karjalainen (M10), Kaisa Heikkilä (N12), Jenniina Nevala (N14), Roope Törmänen (M14), Ossi Törmänen (M35) ja Tuomo Pelttari (M50). Toisiksi sarjoissaan sijoittuivat Ville Pesonen (M10), Rosa Törmänen (N12) ja Petri Pesonen (M35). Kolmansia P-S cupin sarjoissaan olivat Elmo Ronkainen (M14) sekä Timo Karvonen (M35). P-S cupin 3 osakilpailua oli tänä vuonna samalla P-SM arvoisia. P-S -mestaruuksia kertyi seuran ajajille kaikkiaan 20, hopeaa 21 ja pronssia 4 kappaletta.

Sodankylä-cupissa Cycloksen ajajat putsasivat palkintopöydän. Ossi Törmäsen johdolla cupvoitot irtosivat myös Rosa Törmäselle, Jenniina Nevalalle ja Roope Törmäselle.

Tilaisuudessa palkittiin Ossi Törmänen myös valmentajan ominaisuudessa. Hänen työnsä jälki näkyy hienona junioriluokkien menestyksenä. Syystauon jälkeen Ossi ja Sari ovat jo aloittaneet viikoittaiset junnuharjoitukset. Seuran vireästä toiminnasta kertoo osaltaan myös se, että heti päätöstilaisuuden jälkeen Cycloksen väki siirtyi Prisman nuorisotapahtumaan. Siellä seuralla oli näyttelyosasto, jossa oli mahdollista tutustua kilpapyöriin ja myös kokeilla sellaista harjoitusvastukseen kiinnitettynä. Junioreiden kauden kruunasi seuran kustantama kylpyläkäynti Tropiikissa.


Nuorisotapahtumassa halukkaat saivat kokeilla kilpapyörää harjoitusvastukseen kiinnitettynä

Tulevan kauden päätapahtuma on perinteinen kuntotapahtuma Yöttömän Yön Pyöräily ja Rullaluistelu. Tapahtuma järjestetään juhannuksen aatonaattona yhteistyössä Hotelli Kuusamon kanssa. Samalla ajetaan myös Pohjois-Suomen mestaruuksista maantieajossa. Tänä kesänä järjestetty Pohjois-Pohjanmaan etappi sai kiitosta pyöräilyväeltä. Kilpailu oli maantiecupin osakilpailu ja keräsi hyvin ajajia lajin pääsarjoista elitestä ja kilpasarjasta. Ainakin tulevalla kaudella etappiajon järjestäminen jää väliin seuran keskittyessä enemmän junioritoimintaan.

Petri Pesonen

alkuun