Tulosta


Cyclos Kuusamo vietti kauden  2003 päättäjäiset 


Cyclos Kuusamon palkittuja pyöräilijöitä.

Vuoden alussa perustettu pyöräilyn erikoisseura, Cyclos Kuusamo, vietti ensimmäisen kauden päättäjäisiä 18.10. Niemen Lomilla. Edellisenä yönä Kuusamon peitti ensilumi, mutta siitä huolimatta innokkaimmat pyöräilivät 30 km:n matkan kokoontumispaikalle. Avajaiskahvien jälkeen seuran puheenjohtaja Sari Törmänen jakoi jälkitoimituksena saatuja Pohjois-Suomen mestaruuspalkintoja sekä diplomeja seuran junioreille innokkaasta toiminnasta seuran toiminnassa. Junioreiden vanhempien kesken keskusteltiin myös seuran pelisäännöistä Nuori Suomi –teeman hengessä.

Tapahtumassa muisteltiin kauden toimintaa. Jo talvella seura kokoontui viikoittain yhteiseen jumppailtaan Sänkikankaan koululle. Jumppailtoina tehtiin myös pyöräilyn tekniikkaharjoituksia. Kevään ensimmäinen pyöräilytapahtuma oli huhtikuussa yhteinen lenkki Lahtelan laavulle, jossa paistettiin makkaraa ja suunniteltiin kesän toimintaa. Vapun jälkeen seuran jäsenet matkustivat kevätleirille Siikajoelle, jossa hienoissa olosuhteissa ajettiin kauden ensimmäinen harjoitustempoajo. Kesäkuussa seura järjesti yhdessä Hotelli Kuusamon kanssa perinteisen Yöttömän Yön ajon, joka oli tarkoitettu kaikille pyöräilyn ystäville. Kesä mittaan ajajat kokoontuivat myös viikoittaisiin harjoitustempoajoihin Lämsänkyläntielle.

Kilpailutoiminta

Seuran kilpailutoiminta alkoi ensimmäisten osalta jo huhtikuun lopulla, kun Ossi Törmänen ja Juho Heikkilä osallistuivat Turussa ajettuun kilpailuun. Juniorit aloittivat oman kilpailemisensa toukokuun puolivälissä ajetuissa Nivalan tempoajoissa. Viimeisen kerran seuran edustajat ajoivat kilpaa elokuun lopulla Sodankylässä PS-M maantiekilpailussa sekä Tour de Levi -pyöräilytapahtumassa. Seuran todellinen taidonnäyte kilpailun järjestäjänä oli heinäkuun Pohjois-Pohjanmaan etappi, johon osallistui 120 kilpailijaa. Kilpailu keräsi myös kotimaisen pyöräilyn terävimmän kärjen taistelemaan vaativiin maastoihin. Kilpailu sai paljon kiitosta seurojen valmentajilta ja mikä tärkeintä, itse kilpailijoilta.

Kauden aikana seuran ajajat osallistuivat lukuisiin kilpailuihin sekä aikuisten että junioreiden sarjoissa. Kilpailut olivat Maantie-, Kultainen Kampi-, Masters- ja PS-Cupin osakilpailuja. Seuran ykkösnyrkki, Juho Heikkilä, menestyi loistavasti kilpasarjassa sijoittuen Maantiecupin loppupisteissä kolmanneksi. Sijoitus oikeuttaa sarjanousuun Suomen pyöräilyn pääsarjaan eli eliteen.

Kauden päätapahtuma junior- ja masters-luokan ajajille oli ikäluokkien SM-kilpailut Kälviällä. Kilpailuista heltisi seuran ensimmäinen SM-mitali, kun N12-sarjan joukkuekilpailusta saatiin pronssimitali. Joukkueessa ajoivat Kaisa Heikkilä, Jenniina Nevala sekä Rosa Törmänen. Henkilökohtaisesti parhaiten menestyi M10-sarjassa ajava Ville Pesonen, joka sijoittui tempoajossa seitsemänneksi ja maantielähdössä kuudenneksi.

Cyclos Kuusamo on Pohjois-Suomen pyöräily ry:n jäsen. Yhdistys koostuu Pohjois-Suomen  kahdeksasta pyöräilyseurasta. Yhdistyksen koordinoimana järjestetään Pohjois-Suomi-CUP sekä PS-M –kilpailut maantie-, kortteli, tempo- sekä maastokilpailuina. Tänä vuonna seuran ajajat kahmivat yhteensä 21 PS-M –mitalia, joista sekä Rosa Törmänen N12 että Ossi Törmänen M35 molemmat ottivat 3 kultaista. He olivat myös PS-Cupin voittajia luokissaan. PS-Cupin loppupisteissä kaikkiaan 8 seuran ajajaa sijoittui 3 parhaan joukkoon.

Kilpailumatkoilla seuran jäsenet ovat saaneet kiitosta hienosta seuratoiminnasta. Joukkue on esiintynyt edukseen kilpailupaikoilla. Seuran kilpailutoiminnalle on laadittu omat säännöt, kuten  joukkueen johtajan tehtävät kilpailuissa tai pukeutuminen ja käyttäytyminen palkintojen jaossa. Kilpailumatkat on tehty usein yhteiskyydein tai karavaanina, jolloin joukkue on hitsautunut hienosti yhteen. Kilpailupaikoilla huolto on toiminut hienosti, kun kaikki ovat osallistuneet niin ajajien kuin pienempien lasten huoltamiseen.

Kilpapyörät on jo huollettu talvea varten. Se ei kuitenkaan tarkoita, että pyörät olisivat varastoissa. Pyörillä ajetaan säännöllisesti tekniikkaharjoituksia vapaalla rullalla tai harjoitusvastuksella jumppailtojen yhteydessä. Talven mittaan aikuiset ajavat myös pyörälenkkejä ulkona maastopyörillä, mutta hiihto on hyvä yhteinen harjoittelumuoto kaikille.  Kun asfaltti keväällä alkaa pilkottaa lumen alta, niin kelta-asuisia himopyöräilijöitä alkaa taas ilmestyä maanteille.

alkuun