Tulosta


Nivala-lehti 30.5.2005, Teksti Minna Matinlauri, kuvat Seppo Ronkainen ja Pasi Heikkilä

Joel Ekdahl kolmas Järvikylän tempoajossa 

Viime lauantaina poljettiin Nivalan kansalliset tempoajot Järvikylällä. Perinteiset Pyörä-Ringin järjestämät kilpailut keräsivät yhteensä 62 pyöräilijää. Kisassa oli 19 luokkaa.

Pyörä-Ringin ainoana edustajana oli nivalalainen Joel Ekdahl, joka polki kolmanneksi 10-vuotiaitten poikien kuudella kilometrillä. Hän hävisi voittaja Lauri Koskelle reilun minuutin. Hopeasta Ekdahl jäi vain 1,3 sekuntia.

Kiimingin Riennon Veijo Vahteri polki uudeksi rataennätykseksi 27.09,4. Vahteri oli ylivoimainen 45-vuotiaitten sarjassa. Miesten Elite-sarjassa voittoon polki Mikko Kejo ajalla 27.33,9. Toiseksi sijoittui Marko Göös ja kolmanneksi Antti Hööpakka.

Kuusamossa pyöräilytoiminta vireää

Jaana Pesonen kuvasi pyöräilijöitä videokameralla lähtö- ja maalialueella. - Olen täällä kisoissa huoltajana. Minun kaksi poikaa ja mieheni ajavat kilpaa, Kuusamosta Cyclos seurasta tuleva Pesonen kertoo. Kuusamosta pyöräilykisassa oli eniten kilpailijoita, 19 kappaletta.

- Kisan jälkeen katsotaan sitten tekniikkaa nauhalta, koska pyöräilyhän on myös tekniikkalaji.

Jaana Pesonen kertoo, että Kuusamon Cyclos -seura on perustettu muutama vuosi sitten. Nykyään heidän toimintansa on hyvinkin aktiivista. He kiertävät kauden aikana kisoja ympäri Suomea. Järvikylän teillä poljettu kisa oli kuusamolaisille kauden virallinen avaus.

- Meillä on aktiivinen kesä tiedossa. Kauden päätapahtuma on Kauhajoella pidettävät SM-kisat, Pesonen toteaa.

- Mieheni aloitti touhun muutama vuosi sitten. Ajattelin aluksi, että antaa hänen hoitaa homman, mutta sitten innostuin itsekin mukaan ja huomasin, että tämähän on mukava harrastus. Nyt minulla on jo oma pyöräkin, Jaana Pesonen kertoo omasta alkutaipaleestaan pyöräilyn saralla.

- Pyöräily on pitkäkestoinen urheilumuoto, joten se hyvä laji kuntoilunkin kannalta. Tämä on meillä mukava perheen yhteinen harrastus.Jaana Pesosen poika Ville ja hänen seurakaverinsa Jonne Karjalainen pyöräilivät 12-vuotiaitten sarjassa kilpaa. Ville voitti ja Jonne tuli toiseksi, mutta se ei ole mikään ihme, sillä pojat ovat saalistaneet viime vuonna jo SM-mitaleitakin.

- Pyöräily on mukavaa. Pyörä kulkee niin kevyesti, ainakin kevyemmin kuin maastossa, pojat tokaisevat.

 

alkuun