Tulosta


Cyclokselle viisi ikäluokkien SM-mitalia

Pyöräilykauden suurin maantiekilpailutapahtuma, ikäluokkien SM-kisat, järjestettiin Vantaalla. Kilpailuihin osallistuivat juniori- ja master-luokat. Lauantaina ajetussa henkilökohtaisessa aika-ajossa kuusamolaisista menestyivät parhaiten Emma Karjalainen (N12) ja Rosa Törmänen (N16), jotka molemmat saavuttivat henkilökohtaisen hopeamitalin. M14-luokassa ajaneiden Jonne Karjalaisen, Elmo Jokirannan ja Ville Pesosen yhteisaika palkittiin joukkuepronssilla. Jonne Karjalainen oli henkilökohtaisissa tuloksissa 8., Elmo Jokiranta 10. ja Ville Pesonen 13. Elisa Heikkilä sijoittui N12-luokassa hienosti sijalle 4. Muiden kuusamolaisten temposijoitukset olivat luokittain seuraavat: Jussi Pesonen (M12) 14., Arttu Karjalainen (M12) 16., Oula Jokiranta (M16) 15., Petri Pesonen (M40) 11. ja Aimo Jokiranta (M55) 11.

Sunnuntain yhteislähtöisissä maantieajoissa Emma Karjalainen ajoi hienosti hopealle ja Elisa Heikkilä pronssille 21 kilometrin kisassa. Emma Karjalainen kaatui kisassa, mutta onnistui siitä huolimatta nousemaan kärkikamppailuun. Tuomas Karvonen ajoi M10-luokan kisassa sijalle 11. Jussi Pesonen sijoittui luokassaan kuudenneksi ja Arttu Karjalainen oli 13. Myös Arttu joutui matkan aikana kolariin ja menetti asemiaan kisassa. M14-luokan pääryhmässä tapahtui kolari 500 metriä ennen maalia ryhmän kaartaessa 33 kilometrin matkalta viimeiseen risteykseen. Hyvissä asemissa ollut Ville Pesonen ei onnistunut väistämään eteen kaatunutta kilpailijaa, vaan törmäsi tähän ja kaatui itsekin. Jonne Karjalainen onnistui välttämään kolarin ja ajoi maaliin sijalle 14 samalla ajalla voittajan kanssa. Elmo Jokiranta oli 16. ja epäonninen Ville Pesonen 17. N16-luokan ennakkosuosikkina matkaan startannut Rosa Törmänen oli myös epäonninen joutuessaan kolariin. Kolari tapahtui aikaisessa vaiheessa kilpailua ja huoltotoimien venyessä kilpasiskot karkasivat liian kauas kärkikamppailun kannalta. Rosa ajoi maaliin kuudentena. Oula Jokiranta ajoi tiukassa M16-luokassa 66 kilometrin kisassa sijalle 8. Aimo Jokiranta ajoi neljänneksi samalla ajalla pronssimitalistin kanssa. Aimon kilpailumatkana oli 99 kilometriä. Päivän viimeisessä lähdössä ajoivat M40- ja M45-luokat yhdessä 120 kilometrin kisan. Lähdössä oli pari pitempikestoista irtiottoa, mutta pääjoukko ajoi karkulaiset kiinni. Ajajien paremmuus ratkaistiin tiukassa koko ryhmän massakirissä, jossa kovakuntoisimmat ja samalla myös kokeneimmat osasivat valita parhaat ajolinjat ahtaalle maalisuoralle tultaessa. Timo Karvonen ajoi sijalle 7 ja Petri Pesonen sijalle 10, molemmat samalla ajalla voittajan kanssa.

Kilpailuviikonloppu oli Cyclos Kuusamon osalta kaksijakoinen. Viisi ISM-mitalia on erinomainen saavutus, mutta epäonniset kolarit jättivät hieman hampaankoloon ajatuksia vielä useammasta mitalista. Kolareita tapahtuu, kun ryhmät ovat tavanomaisia kilpailuryhmiä suurempia ja kilpailuihin osallistuu myös vähemmän ryhmässä ajamista harjoitelleita kilpailijoita. Kilpailijoiden ja huoltajien kisafiiliksiä varjostivat myös ontuvat kisajärjestelyt, suurimpana puutteena huonosti toteutettu liikenteenohjaus vilkkaasti liikennöidyillä kisareiteillä. Liikenteenohjauksen tarkoituksena on turvata kilpailijoiden suoritus. Onneksi yhteentörmäyksiltä autojen kanssa vältyttiin, vaikkakin mustelmia ja naarmuja monet veivät mukanaan kotiin.

Kuvia galleriassa