Arkisto 2015

 
Hyvää Uutta Pyöräilyvuotta 2016!


 
 

Ellinoora Ojala palkittiin parhaana juniorina (1.11.2015)

Cyclosväki juhli viikonvaihteessa kauden päätöstä Rukan maisemissa. Ohjelmassa oli ensin patikointi Pyhävaarassa. Ulkoilun päätteeksi Hotelli Royal Rukassa odotti lämpimät saunat ja varsinainen juhla koostui ruokailusta, palkitsemisista ja kakkukahveista.


Kuvassa Vuoden Junioripyöräilijä 2015 Ellinoora Ojala ja Vuoden Kuntoilija 2015 Lasse Pätsi. Pöydällä oleva pokaali kuuluu triathlonisti Aimo Luirolle, Vuoden Kestävyyssuoritus 2015.

Tanelin raportti ja kuvat Facebookista >>>
 

 

Karoliinalle cyclocrossin suomenmestaruus (20.10.2015)

Karoliina Ojala ajoi SM-kultaan Oulun Heinäpäässä järjestetyssä SM-cyclocrossissa N16-sarjassa. Karoliina ajoi 3 kierrosta ja 10 kilometriä käsittäneen kisan aikaan 34.16.

Tulokset >>>
 

 

Pohjois-Suomen Pyöräilyn syysleiri Rovaniemellä (20.10.2015)

Pohjoisen alueen pyöräilykausi 2015 päätetään perinteisesti Pohjois-Suomen Pyöräilyn järjestelmällä syysleirillä Rovaniemellä Santasportissa 23.-25.10.2015. Leirille ovat tervetulleita kaikki PSP:n jäsenseurojen jäsenet. Oheisesta linkistä näet leirin ohjelman.

Leirin ohjelma

Santasportin remontin vuoksi sunnuntain sisäratavuoro ei onnistu, joten maantiepyöriä ei kannata ottaa mukaan. Lisätietoa www.pohjois-suomenpyoraily.com
 

 

Kusti Kittilä ykkönen myös Tunturiajossa (päivitetty 24.9.2015)

Ennakkosuosikki Kusti Kittilä viiletti ratamestari Kaakisen ihmetykseksi 45 km matkan parin tunnin pintaan (aika 2.01.44) ja ylivoimaiseen voittoon ennen Reima Idströmiä. Naisten pitkällä matkalla Tiina Idström ajoi myös mainion ajan, 2.38.18.

Cycloksen väreissä pokattiin myös ykköspalkintoja. Naisten yleiseen sarjaan "lipsahtanut" Karoliina Ojala (14v.) piti parasta vauhtia 15 kilometrillä. Jussi Pesonen voitti miesten yleisen sarjan 30 kilometrin matkalla.

Sarjakohtaiset tulokset
Matkakohtaiset tulokset
Väliajat


Tunturiajon ajajat peukuttavat startissa Vauhkiksen muistoajon merkiksi. Cyclos ja Ruka-Kuusamon matkailuyhdistys lahjoittavat keräykseen yhteensä 400 euroa.

Kuvia ja kuulumisia tapahtumasta Rukan ja Cycloksen facebookeista
Katri Ellilän kuvat Tunturiajosta 12.9.2015 >>>
Ruka-Kuusamo matkailuyhdistyksen kuvagalleria>>>
 

 

Rukan Kortteli Kusti Kittilän ylivoimaa (11.9.2015)

Rukan ensimmäinen maastopyörillä ajettu korttelikisa oli Kusti Kittilän näytöstä aika-ajosta alkaen. Cycloksen puheenjohtaja Taneli Kaakinen antoi kunnon vastuksen hopeasijallaan. Finaalin kolmanneksi ajoi Henri Suopanki.

Naisten finaali ajettiin yhdessä alle 17-vuotiaiden tyttöjen sarjan kanssa. Finaalin nopein oli nuorten Karoliina Ojala ennen naisten sarjan Oili Flinckiä ja Nina Anderseniä. Cycloksen Riika Tuomi ajoi kolmanneksi naisten sarjassa. Ellinoora Ojala ajoi mallikkaasti nuorten kakkoseksi.

Tapahtumaa seurasi runsas yleisö, joka kannusti tasapuolisesti kaikki suorituksia.

Tulokset >>>
 

 

Rukan Kortteli- ja Tunturiajot 11.-12.9.2015 (4.9.2015)

Rukan Kortteli- ja Tunturiajot on uusi maastopyöräilytapahtuma, jonka erikoisuuksia ovat perjantai-iltana ajettava maastopyörien korttelikisa sekä lauantain maastoajon hyväntekeväisyyssarja josta tuotot ohjataan Mannerheimin Lastensuojeluliiton toiminnan tueksi.

Rukan kylässä ajetaan sähäkästi sprinttityylillä kylän rakenteita hyödyntäen. Lauantain tunturin valloittavassa maastoajossa pääsee ylittämään Rukan huipun lisäksi itsensä 15 km, 30 km ja 45 km matkoilla. Erityisesti yritysjoukkueille soveltuvan hyväntekeväisyyssarjan tuotot ohjataan lasten ja nuorten hyväksi. Perjantai-iltana get together -party Rukatontussa ja lauantaina palkintojenjako Pisteessä.

Tapahtumasivut ja ilmoittautuminen >>>
 

 

Cyclos mukana Rokua MTB:ssä kahden Tanelin voimin (24.8.2015)

Tanel Süvari ja Taneli Kaakinen osallistuivat lauantaina Rokua MTB:hen. Lue Kaakisen kisaraportti Facebookista.

Kisaraportti ja kuvia >>>
Tulokset>>>
 

 

Maastopyöräkerho huipentui XC-kisaan (21.8.2015)

Cyclos Kuusamon järjestämään maastopyöräkerhoon osallistui yhteensä 20 lasta ikähaitarin ollessa 3-10 vuotta. Kerhoiltoina osallistujat hieman vaihtelivat, mutta loppuvaiheessa mukana oli aina 15 pyöräilijää. Ensimmäisillä kerroilla keskityttiin ajotekniikoihin. Viimeiset kerrat olivat erikoisteemoin; retkiajo, suunnistus ja viimeisenä iltana maastopyöräkisa.

Cyclos järjestää vielä syksyn aikana koulujen ympäristöissä syyscrosseja. Kerhotoiminta jatkuu taas ensi kesänä. 

Katso kisakuvia ja videon pätkä seuran Facebookista >>>>
 

 

Ellinoora Ojalalle kaksi pronssia Syötteen ISM-kisoista (päivitetty 18.8.2015, korjattu Olli Paasovaaran sijoitus)

N10-sarjassa ajava Ellinoora Ojala oli Cycloksen valttikortti viikonvaihteessa Syötteellä ajetuissa ikäluokkien suomenmestaruuskisoissa. Ellinoora sai pronssia niin lauantain aika-ajosta kuin sunnuntain maantielähdöstäkin. Ellinooralle Syötteen haastavat maastot olivat jo varsin tutut, sillä edellisellä viikolla hän osallistui pyöräilijöiden ja hiihtäjien yhteysleirille ja sen perään vielä Barentsin Summer Gamesiin.

Isosisko Karoliina Ojala (N14) ajoi myös mainiosti, mutta jäi niukasti neljänneksi molempina kisapäivinä. Mastersarjoissa sekä tempon että maantien ajaneista Kaisa Ojalan (N40) sijoitukset olivat 6. tempossa ja 4. maantiellä sekä Petri Pesosen (M45) 5. tempossa ja 15. maantiellä. Kimmo Määttä (M50) ajoi tempossa sijalle 6. ja maatiellä Olli Paasovaara (M60) ajoi viidenneksi.


Olli mietteliäänä lähtöpaikalla. Niin Olli kuin Petrikin kuuluivat niiden etuoikeutettujen joukkoon, jotka saivat jo muutenkin raskaan kisan päättää hapokkaaseen Hotelli Pikku-Syötteen nousuun.

Cycloksen naapuriseuroista OP-P oli kisojen mitalirohmu hienolla juniorimenestyksellä. OTC sen sijaan menestyi masterlähdöissä, etenkin Marko Törmäsen (M40) kunto on tällä hetkellä jäätävä.

Tulokset >>>
 

 

Aimo Luiro osallistui Kalmarin Ironman-kisaan (10.8.2015)

Cyclos Kuusamoa edustava Aimo Luiro osallistui Ironman-sarjan täysmatkojen triathlonkisaan Ruotsin Kalmarissa. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 500 kilpailijaa. Aimo oli ikäluokassaan (M50-54) hienosti 12. (kokonaisranking 268.). Uintiosuuden jälkeen sijoitus oli 40., mutta pyöräilyosuuden jälkeen jo 14. Aimon kokonaisaika oli 10:34:14.

Osuusajat:
- uinti (3,9km): 1:19:37
- pyöräily (180,2km): 5:16:03
- juoksu (42,2km): 3:50:57

Tulokset >>>
 

 

Barents Summer Gamesin pyöräilyt Syötteellä (10.8.2015)

Kalottialueen "kesäolympialaiset" kisailtiin viikonvaihteessa. Tapahtuman pääkeskuksena toimi Oulu. Myös pyöräilijöiden oli alun perin tarkoitus kisailla Oulussa, mutta lopulta kisapaikaksi valikoitui Syötteen vaativat maastot. Kilpailuun osallistui maajoukkueet Suomesta, Venäjältä ja Norjasta.

Pyöräilyssä Barentsin mestaruuksista kisaili kaikki ikäluokat. Cycloksesta mukana olivat Ellinoora Ojala (N10), Karoliina Ojala (N14), Minttu Ojala (N18), Kaisa Ojala (N-elite), Ville Pesonen (M-elite) ja Olli Paasovaara (M60). Ojalan naistiimi teki tasaista työtä, sillä kaikki sijoittuivat sarjoissaan kokonaiskilpailussa hopealle. Karoliina vei sunnuntain maatiekisassa lähdön voiton hienolla loppukirillä, mutta se ei vaikuttanut kokonaiskisan tuloksiin. Olli Paasovaara sai kovan vastuksen venäläismastereista sekä CCH:n Johannes Leppäsestä. Olli sijoittui kokonaiskisassa kolmanneksi ja sai kaulaansa hienon pronssimitalin. Villen prologi ja tempo olivat tukkoista menoa ja sijoitus oli ensimmäisen päivän jälkeen kaukana kärjestä. Päätöspäivän maantie kulki sitten mallikkaasti ja Ville kamppaili lähdön voitosta Pikku-Syötteen tiukassa loppunousussa. Sijoitus lähdön 7. ja kokonaiskilpailun 17. Eliten paras oli Marko Törmänen ennen Juha Kangaskokkoa ja Ivan Selivanovia (RUS). Iiro Mäntyniemi ajoi tasaisen varmasti ja sijoitus kokonaiskisassa hienosti 8.


Syötteellä myös ikämiehet pääsivät kisaamaan Barentsin mestaruuksista. Kuvassa M60 sarjan palkitut:1. Nikolay Mironov (RUS), 2. Anatolyi Maslov (RUS) ja 3. Olli Paasovaara (FIN). 

Tulokset >>>
Kuvia kuvagalleriassa>>>
 

 

Syöte MTB ja Virpiniemi Triathlon Facebookissa (5.8.2015)

Seuran Facebookissa Taneli Kaakisen Syöte MTB- ja Aimo Luiron Virpiniemi Triathlon -terveiset.

Linkki >>>
Tulokset >>>

 

Cyclokselle kuusi podiumpaikkaa Alvajärven ympäriajossa (päivitetty 5.8.2015, korjattu otsikko)

Cycloksen joukkue ajoi mainiosti, kun kaikki mukana olleet pääsivät pokkaamaan palkinnon. Naisten eliten ratkaisu meni Minttu ja Kaisa Ojalan väliseksi otatukseksi Mintun viedessä pidemmän korren. Miesten 100km:n päälähdössä Ville Pesonen kiri kakkoseksi ja ensimmäiseen eliteluokan palkintosijaansa. Petri Pesonen kamppaili M45-sarjan kakkoseksi. Ellinoora Ojala (N10) ja Karoliina Ojala (N14) ajoivat voittoihin väliaikalähdöissään.

Tulokset >>>
Kuvia kuvagalleriassa>>>

Onnittelut Rosalle SM-mitaleista!

 

 

Maastopyöräkerho käynnistyi, mukaan ehtii vielä (2.8.2015)

Maastopyöräkerhoon voi vielä liittyä mukaan, lue lisää >>>
 

 

Puistocrossissa vauhtia, mutta ei vaarallisia tilanteita (29.7.2015)

Cyclos Kuusamon perinteinen Lasten Puistocrossi keräsi liikennepuistoon 45 pyöräilijää. Tapahtumassa ajettiin kaksi eri lähtöä. Pienempien pyörien 5 kierroksen lähtöön puiston asfalttiradalle järjestäytyi 10 pyöräilijää. Kovinta vauhtia piti Aapo Suoraniemi. Isompien pyörien crossilähtöön osallistui peräti 35 ajajaa. Seitsemän kierroksen kisassa nopein oli Vertti Kuukasjärvi. Ainoastaan keulapyöräilijät olivat "tulospalvelun" tarkkailussa, jotta kierrosten määrä pysyi hallinnassa. Kaikki saivat maalissa palkinnoksi pyöräilymitalin sekä mehua ja lakun energiavajeen paikkaamiseksi.

Puistocrossi oli kesän maastopyöräkerhon avaus, lue lisää >>>

Eetu Ropposen kuvia Puistocrossista >>>


Ainakin Nico Pyy viihtyi Puistocrossissa.

 

 

Yhteismatka Tour de Helsinki -kuntotapahtumaan 30.8.2015 (27.7.2015)

Seuran sitova ilmoittautuminen päättyy 29.7.!

Cyclos järjestää yhteismatkan 10-vuotissynttäreitään juhlivaan Tour de Helsinki -kuntotapahtumaan. Matkalle lähdetään perjantaina 28.8. Ensimmäinen majoittuminen on Mikkelissä, josta jatketaan lauantaina Helsinkiin hoitamaan ilmoittautumiset. Toinen majoittuminen on Vantaalla, josta sunnuntaina aamupalan jälkeen suunnataan lähtöpaikalle Helsingin Velodromille. Kuntoajon reitin pituus on 140km ja maali sijaitsee juhlavasti Velodromilla.

Seura tekee ilmoittautumiset tapahtumaan keskitetysti eli ilmoittautukaa seuran sähköpostiin, info(at)cycloskuusamo.net tai puhelimella O4O 480981. Matkan omavastuu on 137 euroa. Se sisältää linja-autokyydin, kaksi majoitusta sekä osallistumismaksun. Lisätietoja seurapostissa tai suoraan Taneli Kaakiselta ja Olli Paasovaaralta.

http://www.tourdehelsinki.fi/index.php   

 

Maastopyöräkerho käynnistyy Puistocrossilla (22.7.2015)

Cyclos Kuusamon perinteinen Puistocrossi ajetaan tiistaina 28.7.2015 Liikennepuistossa. Tapahtumaan voivat osallistua kaikki alle 14 vuotiaat lapset. Varusteet: toimiva pyörä ja kypärä.

Tapahtuma on kesän maastopyöräkerhon avaustapahtuma. Kerho kokoontuu 4 viikon ajan tiistaisin ja torstaisin. Kerhoon voi ilmoittautua Puistocrossissa tai sähköpostilla
info(at)cycloskuusamo.net tai puhelimella O4O 5233142.

Lisätietoa kerhosta >>>

 

 

Cyclokselle PS-M menestystä Tervaetapeilta (6.7.2015)

Cyclos osallistui 9 pyöräilijän voimin perinteisille Tervaetapeille Muhoksen Montassa ja Oulun Raatissa. Huoltojoukkoja ja kannustajia oli mukana saman verran. Maantiekilpailu ja kortteli olivat tänä vuonna P-SM-kilpailuja.

Cyclos nappasi yhteensä 11 PS-M mitalia, joista peräti 7 oli kultaista.


Petri, Ville, Jussi, Minttu, Ellinoora, Kaisa, Karoliina ja Olli. Myös Esa kuului joukkueeseen.

Lue lisää>>>
 

 

Maantiemestaruudet Lotta Lepistölle ja Samuel Pökälälle (29.6.2015)

Maantiepyöräilyn yhteislähdön SM-mitalit olivat jaossa viikonvaihteessa Vantaalla. Naisten mestaruus meni odotetusti IK-32:n Lotta Lepistölle. Saman seuran Rosa Törmänen teki kovasti töitä kisan aikana, mikä näkyi hieman loppukirissä. Rosa oli neljäs heti Laura Vainionpään (KaKa) ja Pia Pensaaren (TVC) jälkeen. Rosan lisäksi pohjoisen Suomen pyöräilymenestystä täydensi Suvi Lavosen (OTC) hieno kuudes sija.


Heidi Onger ja Rosa Törmänen tekivät vetohommia. Lotta Lepistö seuraa.

Miesten eliten ja U23-sarjojen yhteiseen lähtöön oli ilmoittautunut reilut sata kuskia. Kisareittinä oli 15 kilometrin kierros ja kokonaismatka 181 km. Ensimmäisten kierrosten vauhti oli kovaa ja radan tekniset osat laittoivat varsinkin häntäpään kuskit tiukoille. Pääjoukosta irtosi 6 miehen irtiotto, jossa oli mukana myös tuleva mestari Samuel Pökälä (TWD-Länken). Kisan ennakkosuosikki, hallitseva suomenmestari Jussi Veikkanen (TWD-Länken) jäi pääjoukkoon tarkkailemaan. Irtiotto oli parhaillaan reilun 5 minuutin karkumatkalla, josta Pökälä pääsi vielä yksin karkuun vauhtia kiristäen. Jäljelle jäänyt irtiotto alkoi hiipua samalla, kun pääjoukko kiristi vauhtia Jussi Veikkasen kontrollissa. Viimeisellä kierroksella Veikkanen ja Matti Helminen (CCH) pääsivät irti pääjoukosta ja ratkaisivat keskenään himmeämmät mitalit järjestyksessä Veikkanen Helminen. Mainittakoon että OTC:n Juha Kangaskokko oli hienosti kuudes.


Voittajan on helppo hymyillä; Samuel Pökälä maalisuoralla.

U23-mitalit jaettiin matkan aikana rankasti kutistuneen pääjoukon loppukirissä. TWD-Länken juhli myös tässä sarjassa, sillä Roope Nurmi onnistui nappaamaan SM-kullan ennen Porvoon Akilleksen Aleksi Hännistä ja Korson Kaiun Sasu Halmetta. Kuusamon U23-miehillä kisa ei mennyt putkeen. Iiro Mäntyniemi (OTC) ajoi mainiosti pääjoukossa kahdeksan kierrosta, kunnes ketjut tippuivat. Käynnissä oli pääjoukon kovavauhtinen kierros ja Iiro ei onnistunut enää saavuttamaan pääjoukkoa. Iiro ajoi kuitenkin maaliin sijaluvulle 12. Cycloksen Ville Pesosen kohtalo oli karumpi. Alkukierroksilla häntäpään jojoilu oli Villelle liikaa ja kisa jäi kesken. Kisan ajoi maaliin puolet ilmoittautuneista.


Epäonninen Iiro pääsi maaliin, Villen kisa jäi kesken.

Tulokset >>>

Harvinaista live-kuvaa kilpailusta

Tapahtumasta välitettiin livekuvaa Youtubeen selostuksen kera. Palvelu pelasi mainiosti ja selostus oli piristävää ja asiantuntevaa. Kiitokset myös taitaville kuvaajille!

Kilpailujen tallenteet voi katsoa näistä linkeistä:

Naisten kilpailu >>>
Miesten kilpailu >>>
 

 

Yöttömän Yön ajo sujui mukavasti (21.6.2015)

Kuusamosta starttasi 18 hyväntuulista pyöräilijää reilun 125km Yöttömän Yön lenkille. Reitti kulki Yli-Kitkan ympäri ja reissun huipentumana noustiin Juhannuskalliolle todistamaan yötöntä yötä. Keli suosi tällä kertaa pyöräilijöitä, vaikkakin aurinko pysytteli pilven takana puolen yön aikaan. Huoltoauto varmisti ettei nälkä päässyt reissulla yllättämään, kiitos Kaisalle ja tytöille!

Lue lisää Cycloksen Facebookista Tanelin kertomana >>>


 

 

Kuntoajojen sarja käynnistyy - Yöttömän Yön ajo mukana (16.6.2015)

Cycloksen kuntoajot käynnistyvät 16.6.2015. Kuntoajot ovat osa valmistautumista syksyn Tour de Helsinki -kuntotapahtumaan, jonne seura järjestää yhteismatkan.

  • Ti 16.6.2015 klo 18.30, Kuusamo-Tuovila-Oivanki-Kuusamo 35 km (liikuntahalli)
  • Su 12.7.2015 klo 10, Kuusamo-Rukajärvi-Ruka-Kuusamo 60 km (liikuntahalli)
  • Su 2.8.2015 klo 10, Ruka-Hautajärvi-Ruka 90 km, huoltoauto, tauko Hautajärvellä luontokeskuksella. Lähtö Rukamarketin parkkipaikalta.

Säävaraus, seuraa pikatiedotteita Facebookissa ja Twitterissä (pikanäkymät sivun oikeassa reunassa).

Yöttömän Yön ajo torstaina 18.6. klo 20 - Yli-Kitkan kierros ja Juhannuskalliolle nousu

Cyclos Kuusamon perinteinen Yöttömän Yön ajo palaa ohjelmaan pitkän tauon jälkeen.

Kokoonnumme Liikuntakeskuksen P-paikalle siten, että reitille lähdetään klo 20. Reitiksi tarjoillaan Yli-Kitkan kierros, sisältäen mm. 12km pätkän soratietä. Käymme myös katsomassa yöllisiä maisemia Rukalla, kiiveten ylös Juhannuskalliontien huipulle mastolle. Sieltä jatketaan Rukajärven tien kautta takaisin Liikuntakeskukselle. Matkaa kertyy noin 123km ja perillä oltaneen n.01.00 maissa. Mukana kulkee huoltoauto. Tarkemmin Cycloksen Facebookissa.

Yhteismatka Tour de Helsinki -kuntotapahtumaan 30.8.2015

Cyclos järjestää yhteismatkan 10-vuotissynttäreitään juhlivaan Tour de Helsinki -kuntotapahtumaan. Matkalle lähdetään perjantaina 28.8. Ensimmäinen majoittuminen on Mikkelissä, josta jatketaan lauantaina Helsinkiin hoitamaan ilmoittautumiset. Toinen majoittuminen on Vantaalla, josta sunnuntaina aamupalan jälkeen suunnataan lähtöpaikalle Helsingin Velodromille. Kuntoajon reitin pituus on 140km ja maali sijaitsee juhlavasti Velodromilla.

Seura tekee ilmoittautumiset tapahtumaan keskitetysti eli ilmoittautukaa seuran sähköpostiin, info(at)cycloskuusamo.net. Matkan omavastuu on 137 euroa. Se sisältää linja-autokyydin, kaksi majoitusta sekä osallistumismaksun. Lisätietoja antavat Taneli Kaakinen ja Olli Paasovaara.

http://www.tourdehelsinki.fi/index.php   

 

 

Rosa podiumille Porvoon ajoissa (7.6.2015)

Rosa Törmänen (Focus Ladies) ajoi kakkoseksi naisten Porvoon elitelähdössä. Tiukassa loppukirissä niukasti edelle ehti Pia Pensaari (TVC).

Kuusamon Esa Mustonen ajoi M40-sarjassa sijalle 16. Esan harmina oli kisan aikainen energian saanti, kun mukulakiviosuuksilla juomapullot eivät pysyneet telineessä ja 105 km:n kisa piti ajaa käytännössä yhdellä juomapullolla. Joonas Koskelainen keskeytti M-kilvassa. Miesten elitessä nopein oli TWD-Länkenin Ben Carman.

Tulokset>>>
 

 

Vettä ja räntää... (26.5.2015)

Perinteinen Pyhä-Luoston pyöräilyviikonloppu koki kovia säiden suhteen. Lauantaina satoi vettä koko kisan ajan lämpömittarin näyttäessä +6,5 astetta. Sunnuntaina ilmojen herra kiristi hieman ruuvia ja lämpömittari nousi kisan aikana vaivaiseen 3 asteeseen räntä- ja vesisateen säestyksellä. Lisäksi reipas 5 metrin tuuli koetteli kisahuumoria. Poisjääntejä ja keskeytyksiä tuli, mutta siitä huolimatta parhaat saivat palkintonsa.


Henri Tuomi oli neljäs M10-sarjan tempossa. Ville Pesonen ajoi PSM-kultaa. Vierellä sarjan nopein Ivan Selivanov.

Lauantaina ajettiin Pyhällä P-SM-tempo. Mestaruuteen ajoivat Karoliina Ojala (N14),  Kaisa Ojala (N40), Ville Pesonen (M-kilpa) ja Petri Pesonen (M40). Mainittakoon että sekä Villen että Petrin tapauksessa edelle ehti naapurivaltioiden miehiä. Kilpa-sarjan nopein oli Venäjän Ivan Selivanov Villen ollessa sarjan toiseksi nopein. Petrin sijoitus oli neljäs, kun eteen ehtivät Norjan Joks Steins sekä Venäjän Viacheslav Aptciauri ja Michail Smolkin.

Ellinoora Ojala ajoi N10-sarjassa hopeaa ja Minttu Ojala N18-sarjan pronssia. Ensimmäisen 5Km:n temponsa ajanut Henri Tuomi sijoittui neljänneksi M10-sarjassa. Eroa pronssimitaliin jäi vaivaiset 20 sekuntia.

Sunnuntaina ajettiin Barents cupin maantiekisa aiemmasta poiketen Sodankylässä. Kovassa kelissä mukana pysyivät Cycloksesta vain naiset. Ellinoora taipui tiukassa loppukirissä OP-P:n Anni Tapiolle. Karoliina ja Kaisa ajoivat sarjojensa voittoihin 30km:n matkalla ja Minttu kakkoseksi 56 km:n raastavassa kisassa.

Tulokset>>>
 

 

Juho näytti ajamisen mallia Paksukumipolokasussa (26.5.2015)

Cycloksen maastomiehet osallistuivat viikonvaihteessa Kempeleen Köykkyrissä ajettuun Paksukumipolokasuun. Tapahtumassa ajettiin 6 tunnin aikana 9,7km:n maastoreittiä mahdollisimman monta kierrosta. Cycloksen Juho Mourujärvi (12v.) piiskasi läskipyörän hyvään vauhtiin ja keräsi mainiot 6 kierrosta eli 57 kilometriä.

Lue lisää Tanelin raportista>>>
 

 

Nivalan tempo avasi pohjoisen kilpailusarjan (17.5.2015)

Pohjois-Suomen pyöräily ry:n kilpailukalenteriin kuuluva Järvikylän tempo avasi perinteisesti pohjoisen Suomen kilpailusarjan. Vaikka Nivala onkin Kuusamosta katsottuna jo varsin etelässä niin kisa käytiin viileässä kelissä. Olosuhteet olivat kuitenkin tasapuoliset ja tulokset olivat aiempien vuosien suuntaisia.

Cyclos osallistui 8 pyöräilijän joukkueella. Ellinoora Ojala (N10) ja Karoliina Ojala (N14) pokkasivat ykköspystit kauden avauksesta. Minttu Ojala ajoi kolmanneksi N18-sarjassa. Naisten sarjassa podium täyttyi kuusamolaistaustaisista kilpailijoista. Ykköspallille nousi Rosa Törmänen (IK-32/FocusLadies), toiseksi ajoi Henna-Riikka Launonen ja kolmanneksi Kaisa Ojala.


Minttu, Rosa ja Henna-Riikka tyytyväisinä kisan jälkeen.

Miesten sarjoissa menestys ei ollut yhtä hyvää, vaikka suoritukset sinänsä olivat kohtuullisia. M40-sarjassa Esa Mustonen ajoi kuudenneksi ja Petri Pesonen seitsemänneksi. Miesten elitessä Joonas Koskelaisen sijoitus oli yhdeksäs. OTC:hen tänä keväänä siirtynyt Iiro Mäntyniemi ajoi miesten elitessä sijalle 7.Tuloksia >>>
 

 

Pyöräilykausi käynnistyy tiistailenkillä 19.5.2015 (13.5.2015)

Cyclos Kuusamon pyöräilykausi oli tarkoitus polkaista käyntiin helatorstain yhteislenkillä, mutta sääennusteen näyttäessä sadetta lenkki päätettiin perua. Ensimmäinen virallinen yhteislenkki on 19.5. tiistailenkki, joka starttaa klo 18.30 liikuntahallin parkkipaikalta.

Kesäaikana yhteisiä harjoituksia ovat tiistailenkki, keskiviikon tempoharjoitus, torstain kovatehoinen maantietreeni ja tietenkin perinteinen sunnuntailenkki.

Lue lisää kesäajan yhteisistä harjoituksista tästä linkistä.

 

Cyclos mukana Hyvän Olon messuilla (26.4.2015)

Cyclos Kuusamo oli jälleen mukana Lions club Pohjanakkojen järjestämillä hyväntekeväisyysmessuilla. Messujen teeman "Villiinny luonnosta" hengessä Cycloksen osasto oli maastopyöräilypainotteinen. Osaston vetonaulana oli fatbike, jonka painoa messuvieraat veikkasivat.

Pyörän paino oli 14,1kg. Lähimmän veikkauksen teki Anni Riekki, joka arvioi pyörän painoksi 14kg. Kaikkien veikanneiden kesken arvotun tuotepaketin voitti Esa Raatesalmi. Onnea voittajille!

 

 

Rosa Törmänen TS korttelin voittoon (26.4.2015)

Rosa Törmänen avasi kauden voittotilinsä TS korttelin voitolla Turussa. Focus Ladies-tiimiä edustava Rosa osoitti hallitsevansa kortteliajon niksit, onhan hän hallitseva kortteliajon suomenmestari. OTC:tä nykyisin edustava Iiro Mäntyniemi taisteli miesten elitessä pääjoukon mukana ja ajoi voittajan kanssa samalla ajalla maaliin sijalle 47. Joonas Koskelaisen (Cyclos) sijoitus oli 63.

Turussa ajettiin lauantaina SK muistoajo, jossa Rosan sijoitus oli kahdeksas. Iiro Mäntyniemi ajoi pääjoukossa sijalle 27. Joonas Koskelainen tuli pääjoukon toimesta varvatuksi ja sai sijoituksen 66. Henna-Riikka Launosen kilpailu (Cyclos) jäi kesken.

 

 

Sisäpyöräilyt ja jumpat jatkuvat huhtikuun loppuun (15.4.2015)

Kevät etenee ja pyöräilykelit paranevat. Yhteislenkit aloitetaan toukokuussa. Tätä odotellessa on mahdollisuus hioa pyöräilykuntoa sisäpyöräilyssä ja jumpassa huhtikuun loppuun asti.
 

 

Taneli Kaakisesta Cycloksen uusi puheenjohtaja (2.3.2015)

Taneli Kaakinen valittiin Cycloksen uudeksi puheenjohtajaksi. Esa Mustonen jatkaa varapuheenjohtajana. Sihteeri/taloudenhoitajaksi valittiin Petri Pesonen. Hallituksen varsinaisina jäseninä jatkavat Aaro Mäntyniemi ja Vesa Käkelä. Uusina jäseninä aloittavat Ossi Törmänen ja Olli Paasovaara.
 

 

Cyclos-joukkueet sivakoivat yhteensä 443km! (22.2.2015)

Cyclos osallistui kahdella huippuunsa viritetyllä joukkueella perinteiseen 12h sivakointiin. Cyclos Kuusamo I keräsi kilometrejä 225,70km, joka oli toiseksi suurin määrä Kuusamon Eräveikkojen konkarihiihtäjistä kerätyn joukkueen jälkeen. Eroa voittajajoukkueeseen jäi 6km eli pari kierrosta. Cyclos Kuusamo II ei jäänyt juuri pekkaa pahemmaksi, sillä kilsoja kertyi mittariin yhteensä 217,65 ja sijoitus oli neljäs. Mainittakoon että myös kolmanneksi sijoittunut joukkue, Kiveskujan Kilske, koostuu pelkästään Cycloksen pyöräilijöistä.

Cyclos Kuusamo I: Lasse Pätsi, Mika Syrjälä, Aimo Jokiranta, Petri Pesonen, Ville Pesonen, Jussi Pesonen

Cyclos Kuusamo II: Kaisa Ojala, Minttu Ojala, Olli Paasovaara, Jarmo Mustonen, Esa Mustonen, Risto Käkelä

Yksinhiihdossa nähtiin todellinen supersuoritus, kun Tero Turtiainen kiersi radan 65 kertaa eli yhteensä 198,25km. Tapahtumaan osallistui kaikkiaan 111 hiihtäjää, joista 8 hiihti yksin ja loput 3-6 hengen joukkueissa (joukkueita 20kpl).

Kiitos Cycloksen reippaille hiihtäjillä ja myös järjestäjille mukavan leppoisasta tapahtumasta!

Lisää vuoden 2015 tapahtumasta Facebookissa https://www.facebook.com/events/575297985895028/
 

 

Sisäpyöräilyn laskut jaossa (1.2.2015)

Vuoden 2014 sisäpyöräilylaskut lähetetään viikon 6 aikana sähköpostilla. Laskutus perustuu Osallistujat.comin ilmoittautumistietoihin.

Osallistujat.comin ilmoittautumisasetuksia on hieman muutettu. Illan vuoroon voi ilmoittautua aina vuoron alkuun asti. Peruutus on tehtävä harjoituspäivänä viimeistään klo 17.

 

Seura-asujen tilaukset 6.1.2014 mennessä (22.12.2014)

Seura-asutilaukset pitää jättää 6.1.2015 mennessä. Seuratiedotteessa on lisätietoa tilaamisesta ja liitteenä myös tilauslomake.  

 

Kauden päätöksessä naisenergiaa (13.10.2014, korjattu 14.10.)

Cyclos Kuusamon kausi 2014 huipentui päätösjuhlaan sunnuntaina. Reilut parikymmentä seura-aktiivia kokoontui aamulla Iivaaran juurella. Ohjelmassa oli ensin Iiringin kierto makkaranpaistoineen ja sen jälkeen saunominen ja juhlaruokailu Iivaaran Eräkartanossa.

Kuvassa arvokisamitalistit vasemmalta Minttu Ojala, Kaisa Ojala, Rosa Törmänen, Karoliina Ojala ja edessä sisupalkinnon saaja Ellinoora Ojala

Tällä kertaa naiset putsasivat lähes koko palkintopöydän. Vuoden pyöräilijänä palkittiin Rosa Törmänen ja tyttöpyöräilijänä Karoliina Ojala. Illan ainoa miehelle jaettu palkinto meni vuoden kuntoilija Lasse Pätsille. Sisupalkinto ojennettiin Ellinoora Ojalalle, ahkeralle kilpailijalle ja harjoittelijalle.

Seuraan tuli peräti 4 mestaruusmitalia ja kaikki naisille. Lisäksi menestystä tuli myös cupeissa.

  • Rosa Törmänen N-elite, kultaa SM-korttelissa, 3. maantiecupissa
  • Minttu Ojala N18, pronssia SM-maantieajossa, 1. maantiecupissa
  • Karoliina Ojala N14, kultaa ISM-maantieajossa ja hopeaa ISM-tempossa, 1. Kultainen kampi-cupissa
  • Kaisa Ojala N40, pronssia ISM-maantieajossa, 3. mastercupissa

Rosa Törmänen julkisti suunnitelmansa tulevalla kaudella. Rosa on kutsuttu IK-32:n Focus Ladies-tiimin kapteeniksi. Tämä on merkittävä askel Rosan pyöräilyuralla. Seura onnittelee Rosaa ja toivottaa menestystä tärkeässä roolissa!

Kuvia Iiringiltä (Harri Mourujärvi) >>>