Cyclos vietti 10-vuotisjuhlaa arvokkaasti (4.11.2013)

Pyöräilyn erikoisseura Cyclos Kuusamo vietti viikonvaihteessa 10-vuotisjuhlia Oivangin Lomakartanossa. Juhlaan osallistui 33 seuran jäsentä. Osallistujat oli hyvä läpileikkaus seuran nykyisestä 100 hengen jäsenistöstä. Paikalla oli myös neljä seuran 10 perustajajäsenestä; Aimo Ervasti, nykyinen puheenjohtaja Petri Pesonen sekä Ossi ja Sari Törmänen. Juhlassa jaettiin kultaiset ruusut seuran toiminnassa ansioituneille aktiiveille. Ruusun saivat Minna Patosalmi sekä Ossi ja Sari Törmänen.

Lue lisää>>>

 


Kauden päätösjuhla (Cyclos 10v.) Oivangin Lomakartanossa (30.10.2013)

Cyclos Kuusamo on ehtinyt kunnioitettavaan 10 vuoden ikään. Synttäreitä ja samalla kauden 2013 päätöstä juhlistetaan 2.11. Oivangin Lomakartanossa. Ilmoittautuminen päättyy torstaina klo 12.

Ohjelma:

12.30 Naatikkavaaran valloitus

  • kokoontuminen Oivangin nuorisokeskuksen tiehaaraan (P-paikka), josta opastettuna jatketaan Naatikkavaaran P-paikalle. Retkeily vaaran päälle. Talo tarjoaa kahvit/mehut vaaran päällä. Pukeudu sään mukaan, pitävät jalkineet ja kävelysauvat helpottavat liikkumista.

15.00 Saunat Lomakartanolla

16.15 Juhla Ukonkivessä

  • juhlaruokailu
  • puheet, muistamiset, palkitsemiset
  • kakkukahvit

Tervetuloa!

Oivangin Lomakartano
Junganjoentie 4  93600 Kuusamo
www.oivanginlomakartano.fi
 


Hirvenajot onnistuivat mainiosti (28.10.2013)

Viikonvaihteen hirvenajotalkoot sujuivat mainiosti. Perjantaina saaliit karkasivat turhan pitkien ajomatkojen takia sivuille, mutta lauantaina saalista jo saatiin. Tilaaja Elpoma Oy oli erittäin tyytyväinen molempina päivinä Cycloksen kovakuntoiseen talkooporukkaan ja lupasi yhteistyön jatkuvan myös ensi syksynä.

Cycloksesta osallistui 14 reipasta jäsentä, pari jopa molempina päivinä. Kiitokset Lasse (pe/la), Kaisa, Mika, Jussi, Olli, Vesa, Jouko, Ossi, Markku, AimoJ, AimoE, Hannu, Aaro ja Petri (pe/la). Reipas peruskuntoilu tuotti hyvin ja paikkasi kevään peruuntuneista pyöränkasauksista menetetyt tulot.
 


Rosalle SM-hopeaa Liedon cyclocrossista (21.10.2013)

Rosa Törmäsen (HyPy) kunto kestää myös syksyllä. Todisteena tästä Rosa ajoi N-eliten hopealle Liedon SM-cyclossa (kausi 2014). Kisan voitti Jasmin Kansikas (P-P) ja pronssia otti Maija Rossi (TWD).

Pohjoisen pyöräilijät menestyivät hyvin muissakin sarjoissa. Juha Kangaskokko (CC Picaro) otti miesten eliten hopeaa. Aku Keloneva (OTC) voitti M16-sarjan. OP-P tytöt Neea Huikuri oli kolmas ja Iina Väyrynen neljäs N16-sarjassa. Veli-Matti Keloneva (OTC) ajoi pronssia M50-sarjassa.

tulokset>>>


Hirvenajotalkoot 25.-26.10. (21.10.2013)

Cyclos Kuusamo osallistuu 25.-26.10. hirvenajotalkoisiin. Ilmoittautumiset joko osallistujat.comiin tai sähköpostilla info(at)cycloskuusamo.net tai tekstiviestillä/soittamalla 0400480981. Lisäohjeita seuratiedotteessa.

Ilmoittautumisia on tässä vaiheessa vielä liian vähän. Tämä on kauden tärkein varainhankintatalkoo!


Ensilumenlatu avattu (21.10.2013)

Petäjälammen ensilumenlatu on avattu. Reitti on hiihdettävässä kunnossa, mutta aivan ykköskalustoa ei kannata ottaa alle. Sunnuntain myrsky lennätti hienoa hiekkaa pariin kohtaan reitille.

Maanantaina sauvakävelyn voi korvata siis hiihdolla.


Kauden  päätösjuhla 2.11. Oivangin lomakartanossa (14.10.2013)

Cyclos Kuusamo juhlistaa 10-vuotista taivaltaan 2.11. kauden päätösjuhlassa. Juhla järjestetään Oivangin lomakartanossa. Ohjelmassa on ulkoilua ja sauna sekä juhlaruokailu kakkukahveineen. Ohjelma tarkentuu lähempänä juhlaa.

Sitova ilmoittautuminen juhlaan osallistujat.comilla tai sähköpostilla/soittamalla viimeistään maanantaina 28.10. Osallistujat.comissa kohdassa "Viesti" voit ilmoittaa erikoisruokavalion sekä ne perheenjäsenet, joilla ei ole omaa tunnussa.

Kuvassa pikailmoittautuminen, joka toimii siten että ruksitaan tapahtuman kohdalla oleva "pika"-ruutu ja sen jälkeen valitaan "Kyllä".

 


Sisäpyöräily pyörähti käyntiin (2.10.2013)

Cycloksen sisäpyöräilyt pyörähtivät käyntiin eilen tiistaina. Ensimmäisellä kerralla sali oli lähes täynnä, kaksi pyörää jäi vapaaksi.

Seuran jäsenet olivat löytäneet hyvin kokeilukäytössä olevan osallistujat.com -ilmoittautumisjärjestelmän, joten kokeilua jatketaan. Jos rekisteröinti järjestelmään ei onnistu, niin olkaa yhteydessä Petriin. 

Tässä vielä lisätietoa:
Olemme ottaneet koekäyttöön sähköisen ilmoittautumiskäytännön, osallistujat.com. Rekisteröityminen on ilmaista. Palveluun on perustettu cyclos-niminen "joukkue". Voit liittyä kyseiseen joukkueeseen ja ilmoittautua seuran tapahtumiin, kuten sisäpyöräilyyn. Liittyessäsi sinulta kysytään rekisteröintisalasanaa. Se on lähetetty sähköpostiin, mutta voit tiedustella salasanaa myös Petriltä.

Ilmoittautumistilanne pyritään ilmoittamaan myös tämän nettisivun yläkulmassa Twitter-ikkunassa.
 


PSP:n syysleiri sujui leppoisissa merkeissä (30.9.2013)

Pohjois-Suomen Pyöräilyn syysleiri Rovaniemellä sujui mukavan leppoisissa merkeissä.  Leiri ei kuitenkaan ollut mitään makoilua, vain kisakaudelta tuttua puristusta oli jo hieman hellitetty. Leirille osallistui 40 henkeä, joista 10 Cycloksesta.

Leirin ohjelmaan kuului tietenkin pyöräily, tällä kertaa lajina maastopyöräily. Maastolenkkien lisäksi ohjelmaan kuului myös pyöräilyn tekniikkaharjoittelua urheiluopiston sisätiloissa. Sisäharjoittelu suunnitteli ja ohjasi Rosa Törmänen. Leirikisa ajettiin Ounasvaaran mainioissa maastoissa. Cycloksen Tuomas Mustonen ajoi hienosti kolmanneksi M12-sarjassa.

Lauantai-iltana ohjelmaan kuului mm. seinäkiipeilyä, lasten Funpark ja kylpylä. Illan virallisempaan ohjelmaan kuului PSP:n sääntömääräinen syyskokous. Kokouksessa sovittiin alustavat tulevan kauden pyöräilytapahtumat Pohjois-Suomessa. Kokous valitsi vuoden 2013 Pohjois-Suomen parhaaksi pyöräilijäksi O-P:n Iina Väyrysen, tyttöpyöräilijäksi OTC:n Jenni Karvosen ja poikapyöräilijäksi OP-P:n Niko Heikkilän, onnittelut!

Leiri oli onnistunut ja vastaava järjestetään myös seuraavana syksynä. Kiitos kaikille ohjaajille.

Taneli Kaakisen kuvia leiriltä>>>
 


Sisäpyöräily käyntiin lokakuussa (26.8.2013)

Cycloksen sisäpyöräilyt pyörähtävät käyntiin heti lokakuun alusta tiistaisin. Ensimmäinen kerta on siis 1.10. ja aika tuttu 19.00-20.30. Sisäpyöräily on seuran jäsenelle maksuton. Ennen sisäharjoittelua nautitaan vielä loppukesästä ja alkusyksystä pyöräillen, mutta maastopainotteisesti.

Jumppavuorot ovat vielä työn alla, niistä tiedotetaan heti kun sopiva paikka löytyy.
 


Mastersien ISM-maantie Säkylässä (26.8.2013)

Mastersien maantiekauden huipentuma järjestettiin viikonvaihteessa Säkylässä. Cycloksesta kisoihin osallistuivat Petri Pesonen (M40), Vesa Käkelä (M50) ja Olli Paasovaara (M60).

Lue lisää>>>
 


Rosalle naisten kortteliajon SM-kulta! (11.8.2013)

Hyvinkään Pyöräilijöitä edustava Rosa Törmänen ajoi SM-korttelin voittoon Ylöjärvellä. Kilpailu käytiin 1,6 km:n mittaisella teollisuusalueen pihoille ja varastoalueelle rakennetulla teknisellä  radalla. Radan haasteet sopivat hyvin Rosalla, joka on perinyt hyvät kortteliajon geenit isä-Ossilta.

Rosan kilpailu oli kaksivaiheinen; kova irtiottoyritys ja toisaalta vaikeitakin hetkiä. Naiset ajoivat kovaa, sillä parhaat kierrosajat olivat miesten kisan vauhtia. Viimeisellä kierroksella radan viimeiseen käännökseen tultaessa johtava pyörä näytti karkaavan, mutta kaatui ja niin Rosa pääsi avaamaan Laura Vainionpään takaa yhden uransa vahvimmista loppukireistä. Kiri lähti kuin tykin suusta ja maalissa Rosalla oli mahdollisuus jopa tuuletella Suomen mestaruutta. 

Naiset 19 kierrosta
1) Rosa Törmänen HyPy 47.19,3
2) Laura Vainionpää KaKa 47.19,8
3) Eveliina Suvisaari Akilles 47.20,5
4) Sofia Kansikas P-P 47.20,8
5) Jaana Hyvärinen IK-32 47.20,9
6) Miimu Alanen P-P 47.22,7
7) Pia Pensaari TVC 47.23,0
8) Riina Miettinen CCH 47.23,5
9) Jutta Nieminen VCR 47.23,9
10) Katri Lehtonen KoiI 47.25,2
11) Jasmin Kansikas P-P 48.22,3
12) Mirella Harju TuUL 48.40,2
13) Maija Syrjä HyPy 49.19,3
13) Linnea Louhi TuUL 49.19,3
15) Karoliina Räsänen HyPy 51.19,3
15) Heini Salovaara HyPy 51.19,3
 

Lämpimät onnittelut Rosalle, valmentaja-isä Ossille ja äiti-Sarille.

 


Syöteajo sujui mallikkaasti (11.8.2013)

Cycloksen 10 kuntoajajaa osallistui viikonvaihteessa Syöteajoon. Tällä kertaa osallistuminen toteutettiin kokoontumisajon mallilla. Cycloksen ryhmä ajoi lauantaina Posion kautta Syötteelle ja matkaa kertyi 139 kilometriä. Oululaisten noin 50 hengen ryhmä saapui tunti kuusamolaisten jälkeen Syötteelle, takana huimat 220 km. Syötekeskuksen loppunousun jälkeen pyöräilijät palkittiin saunalla ja maukkaalla päivälliselle.

Sunnuntaiaamuna kokoonnuttiin Oulun ryhmän kanssa yhteispotrettiin ja sen jälkeen ryhmät erkanivat omiin suuntiinsa. Cycloksen reitti poikkesi paluumatkalla sen verran, että Posion sijaan oikaistiin Lohirannan kautta. Matkaa kertyi 127 km. Matkan aikana pidettiin huoltotaukoja, jolloin nautittiin kahvia ja suolaista välipalaa. Kiitos Timolle huollosta!

Tanelin raportti ja kuvat Facebookissa!

Vasemmalta: Mika, Lasse, Taneli, Esa, Juhani, Vesa, Asmo, Aimo, Timo ja Ville. Kameran takana Petri


Cycloksen miehet Alvajärvellä (29.7.2013)

Cyclos osallistui perinteiseen Alvajärven ympäriajoon Pihtiputaalla. 120km:n päälähdössä elitemiehet pitivät taas kovaa vauhtia ja siitä saivat osansa myös M-kilpa ja M35 sarjan kilpailijat. Kisaan ensikertalaisena osallistunut Iiro Mäntyniemi (M-kilpa) ajoi aktiivisesti ja kokeili myös irtioton ihanuutta. Iiro ajoi pääjoukon loppukirissä sijalle 12. Vesa Käkelän sijoitus samassa sarjassa oli 17. Esa Mustosen pyörä temppuili ja kohtalona tippuminen ryhmästä. Sijoitus M35-sarjassa hyvä neljäs.

Tulokset>>>


Harjoitustempotilastot päivitetty (25.7.2013)

Cycloksen keskiviikkotempossa ajettiin taas uusia ennätyksiä. Tilastot löytyvät kohdasta
Tulokset ja harjoitusajat
 


P-SM ratakilpailussa vauhti kohdillaan (14.7.2013)

P-SM ratakilpailu saatiin vietyä läpi suotuisissa olosuhteissa. Pientä sateen poikastakin oli ilmassa, mutta onneksi se ei kastellut rataa. Tosin rata oli märkä vajaa pari tuntia kisan jälkeen.

Kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille kilpailijoille, huoltajille ja toimitsijoille!

Tulokset ja kuvia löydät tämän linkin takaa>>>

 


Cyclos hyvin esillä Tervaetapeilla (10.7.2013)

Muhoksella ja Oulussa ajetut Tervaetapit sujuivat mainiosti Cycloksen joukkueelta. Parhaasta kokonaistuloksesta vastasi Aimo Luiro ajamalla M40-sarjan kokonaistuloksissa kakkossijalle. Ville Pesonen ajoi M-yleisessä aktiivisesti ja osoitti myös herkkää kirikykyä niin maantiellä kuin kriteriumissa. Viikonlopun yllättäjä oli enemmän suksilla viihtyvä Jussi Pesonen (M18), joka varsinkin sunnuntain kriteriumissa kiri M-yleisen ja M18-sarjan yhteislähdössä hienosti pääjoukon neljäntenä maaliin.  Jussi sijoittui kokonaiskisassa hienosti kolmanneksi. Vesa Käkelä (M50) ajoi myös vahvasti etenkin kriteriumissa ja jäi niukasti loppukiritaistelussa hopealle.

Raportti ja kuvia

Montan maantie oli P-SM-kilpailu. Cycloksen mitalistit vasemmalta: hopeaa Jussi Pesonen (M18), Ville Pesonen (M-yleinen) ja Vesa Käkelä (M50) sekä pronssia Aimo Luiro (M40).

 


Noormarkun SM-kilpailuissa hienoja kuusamolaissuorituksia (3.7.2013)

Kuusamon pyöräilylähettiläät edustivat hienosti Noormarkun SM-kilpailuissa viikonvaihteessa. Vaikka tällä kertaa mitaleita ei saatukaan, kotiintuomisena oli hyviä sijoituksia niin aika-ajossa kuin maantieajossa. Ville Pesonen (U23) ylsi 7. sijalle aika-ajossa ja Hyvinkään Pyöräilijöitä edustava Rosa Törmänen ajoi vahvasti naisten maantieajossa niin ikään sijalle 7.

Raportti>>>P-SM ratakilpailu ja Syöteajo
(26.6.2013)

Cyclos Kuusamo järjestää Pohjois-Suomen mestaruuskilpailut rata-ajossa Kuusamon urheilukentällä 13.7.2013. Kilpailussa ratkotaan henkilökohtaisia mestaruuksia lyhyillä 500m ja 1km matkoilla sekä  pitkillä 1-4km:n matkoilla. Kilpailupäivä huipentuu hurjiin joukkueajoihin. Kilpailuluokat 8-70 vuotta. Tervetuloa kilpailemaan! Cycloksen ei-kilpailevat kutsutaan mukaan toimitsijatehtäviin. Kilpailukutsu

Syöteajo 2013

Elokuussa 10.-11.8.2013 järjestään Syöteajo nyt myös Kuusamon suunnasta. Ajoon ovat tervetulleita kaikki pyöräilyn ystävät. Syöteajon esite


Barentsin alueen pyöräilyn suurmies on poissa (22.6.2013)

Venäläisen pyöräilyseura Pilgrimsin puheenjohtaja, Anatoly Lipin (62), menehtyi vammoihinsa  jäätyään auton alle Murmanskin ja Kirkkoniemen välisellä tiellä keskiviikkona. Anatoly Lipin oli matkalla Norjan Sirmaan Polaris GP-kilpailuun nuorista koostuneen ryhmänsä kanssa. Ryhmä oli matkalla pyörillä osana tämän vuoden Barents-kiertuetta. Edellisenä viikonloppuna Lipin isännöi Barentsin mestaruuskilpailuja Murmanskin Kolassa.

Anatoly Lipinin työ Barentsin alueen pyöräilyn kehittäjänä ja venäläisten nuorten hyväksi on ollut merkittävää. Hän on tullut tunnetuksi Suomessa hänen vieraillessa venäläispyöräilijöiden keulahahmona useana vuotena peräkkäin niin Pohjois-Suomessa järjestetyissä kilpailuissa kuin Barents-kiertueiden yhteydessä. Barents-kiertue vieraili Kuusamossa 2010, josta raportti tästä linkistä.

Anatoly Lipin Kuusamon vierailulla 2010

 


Aimolle kolme Barentsin mestaruutta Murmanskista (18.6.2013)

Cycloksen Aimo Jokiranta menestyi hienosti Murmanskin Kolassa järjestetyissä Barentsin mestaruuspyöräilyissä viikonvaihteessa. Aimo voitti kaikki kolme M60-sarjan kilpailua. Lauantaiaamuna ajettiin ensin henkilökohtainen aika-ajo ja iltapäivällä korttelikilpailu. Sunnuntaina Aimo osasi varautua jäätävään vesisateeseen kunnon varusteilla ja vei keskeytysten sävyttämän maantiekisan nimiinsä.

Aku Keloneva (OTC) nappasi myös kolme mestaruutta voittaen kaikki M16-sarjan kilpailut.

Raporttiin>>>

 


Cycloksen joukkue hopealle Levi24:ssa (18.6.2013)

Cyclos Kuusamo osallistui ensimmäistä kertaa omalla joukkueella Levi24-maastopyöräilytapahtumaan. Joukkue Taneli Kaakinen, Vesa Isoviita, Vesa Käkelä ja Jaakko Kallunki ajoivat hienosti hopealle.

Viestiperiaatteella ajetussa tapahtumassa ajetaan yksi viestinviejä kerrallaan noin 9 kilometrin rataa 24 tunnin ajan ja kierrokset lasketaan. Cycloksen joukkueen tuloksena oli 47 kierrosta eli 423 kilometriä. Onnittelut joukkueelle!

Tanelin raportti>>>

Kuva Mika Kankainen


Puistocrossissa kunnon meininki (18.6.2013)

Lasten puistocrossiin osallistui 54 reipasta pyöräilijää. Aurinkokin suosi liikennepuistossa järjestettyä tapahtumaa. Lapset ajoivat kahdessa eri ryhmässä. Kaikkiin pyöriin kiinnitettiin hienot numerolaput ja kaikilla oli myös kypärä päässä, totta kai. Ensimmäinen ryhmä kurvaili liikennepuiston asfalttiteillä 5 kierrosta. Kun kaikki olivat ajaneet maaliin oli ison reitin vuoro. Iso reitti kierteli liikennepuiston ympäristössä ja oli pikkurataa vaativampi. Lähtöön järjestyi kaikkiaan 36 ajajaa. Kierroksia ajettiin kaikkiaan 7. Molemmat startit sujuivat ilman kommelluksia vaikka radan tiukoissa mutkissa oli ahdasta. Maalissa kaikki saivat palkinnoksi mitalin ja pinnaheijastimet sekä mehua ja keksiä kovan suorituksen energiakulutusta paikkaamaan. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä LähiTapiolan kanssa.

Lisää kuvia>>> 


Seuran sähköposti kunnossa (18.6.2013)

Cycloksen sähköposti info(at)cycloskuusamo.net toimii taas normaalisti.
 


Syötteen P-SM-temposta kaksi mestaruutta Cyclokselle (9.6.2013)

Aimo Luiro (M40) ja Aimo Jokiranta (M60) ajoivat kultamitalit sunnuntaina ajetussa P-SM-tempossa Syötteellä. Kilpailu järjestettiin Pohjois-Suomen Pyöräilyn kesäleirin yhteydessä. Kilpailu ajettiin varsin mäkisillä reiteillä ja lisämausteen toi kohtalaisen reipas vesisade ja ukonilma.

Essi Mustonen (N8),  Jussi Pesonen (M18) ja Esa Mustonen (M40) saivat hopeaa. Pronssimitalit riipustettiin Vesa Käkelän (M50) ja Olli Paasovaaran (M60) kaulaan.

Porvoon ajossa epäonnea

Perinteisessä Porvoon ajossa kilpasarjassa starttasivat Ville Pesonen, Iiro Mäntyniemi ja Oula Jokiranta. Ville pääsi pääjoukon kärjessä viimeiseen käännökseen ennen ratkaisevaa loppusuoraa, mutta tuli kilkatuksi ulos radalta ja seurauksena kaatuminen. Iiro Mäntyniemi oli 22. ja paras kuusamolainen. Rosa Törmäsen matkantekoa haittasi allergiaongelmat.
Kuvia Porvoon Ajosta 9.6.2013 (Jari Birling)

Tulokset>>>


Lasten puistocrossi Liikennepuistossa 13.6.2013 (10.6.2013)

Lasten leikkimielinen pyöräilytapahtuma järjestetään tänä vuonna yhteistyössä LähiTapiolan kanssa. Tapahtumassa ajetaan kaksi lähtöä. Ensimmäinen lähtö ajetaan liikennepuiston tiellä, joten siihen voi osallistua vaikka kolmirattaisella pyörällä. Toinen lähtö kiertää liikennepuiston ympärillä polkuja ja nurmikoita pitkin. Reitti on tarkoitettu isommille pyörille. Kaikki osallistujat palkitaan. Tapahtuma on lähtölaukaus kesän Fillarinappulakoululle, josta tiedotetaan myöhemmin. Huom. säävaraus, jos sää on huono niin tapahtuma siirretään viikolla eteenpäin.

 


PSP:n kesäleiri Syötteellä 8.-9.6.2013 (29.5.2013)

Pohjois-Suomen Pyöräily järjestää kesäleirin Syötteellä. Leiri on tarkoitettu kaikille PSP:n jäsenseurojen jäsenille. Cyclos osallistuu omien jäsenten leirikustannuksiin (lisätietoa sähköpostissa). Leirin yhteydessä kilpaillaan tempoajon P-SM-mitaleista.

Esite


Cyclos vauhdissa - Pyhä-Luostolta P-SM-mestaruuksia (27.5.2013)

Cyclos Kuusamon 7 pyöräilijän joukkue teki onnistuneen kisareissun Pyhälle ja Luostolle. Luoston P-SM -korttelissa Esa Mustonen (M40) ja Aimo Jokiranta (M60) pokkasivat kultamitalit. Petri Pesonen (M40) ajoi hopeaa ja pronssia saivat Tuomas Mustonen (M12) ja Ville Pesonen (M-Elite/Kilpa). Varsinkin Villen hyvät suoritukset lämmittivät, koska loppukevään jalkavaivat ovat estäneet pyöräilyharjoittelun lähes täysin.
Lue lisää>>>

Aimo Jokiranta ajoi M60-sarjan voittoon.


Jäsenkortit jaossa (22.5.2013)

Seuran jäsenkortit ovat valmiina jaettavaksi. Kortteja jaellaan yhteisissä tapahtumissa. Jos tarvitset korttia heti, niin ole yhteydessä Petriin. Kortit postitetaan toukokuun loppuun mennessä. 

Seuran jäsenkorttia esittämällä saa seura-alennuksia Kuusamon Prisma Sportin pyöristä, pyöräilytarvikkeista ja urheiluravinteista sekä Pyörä-Suvalasta Oulussa.
 


Cyclos avasi kisakauden Nivalassa (20.5.2013)

Kun Rosa Törmänen on kiertänyt jo useita kansallisia ja kansainvälisiäkin kisoja hyvällä menestyksellä, aloittivat muut Cycloksen ajajat kilpailukautensa perinteisellä Nivalan tempolla viikonvaihteessa.

Tuomas Mustonen (M12), Esa Mustonen (M40) ja Aimo Jokiranta (M60) nappasit pystit kolmossijoistaan. Iiro Mäntyniemen ensimmäinen pyöräkilpailu tuotti neljännen sijan miesten kovatasoisessa sarjassa. Sarjan ykkönen oli Mikko Kejo uudella reittiennätyksellä 25.34, toinen Juha Kangaskokko ja kolmas Kusti Kittilä. M45-sarjassa Petri Pesonen ajoi sijalle viisi häviten voittajalle 1.10 ja kolmossijan vaivaisella 5 sekunnilla. Tulokset


 


Pelisääntökeskustelussa tutut teemat (13.5.2013)

Cycloksen pelisääntökeskustelussa käytiin läpi käynnissä olevan pyöräilykauden toimintaa yhteislenkkien, harjoitusten ja kilpailutoiminnan osalta.  Yhteislenkiksi toivottiin mm. Hossan lenkkiä. Kesän aikana on tarkoitus ajaa lisäksi Jokijärven lenkki ja Koillismaan Kierros eli Kuusamo-Taivalkoski-Posio-Kuusamo. Näille pitkille lenkeille Petri lupasi myös seuran huollon. Pitkien lenkkien ajankohdat ovat vielä sopimatta ja puuttuvat vielä seuran kalenterista.  Ossi ohjaa seuran yhteisiä harjoituksia.

Mika kertoi pyöräilijän vakuutusvaihtoehdoista.


Liiku terveemmäksi -tapahtuma perinteisessä kevätsäässä (10.5.2013)

Cyclos osallistui perjantaina kaupungin Liiku terveemmäksi -tapahtumaan. Sää ei tehnyt tälläkään kerralla poikkeusta ja keli oli takuuvarmasti kylmä ja tuulinen. Säästä huolimatta  Cycloksen taitoajoradalla taitojaan testasi ja kehitti niin pienet kuin isommatkin pyöräilijät.

Keulimiskisaan rohkaistui tällä kertaa seitsemän nuorta miestä. Kisassa laskettiin yhdellä renkaalla ajettujen parkkiruutuviivojen ylitykset. Yhdensuunnan keulimiset onnistuivat kaikilta, mutta vain yksi keulija onnistui tällä kertaa myös radan tiukassa käännöksessä. Ylivoimaiseen voittoon keuli Antti Törmänen (19 ylitystä). Toiseksi parhaiten onnistui yhden suoran maksimituloksessa  Joni Sumio (10 ylitystä). Kolmanneksi ajoi Janne-Tuomas Suoraniemi (7 ylitystä, kuvassa).


 


Yhteislenkit pyörähtivät käyntiin (6.5.2013)

Cycloksen yhteislenkit pyörähtivät sunnuntaina virallisesti käyntiin. ABC:lle kokoontui 10 reipasta pyöräilijää. Lenkkinä ajettiin Konttainen.

Seuraavaksi aloitetaan tiistailenkit. Tiistailenkit ovat kestoltaan lyhyempiä kuin sunnuntailenkit. Ne soveltuvat hyvin ryhmässä ajamisen harjoitteluun. Tiistailenkin reitteinä ovat mm. Nissinvaaran lenkki (28km) tai Törmäsenvaaran lenkki (44km). Kaikki mukaan!

Huom. säävaraus, sateella ei ajeta. Tarkista viimehetken muutokset ennen lenkkiä tältä nettisivulta ja etenkin oikean yläkulman Twitter-ikkunasta. Käytä selaimen päivitysnappia, jotta saat varmasti tuoreimman tiedon näkyviin.

Kesän ratavuorot urheilukentällä löytyvät nyt seuran kalenterista. Radalla harjoitellaan rata-ajoa, mutta myös perustekniikkaa, kuten pyörän käsittelyä ja ryhmässä ajamista.

 


Seura-asuista (4.5.2013)

Seuran ajoasuja on vielä jakamatta. Sovi Petrin kanssa asujen toimituksesta (0400480981).

Seuran pelisääntökeskustelu järjestetään maanantaina 13.5. liikuntahallilla. Silloin ovat esillä myös seuran varastosta myytävät seura-asut.

 

 


Cycloksen tiedottamista kehitetään (30.4.2013)

Kauden 2013 tapahtumista tiedotetaan ensisijaisesti tällä www-sivulla. Tähän etusivulle päivitetään tietoa seuraavasta tapahtumasta ja siihen liittyvistä muutoksista. Muista käyttää selaimen päivitysnappia, niin saat varmimmin uusimmat tiedotteet näkyviin. Sivuston näkymät vaihtelevat riippuen tietokoneen selainohjelmasta ja älypuhelimen tai tabin merkistä. Jos jokin toiminto ei toimi oikein, lähetä palautetta seuran sähköpostiin.

Kalenteri 2013 -ohjaa uuteen Google-pohjaiseen kalenteriin. Kalenterista löydät kätevästi Cycloksen tapahtumat. Voit liittää kalenterin omaan kalenteriisi. Kalenteriin päivitetään Cycloksen järjestelyvastuulla olevia tapahtumia. Muita mielenkiintoisia tapahtumia ja ajankohtaisia asioita voit seurata Cycloksen Facebookista.

Twitter ja Facebook
Sivun oikeassa reunassa Twitter- ja Facebook-ikkunat, joissa näkyvät viimeisimmät tiedotteet. Varsinkin Twitter-ikkunaan päivitetään säästä johtuvat viimehetken peruutukset.

Vappupäivänä on tarjolla yhteislenkki, mutta sääennuste lupaa taas kalseaa ja märkää. Vapputempo siirretään torstai-iltaan. Seuraa tiedottamista.

Kevään sisäharjoitukset ovat paketissa, suuri kiitos Ossille, Rosalle, Esalle, Sarille ja Annelle!


Lisenssin ja Fillaripassin lunastaminen 2013 (28.3.2013)

Kesä lähestyy, kilpailut ja kuntotapahtumat ovat kohta ajankohtaisia. Kansallisiin kilpailuihin osallistuminen edellyttää SPU:n kilpailulisenssiä. Fillaripassi on harrastajille ja kuntoilijoille tarkoitettu tuote. Fillaripassilla ei voi osallistua kilpailuihin, joissa edellytetään lisenssiä. 

Ohjeet lisenssin/ fillaripassin ja vakuutuksen lunastamiseen tästä linkistä (Suomen pyöräilyunioni)

 


Kuusamo GT 2013 tuotti jälleen elämyksiä (13.3.2013)

Sokos Hotel Kuusamon ja Cycloksen yhteistyönä toista kertaa järjestetty Kuusamo GT 2013 talviajotapahtuma onnistui jälleen tuottamaan mieleenpainuvia talviajoelämyksiä. Edes kipakka aamupakkanen ei onnistunut himmentämään ajajien tunnelmia lauantaiaamun startissa. Edellisiltana hotellilla pidetyssä infotilaisuudessa keskusteltiin keliennusteista ja mahdollisesta startin siirrosta, mutta päätös alkuperäisen aikataulun pitämisestä syntyi yhdessä.  Valitettavasti pakkanen karkotti osallistujia sairastelujen lisäksi, mutta vajaat parikymmentä kuskia lähti -19° lukemista huolimatta ajamaan kohti valtakunnan rajaa.

LUE LISÄÄ
 

Cyclos Kuusamon vuosikokous su 10.3. klo 15 (28.2.2013)

Cyclos Kuusamon vuosikokous pidetään Kuusamo GT:n jälkeen sunnuntaina 10.3.2013 klo 15 ja paikkana toimii Aikuiskoulutus, Ulkutie 3. Käsitellään sääntömääräiset asiat (kokouksen lehti-ilmoitus Koillis-Sanomissa 22.2.2013).

terveisin Hallitus

p.s. Samalla juhlistetaan Aimo Ervastin 60-vuotissynttäreitä, ilmoittele sähköpostilla tai tekstiviestillä numeroon 0neljä00480981 jos olet tulossa, niin osataan varata riittävän iso kakku!
 

Cycloksen jäsenten ilmoittautuminen Kuusamo GT 2013-tapahtumaan (28.2.2013)

Kuusamo Grand Tour 2013 ajetaan 9 päivän kuluttua. Vielä ehtii ilmoittautua mukaan! Cyclos Kuusamo maksaa jäsenilleen osallistumismaksun (hallituksen päätös). Vahvista osallistumisesi vastaamalla saamaasi sähköpostiviestiin viimeistään tämän päivän aikana!
 

Kuusamo GT 2013: muutos 100 mailin reittiin (27.1.201)

Kuusamo GT 2013 -talviajotapahtuman 100 mailin reitti on muuttunut siten, että ennen Määttälänvaaraa ollut Lehdontien osuus jäi pois. Sen sijaan mailerit kiertävät kierroksen Vuotungin ympäri, poimien reitille jälleen yhden Kuusamon merkittävistä matkailu- ja virkistyskohteista eli Kuusinkijoen. Reitti käy Kuusinkijoen yläjuoksulla, kääntyen Suorajärventielle ja palaten Kalliosuntietä Virkkulantielle ja takaisin Jyrkänkoskelle. Samalla mailereiden toinen huoltopiste siirtyi Määttälänvaarasta Vuotunkiin, sijaiten n.102km lähdöstä.

Tarkista uusi reittikartta Kuusamo GT 2013 sivuilta!
 

Menestystä vuodelle 2013! (1.1.2013)

Cyclos Kuusamo toivottaa menestystä vuodelle 2013! Pidetään pyörät pyörimässä ja ylläpidetään hyvä, toiset huomioon ottava sekä arvostava meininki kaikessa tekemisessämme. Usein päämäärä ei ole se kaikkein tärkein, vaan se matka ja tapa jolla päämäärää kohti edetään. Tavoitteita ja unelmia tulee kuitenkin olla, sillä ilman niitä elämä ei ole elämisen arvoista!
 

Wattbike-Cup 2013 (26.11.2012)

Kauden 2013 Wattbike-Cup starttaa 9.12.2012 ajettavalla Helsingin Liikuntamyllyn
osakilpailulla. Kauden aikana ajettava kilpailusarja on kolmas Wattbike-Cup Suomessa. Ensimmäinen ajettiin kaudella 2011, jolloin ajettiin myös ensimmäinen virallinen Wattbiken Suomen Mestaruuskilpailu 10km matkalla. Wattbike-Cup on Suomen Pyöräilyunionin hyväksymä kilpailusarja.


Katso esite

 

Kuusamo GT 2013 nyt omilla sivuilla (12.11.2012)

Löydät linkin pääsivun vasemmasta reunasta Kuusamo GT 2013 tapahtuman omille sivuille, joita kannattaa käydä lukemassa talven edetessä. Sivulta löytyy ohjeet, esite ja nyt myös reittikartat kuvauksineen.
 

Kuusamo Grand Tour 2013 ajetaan 9.3.2013 (8.11.2012)

Viimekevään paljon kiitosta saanut uusi talviajotapahtuma saa jatkoa! Tarjolla on kaksi matkaa, 100 kilometriä (102km) tai 100 mailia (161km). Viimevuotiseen tapaan osallistumismaksu (huom! katso esitteestä maksuportaat!) sisältää kenttälounaan, ajon aikaset huollot, pidemmän version ajaville myös toisen kiinteän huollon sekä ajon jälkeen Sokos Hotel Kuusamon lämpimän saunan sekä päivällisen. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää upea majoituspaketti, jonka yhteistyökumppanimme tässä yhteydessä tarjoaa! Tutustu esitteeseen ja ilmoittaudu ajoissa!

ESITE (pdf)