Tulosta

 


Kilpailuilmoittautumisohjeet       Kansallinen kalenteri          Pohjois-Suomen pyöräilyn kalenteri

Ajankohtaista 2011: päivitetty 31.12.2011

Seuran sähköpostiosoite:
info(at)cycloskuusamo.net

Cyclos kiittää kuluneesta vuodesta 2011 (31.12.2011)

Cyclos Kuusamo kiittää jäseniä, yhteystyökumppaneita, tukijoita sekä pyöräilyn ystäviä kuluneesta vuodesta 2011. Ilman Teitä toimintamme ei olisi mahdollista! Toimintamme kantaa yhteistyöllä tulevinakin vuosina!

Haluamme toivottaa myös oikein menestyksekästä Uutta Vuotta 2012!


Cycloksen kauden päätöstilaisuus su 18.12.2011 (19.12.2011)

Cyclos Kuusamon seuraväki kokoontui Hotelli Kuusamon tiloihin viettämään kauden päätöstä sunnuntaina 18.12.2011.

Petri puheenjohtajana kutsui kaikki lämpimästi tervetulleiksi ja kertasi kuluneen kauden tapahtumia. Niitä olikin kertynyt laajasti aina helmikuusta syyskuuhun ulottuvalle kaudelle. Cyclos järjesti jälleen onnistuneet kilpailut Kuusamo-ajon ja ratakisojen merkeissä ja tulevan kauden Barentsin alueen mestaruuskisat herättivät keskustelua. Kisojen lopullinen muoto täsmentyy vielä, mutta perusrunko rakentuu Rukan hyviksi todetuille reiteille.

Kahvittelun lomassa jaettiin palkinnot. Vuoden pyöräilijäksi 2011 valittiin Ville Pesonen, joka ajoi kuluneella kaudella M18-ja Kilpasarjassa. Mieleen jäivät mm. Alvajärven 120km kilpasarjan voitto, hienot ajot Norjassa Barentsin mestaruuskisoissa sekä Tervaetapeilla ja tempoaikojen roimat parannukset. Nuoren miehen tinkimätön harjoitteluasenne antaa eväitä vieläkin paremmalle menestykselle tulevaisuudessa.

(kuva: Jaana Pesonen)

(kuvassa vasemmalta oikealle: Petri Pesonen, Ville Pesonen, Lasse Pätsi, Jussi Pesonen, Pasi Heikkilä, Riika Tuomi, Vesa Käkelä ja Taneli Kaakinen.)

Vuoden tyttöpyöräilijäksi
valittiin Riika Tuomi ja poikapyöräilijäksi Jussi Pesonen. Molempien positiivinen asenne ja sitoutuminen omaan tekemiseen käy esimerkistä kenelle tahansa. Lasse Pätsi palkittiin Aktiivikuntoilijan palkinnolla. Teräsrunkoinen Battaglia -maantiepyörä liikkui mahtavasti niin radalla kuin maantielläkin. Moni yhteislenkkiläinen sai kiitellä Lassen leveän selän suomaa peesisuojaa kovassa kelissä! Lasse osoitti myös ennakkoluulottomuutta debytoiden kilpailijana Kuusamoajossa sekä ratakisoissa, ajaen lainapyörällä.

Cyclos Kuusamon Kunniapalkinto 2011 myönnettiin ikiluotettavalle talkoomiehelle Pasi Heikkilälle. Pasi on ollut pyyteettömästi mukana mahdollistamassa lukemattomia tapahtumia mitä erilaisimmissa tehtävissä. Suurkiitokset vielä kerran Pasille ja kaikille muillekin talkoolaisille vuosien mittaan! Ilman teitä ei seuramme toiminnasta tulisi yhtään mitään!

Tilaisuudessa jaettiin myös PS-Cupin palkintoja. Ville Pesonen voitti M18-sarjan ja Petri Pesonen oli toinen M40-sarjassa. Vesa Käkelä saavutti debyyttikaudellaan M50-sarjassa toisen sijan ja Taneli Kaakinen oli kolmas M40-sarjassa. Jussi Pesonen oli myös kolmas M16-sarjassa. Olli Paasovaara M55 ja Rauno Oikarainen M50 ajoivat yhden osakilpailun voitokkaasti kauden aikana. Lasse Pätsi ajoi myös yhden osakilpailun M50-sarjassa sijoittuen kolmanneksi Ville ja Petri Pesonen ajoivat Barentscupin voittajiksi omissa sarjoissaan.

Tilaisuuden loppupuolella esitettiin ajatuksia puolin ja toisin tulevasta toiminnasta ja sen muodoista. Petri kertoi myös Suomen Pyöräilyunionin uusimpia kuulumisia. Esillä oli myös SPU:n Suomen Pyöräily Nousuun -kampanja materiaaleineen, kuin myös Ullmaxin laadukkaat asusteet.

Cyclos Kuusamon hallitus kiittää kaikkia jäseniä kuluneesta vuodesta 2011! Kiitos myös yhteistyökumppaneillemme ja tukijoillemme, sekä kaikille pyöräilyn ystäville! Hyvää Joulun odotusta!


Cyclos aktivoituu mukaan valtakunnalliseen Suomen Pyöräily Nousuun -kampanjaan. (3.12.2011)

"Suomen Pyöräily Nousuun -kampanjan tavoitteena on tukea suomalaista pyöräilyä - Suomen Pyöräilyunionia, jäsenseuroja ja junioritoimintaa."Suomen Turvallisuus Oy:n toimitusjohtaja Juho Suikkari tulee esittelemään palvelua ja kampanjaa liikuntahallin spinning-saliin lauantaina 3.12.2011 n. klo 14.30 - 15.00. Avaimenperiä, tilauslomakkeita ja muita tarvittavia materiaaleja on saatavilla samassa tilaisuudessa. Jos et pääse paikalle, ota yhteys Taneliin (ks. yhteystiedot jutun lopusta).

Myymällä avaimenperiä tuemme kampanjaa ja myös itseämme, koska jokaisesta myydystä avaimenperästä ohjautuu tuloja seuralle. Suomen Pyöräily Unioni ohjaa kampanjan varoja ensisijaisesti juniorityöhön, hallituksensa linjausten mukaisesti.

Kuinka palvelu toimii?
Myyty avaimenperä sisältää Suomen Turvallisuus Oy:n AvainTurva -palvelun joka suojaa avaimet katoamisen varalta. Jokainen avaimenperä on varustettu yksilöllisellä turvakoodilla ja sisältää ohjeet avainten löytäjälle, kuinka toimia avainten löytyessä.

Mitä tapahtuu avainten kadotessa?
Avaimenperällä varustettu avainnipulla on suurempi todennäköisyys palautua omistajalle, koska avaimenperässä on ohjeet kuinka toimia. Avainnippu voidaan tiputtaa postin keltaiseen laatikkoon, jolloin se lähetetään Suomen Turvallisuus Oy:lle. Löytäjä voi myös soittaa avaimenperässä olevaan numeroon ja saa palvelun tuottajalta lisätiedot kuinka toimia. Löytäjä saa pienimuotoisen löytöpalkkion.

Avaimenperien hinnoittelu:
10.00 € / 1 kpl
• Sisältää arvonlisäveron 23%
• Kertamaksu, ei vuosimaksuja

Palvelu sisältää:
• Pyöräily-avaimenperän
• Avaimenperän rekisteröinnin AvainTurva-rekisteriin

Voitte ostaa avaimenperiä itsellenne ja / tai ilmoittautua avaimenperien myyjiksi lauantain tilaisuudessa:
+ soittamalla seuran puhelimeen 0400 480981 tai
+ lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info(at)cycloskuusamo.net tai
+ ottamalla yhteys Taneli Kaakiseen 040-5211 622 / taneli.kaakinen(at)cycloskuusamo.net

Tutustu aiheeseen Suomen Pyöräilyunionin sivuilla.


Cycloksen spinning käynnistyy 3.12.2011 (30.11.2011)

Cycloksen spinningvuoro käynnistyy jälleen liikuntahallilla ja on seuran jäsenille ilmainen.

Spinnigtunnit pidetään lauantaisin 15-16 ja seuraavan aikataulun mukaan:

la 3.12.2011
la 17.12.2011 ja
la 7.1.2011 jatkuen viikoittain (ellei toisin ilmoiteta) aina huhtikuun loppuun asti.

Varaa mukaan pieni pyyhe ja juomaa, alkuun pääsee vaikka lenkkareillakin mutta ajokenkiä suositellaan paremman ajotuntuman, teknisen hallinnan sekä turvallisuuden vuoksi.

Tervetuloa ajamaan hyvässä seurassa ja kehittämään omaa kuntoa tasosta riippumatta!


Cycloksen salivuoro Nilonkankaan koululla (11.10.2011)

Cycloksen salivuoro on jäsenten käytettävissä Nilonkankaan koululla (ala-asteen puoli)keskiviikkoisin klo 19-20, poikkeukset tiedotetaan nettisivulla. Vuoro on varattu kevääseen asti.

Seuraavalla kerralla ke 12.10. pelaamme sählyä. Pelaamme iloisella mielellä ja rauhallisesti, joten peli soveltuu kaikenikäisille. Varatkaa mukaan omat mailat. Huom. salin ulko-ovi on auki 10 minuuttia ennen vuoroa, joten pyrkikää saapumaan ajoissa. Jos tulo viivästyy, niin soita 0400480981 (Petri).

Syksyn ja talven mittaan salivuoron ohjelma vaihtelee ja tarkempi ohjelma julkaistaan, kunhan saamme kartoitettua osallistujamääriä. Luvassa on pallopelien lisäksi ainakin jumppaa ja kuntopiirejä, sekä mahdollisesti Animal Jumpia. Salissa onnistuu toki myös tekniikkaharjoitus harjoitusvastuksen ja rullien avulla.

Lähiaikoina ilmoitetaan myös Cycloksen sisäpyöräilytunneista, alustavasti aika on sama kuin viime talvenakin eli lauantai klo 15-16.

Tervetuloa mukaan,

Petri


ABC-taitoajo sekä ABC-kuntoajo tulevana sunnuntaina (31.8.2011)

Cyclos Kuusamo järjestää syksyn tapahtumakalenteriin lasten ABC-taitoajon Taivalkosken ABC-liikenneasemalle su 4.9.2011 klo 12-13.30. Tapahtuma on ohjattu, ilmainen ja tapahtuu suljetulla turvallisella alueella. Tervetuloa harjoittelemaan pyöräilyn taitoajoa! Mehutarjoilu!

Samaan tapahtumaan liittyen ajetaan Kuusamon ABC-liikenneasemalta lähtevä ABC-kuntoajo  klo 10 alkaen, suunnaten Taivalkosken ABC:lle. Kuntoajossa ajetaan porukassa syksyn keleistä nauttien, maltillisella vauhdilla. Mukaan lähtee huoltoauto, johon voi jättää varusteita ja autosta järjestetään ajajien huoltoa tarpeen mukaan. Kuntoajo pysähtyy Taivalkoskella tauolle, josta ajetaan takaisin Kuusamoon (matkaa kertyy 120km).

Ilmoittautuminen tapahtuu Kuusamon ABC:n pihalla klo 9.30, jossa voi maksaa käteismaksun 5e (seuran jäsenille ilmainen!). Huolehdithan myös omasta vakuutusturvastasi, tapahtumassa ajetaan omalla vastuulla liikennesääntöjä noudattaen. Kypärä on pakollinen.


Kisatuloksia, ajotapahtumia ja kokonaispisteitä (29.8.2011)

Kilpailukausi 2011 alkaa kääntyä kohti päätöstään. Maantiecupin päätösviikonloppu ajettiin Säkylässä kaksipäiväisenä etappiajona.

Säkylän etappiajot 27.-28.8.2011
AHH Cycling Teamin Rosa Törmänen ajoi kokonaistuloksissa 4. sijalle, palkintopallin jäädessä niukasti viiden sekunnin päähän. Lauantain avausetappi oli 1.8km prologi, josta tuli toinen sija. Iltapäivästä ajettu toinen etappi, 63km maantieajo tuotti lopun kiritaistelussa neljännen sijan. Naiset ajoivat yhdessä Kilpasarjan kanssa, lähtien reitille vain pari minuuttia miesten Eliten perään. Kisan edetessä Elite ajettiin ylös ja tuomari pysäytti ryhmän, päästäen Kilpasarjan sekä naiset ohi. Erikoinen tapaus, joka sai kuitenkin jatkoa sillä, että nyt Elite ajoi Kilpasarjan ja Naiset ylös ja tuomari joutui pysäyttämään vuorostaan heidät. Lieneekö moista ennen nähty maantiecupin osakilpailussa? Sunnuntain kolmas etappi n.90km maantieajo tuotti Rosalle kolmannen sijan ja näin hän sijoittui kokonaistuloksissa neljänneksi.

Pyhä XCO 28.8.2011
Ounaksen Pyörä-Poikien järjestämä Pyhä XCO ajettiin myöskin viikonloppuna, Poropuisto Koparan maisemissa Pyhän ja Luoston välillä. Kilpailu oli XCO-Suomi Cupin osakilpailu, Kultainen Kampi -osakilpailu sekä maastoajon P-SM -mestaruuskilpailu. Noin 5km reittiä kierrettiin viisi kierrosta, yhteismatkan ollessa 24km. Seudun kivikkoa ja louhikkoa sisältävä maasto tarjosi haasteita kerrakseen, reitin kiertäessä Rykimäselän rinteillä. Cycloksen Ville Pesonen ajoi M18-sarjan voittoon ja Taneli Kaakinen M40-sarjan viidenneksi noin 20min sarjan voittajan PK-Teamin Jukka Puustisen takana.

(kuva: Petri Pesonen)

Vuokatti MTB 2011
Vuokatti MTB 2011 ajettiin viime lauantaina. Cycloksen Jaakko Kallunki ajoi 46km reitin hienosti sijoittuen sijalle 51. noin 40min kärjen takana, selän taakse jääden 64 kuskia. Voittoon ajoi CC Picaron Juha Kangaskokko. Kärkikymmenikkö muodostui erittäin kokeneista ja kovatasoisista kuskeista, joten Jaakon suoritus oli siinäkin suhteessa todella hyvä.

Cup-pisteitä jaettiin pitkin kautta
AHH Cycling Teamin Rosa Törmänen sijoittui maantiecupin kokonaistuloksissa seitsemänneksi, joka on hieno saavutus debyyttikauttaan ajavalle nuorelle naiselle. Kuitenkin mieleen muistuu kevään sairastelut ja niiden myötä väliin jääneet osakilpailut. Mikäli asiat olisivat menneet toisin, jopa palkintosijat olisivat olleet mahdollisia. Cycloksen Ville Pesonen sijoittui Kilpasarjan 29. sijalle ajettuaan kahdessa osakilpailussa. Ossi Törmänen, Petri Pesonen ja Lieven de Rycke saivat myös merkinnät pisteluetteloihin.

Pohjois-Suomi Cupin lopputulokset selvisivät myös Pyhän XCO-kisan jälkeen. AHH:n Rosa Törmänen voitti Naisten eliten Tervaetappien vahvoilla suorituksillaan. Cycloksen Lieven de Rycke on Miesten eliten 14. Riika Tuomi sijoittui N14-sarjan neljänneksi ja Jussi Pesonen M16-sarjan kolmanneksi. Ville Pesonen voitti M18-sarjan maksimipistein. Petri Pesonen kävi tiukkaa kamppailua M40-sarjan voitosta OTC:n Timo Karvosen kanssa pitkin kautta, Timon viedessä lopulta cupin kokonaisvoiton. Petrille näin toinen sija ja debyyttikauttaan ajanut Taneli Kaakinen sijoittui sarjan kolmanneksi. Ossi Törmänen sijoittui M45-sarjan kuudenneksi ja Aimo Luiro sijalle 14. Cycloksen M50-sarjan edustajat tulivat näkyvästi mukaan pohjoisen kilpailuihin. Vesa Käkelä sijoittui hienosti toiseksi, Rauno Oikarainen neljänneksi ja Lasse Pätsi oli yhdeksäs. Ajettuja osakilpailuja ei kertynyt paria enempää, joten siinäkin mielessä jatkossa voidaan odottaa menestystä tästä sarjasta. Olli Paasovaara ajoi myös hienosti kauden mittaan ja sijoittui M55-sarjan toiselle tilalle.

TULOKSET


P-SM ratakisojen jälkikaikuja (25.8.2011)

Sunnuntai-aamuna 14.8.2011, ennen kuin työläinen ehti kaataa itselleen toisen kupillisen kahvia, OPP:n M16-sarjan joukkueen Hämäläinen, Väyrynen ja Puolakka siirsivät Pohjois-Suomen ennätyksen 2km joukkueajossa uusille luvuille. Työmiehen selatessa lehden urheilusivuja, kisojen nuorin osallistuja 3v. Eero Merenkukka ajoi 500m aika-ajon yleisön kannustaessa riippumatta paidan väristä. 500m lähdöt rullasivat omalla painollaan, junnujen pistäessä kammet pyörimään uudestaan ja uudestaan. Kisapaikan ilmapiiri oli alusta lähtien välitön, kannustava ja reilu.

(kuvat: Riia-Maria Törmänen)

Hieman enemmän kampea pyörittäneet valmistautuivat omiin suorituksiinsa. Grillimakkara tirisi ja viekoitteli maistamaan. Lujalla itsekurilla varustetut ajajat kamppailivat mielihalujaan vastaan. Kilometri pysyi samana kaikille, kuskien vaihtuessa numero kerrallaan. Kovia aikoja ilmestyi Kivisen Heikin taatusti tarkan ajanottolaitteiston kennoille. Ensikertalaiset yllättivät konkareita, mikä kuvastaa sekin ratakisojen luonnetta: aina kannattaa kokeilla miten kulkee. Tulilanka voi olla lyhyt, mutta silti riittävä mitalin pokkaukseen. Päivä jatkui samaan rataan, yleisön selvästi viihtyessä kisapaikalla kilpailijoiden ohella. Kisakahvila pysyi vireessä asiakkaiden ostaessa pientä purtavaa ja juotavaa päivän mittaan.

Työmiehenkin kannatti nyt tulla paikalle seuraamaan, kuinka juniorit ajoivat pitkiä matkoja - ajanoton salliessa useamman kisaajan ajon yhtä aikaa. Radalla oli totisesti vilskettä. Kannustusta riitti äänijänteiden joutuessa koetukselle.


Joukkueajot olivat kirsikka kakussa. Niin juniorit kuin senioritkin pistivät parastaan; kahdesta neljään kilometriin mahtui monenlaista tapahtumaa. Ennalta luodut taktiikat saattoivat sortua, toisaalta onnistuakin nappiin. Kuskit lähtivät ajamaan joukkueidensa puolesta, mitään pelkäämättä ja kaikkensa antaen. Ketään ei pakotettu, vaan kaikkia kannustettiin ja opastettiin.

Mahtava päivä jälleen kerran pienen, mutta pippurisen Pohjoisen pyöräilyperheen näyttäessä osaamistaan. Kelit suosivat, väki viihtyi, järjestelyt onnistuivat. Toki pientä säätöä päivään mahtui, mutta niin aina. Oppia ja kokemusta saavat kisaajien lisäksi toimitsijat. Tätä kaivataan lisää, muistellaan kaamoksen keskellä. Villasukat jalassa voi pohtia, mistä saisi lisää voimaa ja tiheämpiä välityksiä? Ensimmäinen vaati talven töitä, jälkimmäinen hoituu parilla klikkauksella.

Kiitos kaikille päivässä mukana olleille - tehdään tästä perinne Pohjoisen Suomen pyöräilyyn. Paikka voi vaihtua, mutta henki ja ilmapiiri säilykööt samana!

Kuvia Facebookista (ei vaadi tunnusta)


SM-korttelit Eläintarhan vauhtiradalla (25.8.2011)

Tämän vuotiset kortteliajon SM-kisat ajettiin viimeviikonloppuna perinteisellä Eläintarhan vauhtiradalla, Olympiastadionin läheisyydessä. AHH Cycling Teamin Rosa Törmänen ajoi jälleen vahvasti ja ennakkoluulottomasti heti paukusta lähtien, sijoittuen vaativalla 30km / 15kierroksen reitillä kuudenneksi. Tiimikaveri Heljä Korhonen ajoi kisan voittoon ja kortteliajon Suomen Mestaruuteen. Hopeaa ajoi kokenut Sari Saarelainen (Lets'Go) ja pronssin nappasi Focus Ladiesin Riikka Pynnönen.

(kuvat: Petri Pesonen)


- Olen ihan tyytyväinen ajooni, rata oli erittäin vaativa ja rassaava, eikä päästänyt kuskia helpolla missään vaiheessa. Reittiprofiili ei ollut ihan mieleinen, mutta taistelin sen mitä rahkeista lähti. Neljän kärki karkasi kisan edetessä, sille en voinut mitään. Kisan loppua kohden ajoimme Kosken Virvan (Lets'Go) kanssa TUL:n Maarit Mäntysaaren kiinni hyvällä vuorovedolla ja loppukiritaistelussa tuli 6. sija.Cycloksen Ville Pesonen ajoi M18-sarjan 14. sijalle. Ville ei säilynyt ilman teknisiäkään murheilta, ketjujen tipahdettua loppukierrosten aikana. Sarjan kärkiryhmä pääsi ajamaan Villen ylös kierroksella lukuisten muiden kisaajien tavoin. TULOKSET


Kuusamoajon tapahtumia (17.8.2011)

Lauantainen Kuusamoajo sujui OPP:n ja OTC:n hallinnassa, Cycloksen, PyöräRingin ja PK-Teamin kuskien pistäessä kapuloita rattaisiin.

Juniorisarjojen lähdöissä OTC:n Jenni Karvonen (N10) ja Aku Keloneva (M14) kykenivät viemään sarjavoitot Ouluun. Nivalan PyöräRingin Iida-Maria Marjoniemi nappasi pronssin N14-sarjan kisassa puolen renkaan mitalla ennen Cycloksen Riika Tuomea. Riikan ensimmäinen mitali jäi siten harmittavan lähelle, mutta ajo oli merkki siitä, että töitä kannattaa tehdä jatkossakin. PyöräRingin Kalle Marjoniemi sijoittui pronssille M10-sarjan kisassa. OPP:n vahva juniorimylly valloitti siten kaikki muut juniorisarjojen palkintosijat, keräten kaikkiaan 19 mitalia. Cycloksen Jussi Pesonen ajoi M16-sarjan neljänneksi, eikä jäänyt pronssista kovin paljoa.

Aikuisten sarjoissa mitalit jakaantuivat hieman tasaisemmin. Cycloksen Ville Pesosen kisa meni pilalle muutama kilometri lähdöstä takarenkaan tyhjettyä. Uuden kiekon saaminen kesti niin kauan, että kisa oli ohi ja Ville keskeytti ajon kierroksen jälkeen. Kohtalon ivaa vai mitä, mutta sama rengas pitää ilmat tänäkin päivänä eli ilmeisesti venttiili vain petti syystä tai toisesta pahimmalla mahdollisella hetkellä. 

AHH Cycling Teamin Rosa Törmänen ajoi ainoana Naisten 76km kisassa, ajaen samalla tasaisen kovavauhtisen harjoituksen. Loppukirissä Rosa näytti kaapin paikan Cycloksen Taneli Kaakiselle, joka sijoittui M35-sarjan 8. sijalle tasavahvalla ajolla.

OTC:n kaksikko Marko Törmänen ja Antti Räty hallitsivat päälähtöä, karaten omaksi ryhmäkseen ensimmäisellä kierroksella Konttaisen nousun lopussa yhdessä PK-Teamin Kent Sippolan ja Jukka Puustisen kanssa. Törmänen ja Räty karistivat heidät kannoiltaan toisen kierroksen lopussa. Törmänen ylitti maalilinjan päälähdön ja miesten sarjan ensimmäisenä,  Kälviän Tarmon Pekka Huovinen ajaessa minuuttien perästä toiseksi ja nuoren M18-sarjaa muutoin edustavan TWD:n Henri Määtän ajaessa kolmanneksi. Räty vei M35-sarjan voiton (yhdistelmä usean eri luokan ajajista). PK-Teamin kaksikko Puustinen ja Sippola veivät hopean ja pronssin.

Cyclos sai hienoa menestystä M50-sarjan kilpailussa. Vesa Käkelä ajoi hopealle, huolimatta lopun energiavajeesta. Raekuuro ja rankkasade sekoitti pasmoja sen verran, että energiatankkaus lipsahti liian myöhäiselle toisen kierroksen kuluessa ja voimat pääsivät ehtymään viimeisille kilometreille. Mäet nousivat kuitenkin varsin vakuuttavasti, erityisesti Konttaisen nousu.

Kisadebytantti Lasse Pätsi kuittasi heti pronssimitalin niin sarjan lähdössä kuin PSM-mitalin muodossa. Lassen suoritun on syytä huomioida myös sen takia, että mies otti kilpailulisenssin edellisenä päivänä ja ajoi lainapyörällä ilman kummempaa valmistautumista. Olli Paasovaara ajoi sarjan neljänneksi, tasaisella ja hyvällä suorituksella. Mies oli erittäin tyytyväinen ajoonsa kisan jälkeen. OPP:n Markku Hämäläinen ajoi M50-sarjan voittoon.

Kuvia Facebookista (ei vaadi tunnusta)

TULOKSET


Kiitokset! (14.8.2011)

Suurkiitokset kaikille kilpailijoille ja huoltajille, saimme kilpailla hyvässä hengessä ja arvokisojen tasoisesti. Kiitokset kaikille toimitsijatehtävissä olleille vapaaehtoisille, ilman teitä koko kisoja ei voitaisi ajaa lainkaan. Kilpailijoiden oli hyvä keskittyä ajamiseen, kun järjestelyt pelasivat.

Lämmin kiitos myös kisoja seuranneelle yleisölle! Rukalla, Konttaisen nousussa, Virkkulassa sekä Tahkolanrannantiellä oli hienoa kannustusta. Samaten sunnuntaina urheilukentällä nähtiin mukava määrä kannustajia. Kiitos myös yhteistyökumppaneille ja paikallisille yrityksille, saimme järjestettyä hyvät kisat!

Lauantain tulokset

Sunnuntain tulokset


P-SM -ratakisaa koskevat viimeisimmät muutokset (12.8.2011)

Tekninen opas ja lähtölistat on nyt päivitetty viimeistenkin muutosten selvittyä. Joukkueajojen lähtöihin tuli muutoksia siten, että aamu aloitetaan M16 ja N14 -sarjojen 2km joukkueajoilla, jonka jälkeen siirrytään lyhyille matkoille.

Kisat käynnistyvät su 14.8. klo 09.00


Kuusamoajoa koskevat viimeisimmät muutokset (11.8.2011)

Kuusamoajon, kuntoajon sekä PSM-ratakisojen tietoja on päivitetty tiiviisti viimepäivinä, sitä mukaa kun kisaorganisaatio on saanut asioita tarkennettua. Kaikki viimeisin ja ajan tasalla oleva tieto löytyy päivitettynä Kuusamoajo 2011-alasivulta. Sieltä löydät mm. päivitetyn teknisen oppaan, linkit karttakuviin ajo-opastuksesta, kisakansliasta, kahvilasta, reiteistä jne.

Kilpailijoiden sekä kuntoajoon osallistuvien numerolaput löytyvät S-Market Rukan pihalla olevasta kisakansliasta. Kisakanslia on siis siirretty alkuperäisestä sijoituspaikastaan Rukan koululta lähemmäs tapahtumien ydintä. Rukan koululla on edelleen pukeutumis-  ja peseytymistilat sekä tilaa autojen paikoitukselle.

Konttaisen Lenkki -kuntoajoon osallistuvat voivat ensin pukeutua ja tulla sitten lähtöpaikalle maksamaan (käteismaksu) ja hakemaan numerolaput pyöriin.

Sivuja päivitetään kisoihin asti, joten seuraa päivityksiä!


Ville ajoi Alvajärven ympäriajon kilpasarjan voittoon (3.8.2011)

Cycloksen Ville Pesonen teki viikonloppuna saman tempun, kuin Oula Jokiranta vuotta aikaisemmin ajamalla Alvajärven ympäriajoissa kilpasarjan 120km matkan voittoon. Kilpasarja ajoi samassa lähdössä Elite- ja M35-sarjojen kanssa.
- Kisa oli raskas! Aamulla oli jo maha kipeänä ja koko kisan ajan se vaivasi, sykkeidenkin ollessa normaalia korkeammalla. Meinasin keskeyttää jo pariin otteeseen, mutta jatkoin kun loppua myöten pääjoukon vauhti hieman rauhoittui. Elitemiehet menivät menojaan ja ne kyllä päästettiinkin lähtemään aika vapaasti. Kilpasarja halusi jättää ratkaisut loppukiriin.

(kuva: Jaana Pesonen)

- Hain hyvän paikan loppukiriä ajatellen, mutta jäin silti pussiin kirin alussa. Jouduin jarruttamaan ja päästämään yhden miehen ohi päästäkseni vasemmasta laidasta nostamaan vauhtia. Kiri kuitenkin irtosi osaltani yllättävänkin herkästi ja pääsin lopulta kaikkien edellä olevien ohi kilpasarjan voittoon.

(kuva: Jaana Pesonen)

TULOKSET


Barentsin pyöräilymestaruudet ratkottiin Jäämeren rannalla (20.7.2011)

Petri Pesonen

Cyclos Kuusamon Ville ja Petri Pesonen osallistuivat viikonvaihteessa Barentsin alueen maantiepyöräilyn mestaruuskisoihin. Pohjois-Suomen alueelta kootussa joukkueessa oli junioreita ja aikuisia, yhteensä 11 kilpailijaa. Kilpailupaikkana oli osalle joukkueelle tuttu Norjan puoleinen Tenojoen varsi pikkukylineen. Tämän vuoden reitit olivat uudistuneet siten, että mukaan oli saatu erittäin raskaita nousuja. Kovin 10 kilometrin nousu lähti Jäämeren Tenovuonon rannasta ja nousi Ifjordfjelletin päälle.

Pääluokkien kilpailu koostui kolmesta osakilpailusta. Perjantaina aloitettiin 5km prologilla, joka ajettiin sateissa +7 asteen kelissä. Erot eivät vielä muodostuneet suuriksi. Norjalaiset pitivät hurjaa vauhtia, parhaan ajan ollessa 6.25. Suomalaisista lyhyen rykäyksen selvittivät parhaiten Antti Räty (7.05), Markku Väyrynen (7.05) ja Petri Pesonen (7.10).

Lauantaina ajettiin 115km yhteislähtökisa, päättyen Ifjordfjelletin päälle. Antti Räty kipusi 10km loppunousun parhaiten suomalaisista. Ville Pesonen osoitti oivaa mäennousukykyä jääden koko lähdön kärjelle vain 4 minuuttia. Petri Pesosen oli tyydyttävä nousussa hitaampaan vauhtiin jääden kärjelle 11 minuuttia.
- Lauantaina oli mukava päästä ensimmäistä kertaa elämässä ajamaan kilpaa kunnon mäkimaastoon. Pysyin viimeistä nousua lukuun ottamatta kaikki kovat nousut norjalaisten Elite-miesten perässä. 10km mittaisessa loppunousussa tipuin kärjen kyydistä, mutta tasaisella vauhdilla sain muutaman oman sarjan kilpailijan kiinni ja tiputettuakin mäen lopussa. - Noin 30 lähtijän joukosta olin kahdeksas ja 17–19 ikäisten sarjassa olin toinen. Oman sarjan voittaja olikin kaksi vuotta vanhempi, joten voin olla tyytyväinen, Ville Pesonen kertasi tapahtumia.

Sunnuntain 102 kilometrin reittinä oli lauantain reitti lyhennettynä ja suunta toisinpäin. Reitin alussa oli kolme kovaa 2-4 kilometrin nousua. Ville Pesonen selvitti nousut mallikkaasti kärjen mukana.
- Sunnuntaina oli ehdottomasti tämän kauden raskain kisa. Sadan kilometrin matkasta 80km sai tehdä kovasti töitä. Ensin olin irtiotossa 40 kilometriä, jonka jälkeen sai hetken hengähtää. Sen jälkeen Elite-miehet yrittivät rikkoa porukkaa kovilla iskuilla. Sitä kesti 30 kilometriä, jonka jälkeen kolme miestä pääsi karkuun. Kilpailun loput 20 kilometriä ajettiin karkulaisia kiinni vuorovedolla kuuden miehen voimin, vauhdin ollessa 48–54 kilometriä tunnissa.
- Karkulaisia ei saatu kiinni, mutta voitin kuitenkin ryhmäni loppukirin ja sijoituin koko lähdössä neljänneksi. Voitin myös oman sarjan kokonaiskilpailun, toteaa Ville tyytyväisenä.

Petri Pesonen sen sijaan koki kovia sunnuntain kisassa ja putosi ryhmästä jo ensimmäisessä nousussa. Edessä oli 95 kilometrin yksinajelu ja tuloksena reilut 20 minuutin lisätappio kokonaiskisassa.


TULOKSET


Rosa Törmäselle SM-ratakisojen joukkuesprintin hopeaa (20.7.2011)

AHH Cycling Teamin Rosa Törmänen saavutti uransa ensimmäisen aikuisten sarjojen SM-mitalin viimeviikonlopun SM-ratakisoissa Helsingin Olympiavelodromilla. Lauantaiaamun lajina oli 400m joukkuesprintti yhdessä Heini Salovaaran kanssa. Kaksikko ajoi hienosti taistellen mitaleille, voiton mennessä CCH:n kaksikolle Sabine Haavisto ja Elisa Turunen. Pronssille ajoi Focus Ladiesin Laura Lilja ja Vilma Alanko. Samana päivänä ajettu naisten 10km linja-ajo sujui myös hyvin. Tuloksena oli 5. sija kovan kisan jälkeen. Arvokisaviikonloppu jatkui seuraavana päivänä Hyvinkäällä, jossa ajettiin XCO-SM:t. Rosan kisa keskeytyi  terveydellisiin ongelmiin.

(kuva: Ossi Törmänen)


(kuva: Ossi Törmänen)

TULOKSET


Pyhän ISM-maantiekisat (12.7.2011)

Cycloksen Ossi Törmänen vastasi sunnuntain maantielähtöjen parhaasta tuloksesta ajamalla hienosti M45-sarjan 6. sijalle päivän 120km lähdössä. Samassa ryhmässä ajoivat M40-sarjan kisaajat ja ensimmäinen kierros sujuikin nuorempien viedessä joukkoa.

(kuva: Riia-Maria Törmänen)


LUE LISÄÄ


Luoston ISM-tempo ajettin superhelteessä (12.7.2011)

Cycloksen Jussi Pesonen ajoi lauantain M16-sarjan 20km ISM-tempossa 10. sijalle, parantaen kevään Barentscupin kisoissa samalla reitillä ajamaansa aikaa yli kahdella minuutilla. Sarjan mestariksi ajoi Porvoon Akilleksen Niklas Henttala, Porin Tarmon Markus Vuorelan ollessa toinen ja hieman yllättäenkin järjestävän seuran Ounaksen Pyörä-Poikien Iiro Väyrysen taistellessa itsensä pronssille. Kevään BC-kisojen voittaja Arno Hämäläinen jäi näin niukasti ilman mitalia, jääden Väyryselle vajaat kolme sekuntia. Riika Tuomi ajoi N14-sarjan 10km reitillä sijalle 13., reitin ollessa aavistuksen pidempi kuin kevään kisoissa. Sarjan ylivoimaiseen voittoon ajoi OPP:n Iina Väyrynen ja toiseksi tuli SPP-56:n Pauliina Niemelä.

(kuva Taneli Kaakinen)

Miesten M40-sarjassa Petri Pesonen ajoi 10. sijalle, parantaen aikaansa kevään kisoista minuutilla aikaan 45.09,3. Ajo ei sujunut miehen omien sanojen mukaan ihan toiveiden mukaisesti, vaikka aikaparannusta tulikin. Lieneekö paras vire jäänyt Säkylän SM-reitin ukkosmyrskyyn?

(kuva Taneli Kaakinen)

Päivän kovin noteeraus ajettiin CCH:n Aki Turusen toimesta, joka kellotti 30km reitin aikaan 38,19.8, mikä tarkoittaa lähes 47km/h keskituntinopeutta. Muut 40 minuutin rajapyykin alittajat olivat M40-sarjan voittaja OTC:n Marko Törmänen ajalla 39.24,5 ja sarjan toiseksi ajanut IK-32:n Pasi Ahlroos ajalla 39.27.7. OTC:n Jouni Kukkonen ajoi myös erinomaisesti, voittaen M45-sarjan 30km matkan hienolla ajalla 41.43,5. OPP:n Tuomo Pelttari ajoi M60-sarjan 30km:lla viidenneksi ajaen kisojen hienoimmalla pyörällä aikaan 47.58.9, muistellen kisan jälkeen saavuttaneensa näin parhaan sijoituksen ikureiden tempoajoissa.

(kuva Taneli Kaakinen)

TULOKSET


Fillarinappulakoulu alkaa keskiviikkona 6.7.2011 klo 18-19  (4.7.2011)

Fillarinappulakoulu käynnistyy Torangin koululla tulevana keskiviikkona 6.7.2011 klo 18-19. Fillarinappulakoulu jatkuu siitä eteenpäin keskiviikkoisin yhteensä viisi kertaa.

Ilmoittautumiset viimeistään tiistaihin 5.7. mennessä puhelimitse 0400 480981 tai sähköpostilla info@cycloskuusamo.net

KATSO LISÄTIETOJA


Sundstedt tuplamestaruuteen Säkylän maantien voitolla  (2.7.2011)

Pia Sundstedt otti omansa päivän naisten maantielähdössä. Tempomestari lähti irtiottoon Focus Ladiesin Riikka Pynnösen kanssa, pääjoukon jäädessä kaksikosta reilusti. Sundstedt ratkaisi voiton kerryttäen eroa Pynnöseen lopulta lähes kaksi minuuttia. Pääjoukko ei kuitenkaan päässyt uhkaamaan hänen hopeatilaansa, eroa jäi mitalikaksikkoon reilu neljä minuuttia. Pääjoukon loppukirin vahvin oli Turun Urheiluliiton vahva ratapyöräilijä Mirella Harju niukasti ennen AHH Cycling Teamin Rosa Törmästä, joka näytti jälleen mahtavaa kirikykyään tulemalla pääjoukon takaa omaa kaistaansa kärkisijoille. Rosa ajoi myös kisan aikana vahvasti tehden töitä irtioton kiinnisaamiseksi, saaden tästä myös kiitosta kanssakilpailijoiltaan.

Cycloksen Ville Pesonen mukana M18-sarjan mittelössä

M18-sarjan kisassa Cycloksen Ville Pesonen ajoi 7. sijalle. Villen tehdessä töitä pääryhmän keulassa Turun Urheiluliiton Ilpo Hiltunen ja lahtelaisen CC Tailwindin Henri Määttä lähtivät irtiottoon, joka myös kesti loppuun asti.

Pääryhmä jäi kyttäilemään toisiaan, eikä saanut järjestettyä tehokasta vuorovetoa. Sen sijaan ryhmä ajoi välillä lähes kävelyvauhtia välillä nykäisten vauhdin ylös, kuitenkaan saamatta mitään lopullista aikaan. Tailwind Länkenin Jani Sandelin ja Porvoon Akilleksen Max Puttonen pääsivät irti pääryhmästä ja pronssiin ajoi lopulta Puttonen. Pääryhmä jäi selvittelemään loput sijat, Porvoon Akilleksen Roope Nurmen ajaessa loppukirin kautta viidenneksi. Tailwind Länkenin Aku Silvenius oli kuudes ja Ville puristi loppukirin kolmantena lopulta kisan 7. sijalle.
- Pikkaisen jäi kaivelemaan se, että en lähtenyt siihen kahden oman ikäisen irtiottoon. Tein juuri siinä kohdassa vetovuoroa keulassa, eikä rohkeus riittänyt lähteä vastaamaan iskuun. Kukaan muukaan ei ruvennut tekemään töitä, joten se mahdollisuus meni siihen. Tosin tiedä sitten olisiko siihen päästetty enää kolmatta miestä mukaan, vaikka olisin päässyt yrittämäänkin. No, se jäi nyt arvoitukseksi.
- tuntui siltä että nyt jäi voimia käyttämättä ja energiaa varastoon - varsinkin kun reitti oli tasainen. Jos siinä olisi ollut mäkiä, olisin pystynyt käyttämään mäkimiehen ominaisuuksiani paremmin hyödykseni. Välillä ajettiin kahtakymppiä ja välillä kuuttakymppiä, mutta mitään tasaista vetotyötä ei löytynyt, siksi se kärki pääsi karkuun.

Miesten Elite ja U23 -sarjat ratkovat mestaruudet huomenna Sunnuntaina.

TULOKSET


Pia Sundstedt Säkylän SM-tempon kuningatar, miesten kisa keskeytettiin rankan ukkosen takia (2.7.2011)

Suomalaisen pyöräilyn elävä legenda Pia Sundstedt näytti murskaavalla tavalla muulle kotimaan naiseliitille kaapin paikan perjantaina Säkylän SM-tempossa. Sundstedt ajoi 22.6km reitin 44,6km/h keskituntinopeudella aikaan 30:24. Toiseksi tullut AHH Cycling Teamin Heljä Korhonen jäi lähes 2minuuttia voittajalle. Korhosen ajo on kuitenkin syytä noteerata oivallisen vauhdin jaon takia. Reitin kääntöpaikan tilanteessa sijoitukset eivät lupailleet mitalia, mutta armoton taistelu toi SM-hopeaa sekunnin erolla Focus Ladiesin Merja Kivirantaan, joka sai näin SM-pronssia. Rosa Törmänen ajoi AHH Cycling Teamin joukkueessa sijalle 19. ajon ollessa hyvällä perustasolla.

Naisten joukkuekilpailussa IK-32:n naisjoukkue Focus Ladies voitti mestaruuden ja CCH:n naisjoukkue ajoi hopealle. Hyvinkään Pyöräilijöiden naisjoukkue AHH Cycling Team sijoittui  kolmanneksi. Rosa Törmänen sai näin ensimmäisen arvokisamitalin N-Elitessä.

Miesten kisa keskeytettiin harmittavasti rajun ukkosmyrskyn takia.

Cycloksen Petri Pesosen hieno tempokunto jäi näin virallisesti kellottamatta, vaikka miehen omat mittarit näyttivät erittäin hyvää vauhtia kisan keskeytykseen asti.

- Lähtöpaikalla jo osa aprikoi starttaamista ukkosen takia. Kääntöpaikalla oli lähtiessäni rankka kuuro ja lähtöpaikan ylle lipui ukkosrintama. Lähettäjän nostaessa kätensä minun olkapäältä samalla iski ja lujaa! Lähdin kuitenkin matkaan. Ihmettelin kääntöpaikkaa lähestyessä, että kun vastaantulevat eivät ajaneet täyttä vauhtia. Viisi kilometriä ennen kääntöpaikkaa satoi kunnolla ja en oikein nähnyt kypärän visiirin läpi mitään. Väliaikoja kuitenkin sain mittareista, 20 km aikaan 28 minuuttia...

Noin 500 metriä ennen kääntöpaikkaa tuomari käveli vastaan lippua heilutellen ja pilliin puhaltaen. Kisa keskeytettiin, kun keli oli koventunut lähtöpaikalla. Salamat iskivät vaarallisen lähelle kilpailijoita ja vaara oli todellinen minunkin osalta. Laskin keskinopeudekseni tuomarin pysäyttäessä 43,4km/h. Harmittelin jonkin aikaa asiaa, päätin kuitenkin ajaa myös paluumatkan reippaasti ihan harjoitusmielessä. Lähtöpaikalla kävin katsomassa lähtökelloa ja aikaa oli kulunut 1 h 5 min. Eli erittäin kelvollinen suoritus harjoitukseksi!

SM-tempo ajetaan uudestaan nykytiedon mukaan syksyllä.

Säkylän SM-kisojen ohjelmassa ovat tänään M18, N-Eliten sekä N-18 -sarjojen maantielähdöt.  M18-sarja ajaa yhteensä n.119 km, Naisten Eliten kisamatka on 85 km ja N18-sarjan ajettavana on 68 km. Reitin yhden kierroksen pituus on n. 17 km

TULOKSET


Kuusamoajo ja P-SM ratakisat aikaistuvat viikolla  (30.6.2011)

Kuusamoajo ja P-SM ratakisat pidetään viikkoa aikaisemmin poiketen alkuperäisestä suunnitelmasta. Kuusamoajo (P-SM, P-S Cup5, kuntotapahtuma) ajetaan lauantaina 13.8.2011 ja P-SM ratakisat ajetaan sunnuntaina 14.8.2011. Siirto tehdään mm. päällekkäin ajettavan SM-korttelikisan takia.

Kilpailuista löydät tietoa Kuusamoajo 2011 -linkin takaa, sivut ovat vielä kesken ja niitä päivitetään pikkuhiljaa ajantasalle.


Puistocrossi tulevana keskiviikkona 29.6.2011 klo 18-19.30  (27.6.2011)

Hyvää kannattaa odottaa! Pari viikkoa sitten sateen takia peruttu Puistocrossi -tapahtuma  järjestetään Hotelli Kuusamon rannassa keskiviikkona 29.6.2011 klo 18 - 19.30. Kyseessä on siis pyöräilytapahtuma alle 12-vuotiaille lapsille. Osallistuminen on ilmaista ja kaikki palkitaan! Rannassa on crossirata polkupyörille ja hauskoja tehtävärasteja, pienet kolmipyöräiset ja apurataskisaajatkin pääsevät ajamaan omalle radalleen. Rantakodasta on saatavilla kahvia, makkaraa...

Ilmoittautuminen klo 17.30 alkaen paikanpäällä!

Tapahtuman järjestää Cyclos Kuusamo, Tervetuloa!

Puistocrossin jälkeen käynnistetään Cycloksen Fillarinappula -toiminta. Fillarinappulat kokoontuvat Torangin koululle keskiviikkoisin klo 18-19, 6.7.2011 alkaen yhteensä viisi kertaa: 6.7 / 13.7. / 20.7. / 27.7. / 3.8.2011


Tervaetapit heräsivät henkiin pitkän tauon jälkeen (20.6.2011)

Ville Pesonen voitti Tervaetappien M18-sarjan huikean jännitysnäytelmän myötä. Päätöspäivänä Raatissa ja Tuirassa ajettu Pyörä-Suvala Kriterium ratkaisi kokonaiskisan voiton Villen eduksi niukalla, mutta riittävällä 1,3s erolla Kuopion Pyöräilyseuran Juha Pitkäsestä.

LUE LISÄÄ
Lisää kuvia Facebookista (ei vaadi tunnusta)

(kuva: Petri Pesonen)


Puistocrossi peruttiin rajun ukkosrintaman sotkiessa suunnitelmat  (16.6.2011)

Cycloksen seuraväki odotteli voimattomana rajun ukkosrintaman kulkua Kuusamon ohi. Päätös tapahtuman perumisesta jouduttiin tekemään klo 17, koska ranta-alue kastui niin märäksi, ettei Puistocrossi -tapahtumaa olisi voitu viedä läpi halutulla tavalla.

Yritetään ensiviikolla (vko 25)  uudestaan, seuraa ilmoittelua!

Tervetuloa!


Cyclos vahvasti mukana 83. Porvoon Ajoissa  (13.6.2011)

Ville Pesonen ajoi 9. sijalle kilpasarjan sunnuntain lähdössä. Ossi Törmänen ajoi 25. sijalle ja Petri Pesonen oli 28. Lieven de Rycke sijoittui miesten Elitessä 24. sijalle, Sky Procycling -Teamin ammattilaiskuski Kjell Carlströmin viedessä voiton kotimaisemissaan.

(kuva Juho Heikkilä)

Ville ja Petri ajoivat kisan nyt ensimmäistä kertaa ja ajoivat komean kisan. Kovassa +30°C helteessä ajettu kilpailu ei hyydyttänyt menoa ratkaisevasti. Villellä jäi jopa hieman hampaan koloon kisan loppuvaiheiden ratkaisuista.
- Lopun mutkiin olisin voinut ajaa hieman paremmilla ajolinjoilla, niissä menetin muutaman sijan. Mukava reittihän se oli ja kisa eteni nopeasti. Matkustus ja kova helle rassasivat aluksi jalkoja, mutta kun kisa eteni parani menokin.

Petri ajoi myös ensimmäistä kertaa Porvoossa ja kevät-kesän jatkunut hyvä vire siivitti miestä vahvasti läpi kisan.
- Ensimmäinen kierros oli yhtä kärsimystä, mutta jatkossa pystyin ajamaan vahvasti. Reitillä olleet nousut eivät tänään olleet hankalia, hyvin pystyin vastaamaan muiden vauhtiin.

Ossi oli myös tyytyväinen kisaansa, vaikka ajoi useamman kierroksen ilman juomaa pullojen tipahdettua reitin epätasaisilla osilla.
- Ajoin Villen kanssa viimeisissä nousuissa, ihan ei riittänyt potku pitää sijoituksia loppuun asti. Nestehukka oli karmea kun pullot tipahtivat, onneksi huoltojoukoissa ollut Heikkilän Juho sai annettua juomaa viimeisille kierroksille, etten hyytynyt reitille kramppien takia. Täytyy olla kuitenkin tyytyväinen ajoon ja tulokseen siihen nähden, että harjoituskausi on ollut rikkonainen. Koko meidän ryhmä ajoi hienon kisan!

Lieven ajoi miesten Eliten 180km kilpailun hienosti, tullen pääryhmän toisessa osassa maaliin.
- Kilpailu meni tosi hyvin, tosin ajoin aika varovasti kun en tiennyt varmuudella päivän kunnostani. Harjoittelumääriä ei ole kuitenkaan tullut niin paljoa kuin aiemmin. Nopeasti tajusin että ajo menee ihan hyvin. Kisan puolessa välissä olin pari kierrosta ihan kärjessä ja irtiotossakin mukana, mutta se ajettiin kiinni. Seurasin Länkenin miehiä tarkkaan, heidän vedon loppuessa voisi alkaa tapahtumaan. Juomat ja energiat kuitenkin loppuivat ja jouduin hakemaan huollosta täydennystä, pääsin takaisin ryhmän hännille ja näin kun joukko vain katkesi vetoon. Olin siinä kohdassa väärässä paikassa ja kärki karkasi. Ihan tyytyväinen olen kuitenkin kokonaisuuteen.

AHH Cycling Teamin Rosa Törmänen osoitti jälleen kerran kilpailijan ominaisuuksiaan ajamalla upeasti naisten Eliten 60km kisan 2. sijalle, Porin Tarmon Lotta Lepistön ollessa vielä hivenen vahvempi loppukirissä.
- Vaikeuksien kautta voittoon! Näin voisin kuvailla kisaani. Jalat olivat totaalisen jumissa mm. viikonlopun matkustelujen takia. Paukusta lähdettiin irti tiimin naisten kanssa, Korhosen Heljä teki alussa aivan huikeasti töitä. Kaupunkipätkä ja Kerkkoon mäki ajettiin todella kovaa. Toinen kierros oli todella paha minulle, meinasin katketa useamman kerran mutta aina sain kaivettua taistelumieltä ja pystyin puristamaan vaikeat hetket. Siihen olen todella tyytyväinen, että sain kaivettua taisteluasenteeni esiin. Sen jälkeen kisa alkoikin sujua helpommin. Lotta oli tänään vahvempi lopussa.

(kuva Juho Heikkilä)


Rosan avauskausi naisten Elitessä on saanut näin hienon alun. Kauhajoen voitto antoi rutkasti itseluottamusta ja kotimaisen suurklassikon palkintopallisijoitus takaa sen, että naisten sarja jatkuu mielenkiintoisissa asetelmissa. Niihin kapinoihin on Rosalla oma sanansa sanottavana.

TULOKSET


Rataharjoituksissa iloinen meininki  (10.6.2011)

Torstai-iltana avattiin kesäkauden rataharjoitusten sarja upeassa hellekelissä. Mukana oli pyöräilijöitä junioreista senioreihin, saamassa oppia niin ryhmäajamisen nikseistä kuin varsinaisten kisamatkojenkin ajamisesta. Kiitokset Törmäsen Ossille harjoituksen ohjauksesta! Jatketaan samoissa merkeissä 23.6.2011

Lisää kuvia Facebookista (ei vaadi tunnusta)


Kesän ensimmäinen ratavuoro lähestyy  (6.6.2011)

Cyclos anoi keväällä ratavuoroja Kuusamon kaupungilta ja saimme yhteensä kuusi vuoroa, joista ensimmäinen on tulevana torstaina 9.6. klo 19.30-21.30 Kuusamon keskusurheilukentällä. Ratavuoro on tarkoitettu kaikille jäsenille, kuntoilijoista kilpailijoihin. Kentällä on erinomainen tilaisuus harjoitella mm. ryhmäajamisen erityispiirteitä ja ylipäätänsä totutella ajamaan erilaisissa "muodostelmissa". Alusta on tasainen ja muuta häiritsevää liikennettä ei ole. Radalla opitaan myös ajamaan suoraan, pitämään linjat, katsomaan taakse ennen linjan muutosta jne. Kaikki tärkeitä taitoja ajettaessa missä tahansa tilanteessa. Ratavuorolla päästään myös harjoittelemaan ajamista ratakisoja silmälläpitäen.

Vuoro alkaa 19.30 ja kestää 21.30 asti. Paikalle on syytä tulla ajoissa, siten että jokainen on valmiina ajamaan vuoron alkaessa. Muistakaa varustautua asianmukaisin varustein, suosittelemme mm. ajohanskojen käyttöä yhteisissä harjoituksissa, kypärä on luonnollisesti pakollinen. Juomaa ja energiaa mukaan, varalta vaatetta illan viileyteen.

Muistutus vielä vakuutusturvaan liittyen. Tavalliset koti- ja tapaturmavakuutukset eivät pääsääntöisesti korvaa seuran ohjatuissa harjoituksissa tapahtuvia haavereita. Suosittelemme tutustumaan SPU:n harrastelisenssiin, se on kuntoilijalle ja harrastajalle edullinen tapa hoitaa vakuutusturva kuntoon yhteisissä harjoituksissa.

Tervetuloa!

p.s. muistakaa myös aurinkorasva, ennusteiden mukaan saamme nauttia helteistä!


Onnittelut!  (4.6.2011)

Cyclos Kuusamo onnittelee kaikkia kesälaitumille pääseviä koululaisia, Ylioppilaita sekä ammattiinsa valmistuneita! Iloista mieltä myös kotijoukoille! Tästä se kesä alkaa!


Lisenssikuskien tiedot päivitetty  (2.6.2011)

Kilpailulisenssin lunastaneiden tiedot on päivitetty Kilpa-ajajat 2011 -sivulle. Mikäli lunastat lisenssin myöhemmin, ilmoita siitä seuran sähköpostiin info(at)cycloskuusamo.net, niin päivitetään tiedot sivuillekin.

Kuntoilijat, tutustukaa SPU:n harrastelisenssiin, joka on edullinen tapa hoitaa vakuutusturva kuntoon seuran ohjattujen harjoitusten, yhteislenkkien sekä kuntotapahtumien sekä kilpailujen yhteydessä ajettavien kuntosarjojen osalta. Tavallinen kotivakuutus ei pääsääntöisesti kata näitä aktiviteetteja!


Helatorstain harjoitustempo klo 18.30 alkaen  (2.6.2011)

Eilisestä vesisateesta johtuen harjoitustempoa ei voitu ajaa. Kokeillaan olisiko säiden haltija suosiollisempi tänään. Kokoontuminen Sänkikankaalle hyvissä ajoin, ajot klo 18.30 alkaen.

Tervetuloa!


Hyypänlaakson maantiekisat ajettiin Kauhajoella (29.5.2011)

Ville Pesonen ajoi kilpasarjan 110km kisan kuudenneksi tänään Hyypänlaakson maantiekilpailussa. Pääjoukon loppukirissä ratkottiin kuitenkin palkintopallin ulkopuoliset sijat, kun Seinäjoen Pyörä-Poikien Kimmo Tuunanen vei voiton ajaen puolet kisasta irtiotossa. Muut mitalisijat menivät Kraftin Stig-Erik Vigarsille ja Rauman Seudun Pyöräilijöiden Kari Eloselle.

Ville taisteli kuitenkin hienosti pääjoukon loppukirissä kovan päivätyön jälkeen.
- Hyvin jaksoin ajaa kisan läpi, kärkimiehet vain karkasivat, joten pääjoukossa sitten ratkottiin sijoja. Lähdin vasemmasta reunasta kiriin, joka lähti jotenkin tahmeasti. Ei siinä ollut mitään selkeätä nykäisyä vaan vauhti alkoi sitä ennen pikkuhiljaa nousemaan. Olin välillä jo piikissä, mutta lopussa pari miestä tuli ohi. Ihan hyvä ajo kuitenkin, eikä mitään ongelmia ollut.

Ossi Törmänen ajoi pääjoukon takana maaliin.
- Kisa lähti tahmeasti taas liikkeelle, meni varmaan nelisenkymmentä kilometriä ennen kuin alkoi tuntumaan siltä, että pystyy ajamaan hyvällä jalalla. Sen jälkeen homma toimikin, jossain 70-80km:n kohdalla tehtiin Villen kanssa vetotöitä ja kovasta kelistä huolimatta tuntui hyvältä. Kisa oli kuitenkin kokonaisuutena nykivää pääjoukolta, välillä ajettiin todella kovaa ja taas löysättiin. NCK:n miehet pitivät perusvauhtia yllä. Jossain satasen kohdalla tuli vain taas heikompi hetki ja jouduin laskemaan vauhtia. Eikö sitten mies vain saanut käskytettyä kroppaansa enempää, Ossi mietti kisan jälkeen. Loppusijoitus painui 19. sijalle, mutta pääjoukko ei karannut kovin kauas enää. Muutama pidempi reipasvauhtinen peruslenkki auttanee tuohon vaivaan kesää ajatellen.

Rosa Törmänen ajoi naisten Eliten voittoon ylivoimaisella erolla muihin. AHH Cycling Team sai näin joukkueelle maantiecupin osakilpailuvoiton ja Rosa itse täyden pistepotin. Sitäkin tärkeämpää oli saada onnistuminen vahvalla ajolla sairastelujen jälkeen.
- Ihan hyvin meni kaiken kaikkiaan. Meidän lähdössä ajoi tosi vahvoja M16-sarjan nuoria miehiä, jotka pitivät vauhtia. Pari kilometriä lähdöstä tapahtui kolari, johon jäi osa. Jossain vaiheessa itselle tuli ihmeellinen hengenahdistuskohtaus, onneksi se meni ohi. Noin 15km ennen maalia ajettiin todella kovaa, pojat repivät irti ryhmästä, enkä pystynyt siihen vastaamaan. Sain kuitenkin kiinni yhden kaverin, mutta taas hänen nykäistessään en pystynyt vastaamaan. Ajoin lopun sitten yksin, reilun neljänkympin vauhtia. Hyvä tempotreeni!
- Vielä ei ole sellaista terävyyttä kropassa, mitä tarvitaan. Peruskovan vauhdin ajaminen onnistuu nyt hyvin Rosa kommentoi lopuksi.

Viimevuodesta tuttu, pohjanmaan sateinen, tuulinen ja kylmä kevätkeli ei antanut mitään ilmaiseksi. Kilometritolkulla sivuvastaista tuulta ja sadetta sai kilpailijat ahtaalle jokaisessa sarjassa. Seuraavat koitokset ovatkin sitten kevään kotimaisessa suurklassikossa, Porvoon ajoissa, joka ajetaan jo 83. kerran.

Tulokset


Cycloksen vahva viikonloppu Luoston ja Pyhän kisoissa (23.5.2011)

Aimo Luiro, Ville ja Petri Pesonen ajoivat todella hienosti viikonlopun Barents-Cupin avauskisoissa. Lauantain Luoston tempo toi Cyclokselle niin M18-sarjan (Ville) kuin M40- (Petri) ja M45-sarjojen (Aimo) voitot. Sunnuntain maantiekisa toi lisää menestystä, Villen ajaessa sarjansa voittoon tullen maaliin koko kisan toisena.

Lue lisää


Roskienkeruutalkoot Rukalla ke 25.5. klo 18 alkaen  (18.5.2011)

Perinteiset roskienkeruutalkoot tehdään ensi viikolla ke 25.5.2011 klo 18 alkaen, kestäen väkimäärästä riippuen muutaman tunnin. Kokoontuminen pirunkirkon parkkipaikalle, jossa jaetaan alueet. Varustus sään mukaan, mukaan hanskat ja asianmukaiset jalkineet. Kerätään yhteiskyydit mahdollisuuksien mukaan, matkakulut omakustanteisesti.

Pyydämme ilmoittautumaan talkoisiin joko seuran puhelimeen 0400-480981 tai sähköpostilla info(at)cycloskuusamo.net

Mikäli keskiviikkona sataa vettä, siirretään talkoot seuraavalle päivälle torstaiksi 26.5.2011.

Tervetuloa!


Raahen tempo ja Nivalan korttelit avasivat pohjoisen kisakauden (15.5.2011)

Perinteiset kevätkisat Raahessa ja Nivalassa saivat pohjoisen pyöräilijät kilpailemaan Pohjois-Suomen mestaruuksista viikonloppuna. Cycloksen riveistä kisaamaan lähtivät Tuomen Riika sekä Pesosen Jussi, Ville ja Petri ja tuomisina oli mitalien kilinää ja pokaalien kiiltoa.

Lauantain Raahen tempo ajettiin navakassa tuulessa ja varsinkin ensimmäiset kilometrit olivat vaikeat tästä syystä. Tuomen Riikan N14-sarjan matkana oli 8km ja tuloksena oli 4. sija ajalla 17.09.

(kuva Petri Pesonen)

Kaikki Pesoset ajoivat 28km matkan, joten varsinkin Jussi ja Ville saivat kokemusta pitkästä temposta kertaheitolla. Jussi ajoi urheasti taistellen tuulta vastaan ja saavutti ajan 50.48, jolla pokattiin P-SM -pronssia. Villen reseptinä oli ajaa tasaisen kovaa, ei kuitenkaan kone täysin punaisella. Tämä onnistuikin miehen kommenttien mukaan ja aikakin oli mallikas 43.18. Ville oli ainoa M18-sarjan kuski ja näin P-SM -mestaruus irtosi ajopaidan takataskuun.

Petri valitsi kisaa edeltävän kotoisen harjoitustempon jälkeen hieman kevyemmät välitykset aika-ajoon ja tämä oli onnistunut valinta; kovassa tuulessa kampi pyöri paremmin. Alun tasaisen työlään matkan jälkeen loppukilometrit tulivat myötäisemmässä tuulessa hyvin ja loppuajaksi tuli 42.55, mikä oikeutti M40-sarjan 3. sijalle. Sarjavoittoon ajoi CC Picaron Janne Hautamäki ajalla 39.16 ja toiseksi Kälviän Tarmon Tapio Rauma ajalla 42.10. Pohjois-Suomen mestaruuden 2011 kuittasi näin ollen Petri, koska kaksi ensimmäistä eivät edusta PSP:n alaisia seuroja.

(kuva Petri Pesonen)

Sunnuntain Nivalan korttelit tuottivat lisää hyviä sijoituksia. Jussi ajoi M16-sarjan 3. sijalle. Villen suunnitelmana oli ajaa Elite-miesten mukana heti paukusta ja näin hän myös teki. Edellisen päivän tempo painoi hieman jaloissa, mutta hyvällä alkuverryttelyllä kisa lähti hyvin käyntiin. Edestä kaatui kilpailija ja porukka hajosi kahteen osaan Ville jäädessä kasan taakse. Kisa jatkui armottomalla takaa-ajolla, joka ei kuitenkaan tuottanut enää tulosta ja kärki karkasi. Ville vei kuitenkin loppuryhmän (jossa ajoi aiemmin jääneitä kilpailijoita) kirivoiton ja luonnollisesti M18-sarjan mestaruuden. Petrin kisa lähti nihkeästi liikkeelle ja alkuvauhti oli liian kova. Kisa eteni kuitenkin tasaisesti ja lopussa kova loppukiri tuotti M40-sarjassa 3. sijan.

Tulokset


Harjoitustempo tänään klo 18.30  (11.5.2011)

Kauden 2011 harjoitustempot avattiin viikko sitten keskiviikkona ja tänään homma jatkuu tuttuun tapaan klo 18.30 alkaen Sänkikankaan temporeitillä. Tervetuloa kokeilemaan kevään kuntoa 5km ja/tai 10km reitillä, kalustosta ja taustasta riippumatta!

Harjoitukset 2011


Cyclos Kuusamo toivottaa Äideille Hyvää Äitienpäivää  (8.5.2011)

Jokaisen pyöräilijän takana on Äiti, joka on antanut pyöräilijälle eväät toteuttaa itseään haluamallaan tavalla. Äiti on pyöräilijän vankkumaton tukipilari, joka on lukemattomia kertoja häntä tukenut, kannustanut ja huoltanut. Silloinkin, kun kukaan muu ei ole ollut sitä tekemässä. Äiti on näyttänyt esimerkkiä omalla elämällään, ohjannut oikealle tielle, jota jokainen pyöräilijä on joutunut ajamaan itse. Äidin katsoessa etenemistä äidin vaistonsa ohjaamana. Äiti on tasoittanut suurimmat kuopat, railot ja kolot pyöräilijän renkaan alta, tasoittanut kiperimmät nousut ja turvannut vauhdikkaimmat laskut.

Äiti on suurten voittojen takana, Äiti itse on suurin voittaja.

Hyvää Äitienpäivää!


Pyörien kasaustalkoot Citymarketissa ma 9.5. klo 18.30  (7.5.2011)

Citymarket tarjosi seuralle lisää pyöriä kasattavaksi ja talkoot aloitettiin perjantai-iltana, jolloin tehtiin vajaat parikymmentä pyörää pienellä porukalla. Maanantai-iltaan jäi viitisentoista tekemättä, joten kokoonnutaan marketille klo 18.30 tekemään pyörät pois.

Tervetuloa!


Kaupunki myönsi Cyclokselle ratavuorot, kesän viikko-ohjelma selvillä  (5.5.2011)

Seura anoi kaupungilta keskusurheilukentän radalta käyttövuoroja yhteensä kuudeksi illaksi ja ne myönnettiin pienin muutoksin haetusta mallista. Ratavuorot anottiin sitä varten, että kaikki halukkaat pääsisivät harjoittelemaan turvalliseen ja rauhalliseen ympäristöön ryhmäajamista, ajamisen eri taktisia ja teknisiä asioita sekä harjoittelemaan myös kovempia vetoja. Tulevan kesän aikana onkin kaikilla taustasta ja tavoitteista riippumatta oivallinen tilaisuus kehittää omia ajotaitojaan. Kilpailijoilla rata-ajo huipentuu 20.8.2011 ajettaviin Kuusamon ratakisoihin, joilla on myös P-SM -arvo.

Toivotaan säiden haltijalta yhteistyötä, sateella ajaminen ei ole mahdollista turvallisuussyistä. Rataharjoituksia vuorotellaan vuoroviikoin tempoharjoituksen kanssa ja näiden kahden tiiviin harjoituksen rinnalla ajetaan rauhallisia kaikille soveltuvia tiistailenkkejä, kestoltaan 1-1,5h. Mikäli ennen ko. harjoitusta tai lenkkiä sataa vettä, se perutaan. Lenkkiä ei jätetä kesken vesisateen vuoksi, varautukaa sadetakilla sateen uhatessa.

Tiistailenkit kokoontuvat klo 18.30 ABC:lle, keskiviikon tempo käynnistyy klo 18.30 Sänkikankaalla, torstain rataharjoitukset ajetaan urheilukentällä 19.30 - 21.30 ja sunnuntain yhteislenkki kokoontuu klo 10 ABC:lle.

Katso lisätiedot Harjoitukset 2011 -sivulta

Tervetuloa!

 


Kevään ensimmäinen harjoitustempo ke 4.5. klo 18  (3.5.2011)

Kauden 2011 harjoitustempot avataan huomenna keskiviikkona 4.5. klo 18 Sänkikankaan temporeitillä. Tervetuloa kokeilemaan kevään kuntoa 5km ja/tai 10km reitillä, kalustosta ja taustasta riippumatta!

Tervetuloa!


Cycloksen oma juomapullo nyt saatavilla  (2.5.2011)

Cyclos Kuusamo yhdessä tukijamme LAN&WAN:in kanssa tuo myyntiin rajoitetun erän  laadukasta 600ml juomapulloa hintaan 5e kpl. Tuotto menee seuratoiminnan kuluihin, joten ostamalla voi tukea seuratyötä kaikessa sen laajuudessaan. Tee tilaus seuran sähköpostiin info (at) cycloskuusamo.net (Tilaaja, määrä, toimitusosoite) ja maksa summa seuran tilille Kuusamon Osuuspankki 519407-2132294, viitteeksi "juomapullo". Toimitus Kuusamon keskustan alueella kotiin, tai esim. yhteisiin harjoituksiin. Muualle toimitus sovitaan erikseen!

 

Pullo on erittäin kevyt, sisältää omistajan nimeä varten kehyksen pullon kyljessä ja on valmistettu bio-hajoavasta muovista.

Juomapullo kuuluu myös ns. BPA-vapaisiin tuotteisiin, eli sen valmistuksessa ei ole käytetty bisfenoli A -kemikaalia, jolla on todettu haitallisia vaikutuksia mm. kehittyville lapsille. Painatuksessa käytetyt värit ovat myös lyijyvapaita värejä.

Katso myös Tori


Pyörien kasaustalkoot Prismassa ke 27.4 klo 18  (26.4.2011)

Koillismaan Osuuskaupan ja Cycloksen yhteistyösopimukseen kuuluvia pyöriä on kasaamatta enää parikymmentä kappaletta. Prismaan on tullut kaikkiaan n.60 pyörää ja olemme tarjoutuneet tekemään koko määrän. Ensisijaisesti keskiviikkona tehdään sopimuspyörät ja mikäli väkeä ja intoa riittää, jatkamme loppujen osalta talkoita. Mikäli urakka on liian iso, jatketaan toisena iltana. Näistä lopuista pyöristä saamme erillisen korvauksen, joilla voidaan osaltaan kustantaa toiminnan kuluja kuluvana kautena. Kokoonnutaan Prisman Sport-osastolle klo 18, aiemminkin voi paikalle tulla.

Tervetuloa talkoisiin!


Cycloksen kevätklassikko Jokijärven lenkki ajetaan su 24.4. (21.4.2011)

Cycloksen sunnuntailenkkiläiset ajavat keväisen klassikon Jokijärven lenkin (160km) tulevana sunnuntaina 24.4.2011. Kokoontuminen ABC:n pihalle klo 10, lenkillä ei ole yhteistä huoltoa, joten jokainen huolehtii omista eväistään normaaliin tapaan. Rahaa mukaan sen verran, että pysähdytään energiatankkaukselle Taivalkosken ABC:lle.

Lenkki on mittansa puolesta aika vaativa, joten pyöräilykauttaan vasta aloittavat harkitkoot tarkkaan mukaan lähtemistä; vauhti pidetään kuitenkin maltillisena. Nyt on hyvä tilaisuus kovettaa takalistoa kevään ja kesän koitoksia varten, joten tervetuloa mukaan!


Jäsenedut päivitetty, hyödyntäkää hankinnoissanne! (16.4.2011)

Cycloksen yhteistyökumppanit Koillismaan Osuuskauppa ja Pyörä-Suvala Oulusta myöntävät omien käytäntöjensä mukaisesti alennuksia seuran jäsenille. Kun olet suunnittelemassa pyöräilyyn liittyviä hankintoja, tarkista tukijoidemme myöntämät edut ja hyödynnä ne hankinnoissasi. Rahallisten etujen lisäksi saat aina neuvoja ja opastusta tuotteisiin ja palveluihin liittyen.

Suosikaa tukijoitamme!

Jäsenyys ja -edut


Pyörien kasaustalkoot Citymarketissa to 14.4. ja pe 15.4. klo 18  (13.4.2011)

Citymarket tarjosi 30 pyörää lisää kasattavaksemme Otimme tarjouksen vastaan, kun tänä keväänä ei ole tehty lumenpudotustalkoita yhtä talkoota enempää ja kaikki tulot ovat tulevaa kautta ajatellen tarpeen. Pyörät tehdään kahtena iltana noin tunnin sessioissa siten, että ensimmäinen ilta pidetään to 14.4. klo 18 alkaen ja toinen pe 15.4. klo 18 alkaen. Pyydämme ilmoittautumaan kumpaan iltaan pääsette tulemaan, joko sähköpostitse info(at)cycloskuusamo.net tai seuran puhelimeen 0400 480981. Tervetuloa!


Kevään toiseksi viimeinen spinning-vuoro la 9.4. klo 15-16 (8.4.2011)

Cycloksen omat spinning-vuorot alkavat käydä vähiin, ennen kuin loppuvat. Spinninkiä ajetaan enää kahtena lauantaina, joten otetaanpa nyt viimeiset rutistukset ja tempaistaan sali täyteen iloisia ajajia!

Spinninkiä ajetaan siis la 9.4. ja 16.4.2011 klo 15-16.

Tervetuloa mukaan!


Pyörien kasaustalkoot Prismassa ti 12.4. klo 18 (8.4.2011)

Cycloksen ja Koillismaan Osuuskaupan yhteistyösopimukseen sisältyvien 150 pyörän myyntikuntoon saattaminen alkaa olla loppusuoralla. Jatkamme Prismassa talkoita n.20 pyörän kasaamisella ti 12.4. klo 18 alkaen. Aiemminkin voi tulla, kokoontuminen sport-osastolle. Tervetuloa mukaan!


Pyörien kasaustalkoot Kesportissa ke 6.4. klo 17.30 (3.4.2011)

Jatkamme kevättalkoita Kesportissa ke 6.4. jossa meitä odottaa n.40-50 pyörää kasattavaksi. Tervetuloa mukaan!


Pelisääntöilta 4.4.2011 klo 18 Aikuiskoulutuksen tiloissa (3.4.2011)

Ennen kilpailukauden käynnistymistä järjestetään pelisääntöilta, jossa käsitellään mm:
- pyörän huolto ja säädöt, junnupyörien välitykset
- lisenssit ja vakuutukset
- kilpailuun ilmoittautuminen
- toiminta kilpailupaikoilla
- antidoping
- yleinen toiminta ja käyttäytyminen kun pukeudutaan seura-asuun
- ajokulttuurista yleisesti

Ullmax-tuotteita myynnissä, varautukaa edullisiin ostoksiin! Kahvia ja pullaa tottakait! Koillis-Suomen Aikuiskoulutus Oy, Ulkutie 3 93600 Kuusamo, käynti pääovesta.

Tervetuloa!


Kansainvälisen Pyöräilyliiton UCI:n uusi sääntömuutos (1.4.2011)

Kansainvälinen Pyöräilyliitto UCI (Union Cycliste Internationale) on päättänyt rajoittaa pyöräilyyn liittyvää teknistä kehitystä siten, että pyörien minimipainoja nostetaan tästä päivästä lähtien. Esim. maantiepyörien 6,8kg:n minimipainosääntöä nostetaan kolmella kilolla  turvallisuussyistä.

UCI:n presidentti Patrick McQuaid toteaa tuoreessa haastattelussaan, että kansainvälisen liiton oli tehtävä jotain taatakseen jatkossakin pyöräilyn turvallisuus.

"Viimevuosina on nähty vaarallisia onnettomuuksia, jossa liian kevyet pyörät ovat hajonneet loppukireissä tai vaativissa kisoissa kuten Paris-Roubaixin mukulakiviosuuksilla. Emme halua riskeerata suuren pyöräilyperheen terveyttä liian keveillä pyörillä. Kannustamme mieluummin pyöräilijöitä pudottamaan painoaan. Muutos tulee koskemaan kaikkia kaikkia pyöräilyn ala-lajeja, harrastepyöräily mukaan lukien. Jotta kilpailuissa käytettävien pyörien painoetu säilytettäisiin riittävänä, harrastajien pyöriin tulee viiden kilon painolisäys kolmen kilon sijaan."

Cyclos Kuusamo ottaa uuden säännön käytäntöön välittömästi. Tämä toteutetaan siten, että tänä iltana klo 20.00 alkaen jaetaan erilliset lisäpainot Keilahallin parkkipaikalla. Valittavana ovat ohjaustankoon kiinnitettävät,  langan varassa roikkuvat lyijypunnukset, lyijykuulia sisältävät juomapullot tai esim. harrastajien pyörien tarakoihin hitsattavat lisäpainot.

Cyclos Kuusamon hallitus


Pyörien kasaustalkoot jatkuvat Prismassa ti 29.3. klo 18 (25.3.2011)

Prismassa odottaa ahkeraa talkooväkeä n.40-50 pyörää kasattavaksi. Talkoot aloitetaan klo 18 kokoontumalla urheiluosastolle. Aikaisemminkin voi tulla ehtimisien mukaan!


Seuran spinning vielä neljänä lauantaina, tule mukaan! (25.3.2011)

Seuran oma, jäsenille ilmainen spinning-vuoro ajetaan tuttuun tapaan lauantaisin 15-16 liikuntahallilla, tervetuloa! Vuorot pyörivät 16.4.2011 asti.


StadiBike-fillaritapahtuma (25.3.2011)

Pyöräilykausi käynnistyy täysin uudenlaisen pyöräilytapahtuman merkeissä, kun StadiBike valtaa Helsingin Suvilahden 14.–15.5.2011. Ensimmäistä kertaa järjestettävä StadiBike on yhdistelmä perinteisiä pyöräilymessuja, näytöksiä sekä kilpailu- ja kokeilualueita.

Tapahtumassa esitellään uusimmat fillarit, kuumimmat lajit, kovimmat fillarirakentajat, hartaimmat harrastajat sekä ansioituneimmat seurat ja fillariyhteisöt.


Viitasaariajot 9.4.2011 (25.3.2011)

Viitasaariajot on sisäpyöräilykilpailu, johon kaikki pyöräilyä harrastavat voivat osallistua. Kilpailu ajetaan Daum Electronic -ergometreillä, jotka on alunperin suunniteltu kilpapyöräilijöiden testaukseen.

Lisätiedot


Pyörien kasaustalkoot jatkuvat Citymarketissa pe 18.3. klo 15(17.3.2011)

Citymarketissa on vielä reilu 20 pyörää kasattavaksi, joten muutama käsipari tarvitaan laatikoita purkamaan ja pyöriä kasaamaan! Aloitetaan talkoot klo 15 kokoontumalla urheiluosastolle.


Suomen Pyöräily Nousuun -kampanja (15.3.2011)

Suomen Pyöräily Nousuun -kampanjan tavoitteena on tukea suomalaista pyöräilyä - Suomen Pyöräilyunionia, jäsenseuroja ja junioritoimintaa.

Lue lisätietoja täältä


Prisman katosten lumen pudotustalkoot alkavat ma 14.3.2011 klo 17 alkaen (10.3.2011)

Citymarketissa kasattiin maanantaina 7.3. yhteensä 123 pyörää 16 talkoolaisen voimin ja
keskiviikkona Prismassa 55 pyörää 14 talkoolaisen voimin! Suuret kiitokset kaikille osallistuneille!

Seuraava talkoot käynnistyvät Prisman katosten lumenpudotuksella maanantaina 14.3. klo 17
alkaen. Pudotetaan rakennusta kiertävien katosten lumet. Työ on kohtuullisen raskasta, joten se ei sovellu kovin pienille. Lumikola on paras työkalu, toki lumilapionkin voi ottaa mukaan. Työtä riittänee toisellekin illalle, jatkosta sovitaan maanantaina.


Pyörien kokoamistalkoot Prismassa ke 9.3.2011 klo 17 alkaen (8.3.2011)

Jatkamme hienosti sujunutta talkoomeininkiä Prismassa huomenna keskiviikkona 9.3.2011 klo 17 alkaen. Aikaisemminkin voi paikalle tulla, kokoontuminen urheiluosastolle. Tavoitteena tehdä 40 pyörää myyntikuntoon.


Vuosikokous tarkasteli mennyttä ja suuntasi samalla katseet tulevaisuuteen (7.3.2011)

Cycloksen vuosikokous keräsi mukavasti väkeä aikuiskoulutuskeskukseen eilen illan suussa. Yhdistyksen toimintakulttuuria ilmentäen kokouksen ilmapiiri oli avoin ja keskusteleva, tapahtumien edetessä mutkattomasti.

Edelliskauden asiat käytiin läpi selkeästi ja kokonaisuudessaan seuran taloudellinen ja toiminnallinen tilanne todettiin olevan kestävällä pohjalla. Toiminnan taloudellinen volyymi on pieni, mutta siitä huolimatta siitä kyetään ulosmittaamaan monenlaista toimintaa ja vieläpä jäsenille ilmaiseksi. Toki se edellyttää ahkeraa talkootoimintaa ja yhteen hiileen puhaltamista, kuten aina tällaisessa toiminnassa. Ilman talkootöitä ja runsaslukuista talkoojoukkoa näistä eduista jouduttaisiin ilman muuta luopumaan.

Kuten vuosikokouksen rooliin kuuluu, kokousväki valitsi jäsenistöstään kuluvalle toimikaudelle uudet toimihenkilöt. Cyclos Kuusamo ry:n vuoden 2011 hallituksen kokoonpano on seuraava:

  • Petri Pesonen (puheenjohtaja)

  • Taneli Kaakinen (varapuheenjohtaja)

  • Minna Patosalmi (sihteeri / taloudenhoitaja)

  • Esa Mustonen (hallituksen jäsen)

  • Roope Törmänen (hallituksen jäsen)

  • Rauno Oikarainen (hallituksen jäsen)

  • Harri Mourujärvi (hallituksen jäsen)

Vuosikokous käsitteli tulevan kauden toimintasuunnitelmaa ja uusi hallitus alkaa tekemään töitä asioiden toteuttamiseksi. Tulevan kauden toiminnan rungosta löydät juttua ajankohtaista osion ala-osasta.

Jäsenistössä tapahtui muutoksia viimevuonnakin, osan aktiiveista jäädessä ansaitusti taustalle ja osan siirryttyä kokonaan uusiin ympyröihin. Uusia pyöräilyn ystäviä liittyi  toimintaan mukaan, mikä on erinomainen asia. Jokainen uusi jäsen toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi ja näin tulemme tekemään jatkossakin! Edelleen yksi toiminnan painopisteistä tulee olemaan tapahtumien ja tekemisien tarjonta niin, että saamme jatkossakin uusia iloisia kasvoja yhteiseen letkaamme. Tekemistä pyritään tarjoamaan ihan kaikille, riippumatta siitä, minkälaisin edellytyksin tai tavoittein toiminnassa ollaan mukana.

Tosi asia on kuitenkin se, että hyvässä seurassa on mielekästä toimia. Pohjoisen Suomen ajoittain vaativat pyöräilyolosuhteet selätetään isolla, yhteen hiileen puhaltavalla joukolla  pyöräilyn ystäviä!

 


Kokouskutsu (17.2.2011)

Cyclos Kuusamo ry:n sääntömääräinen vuosikokous sunnuntaina 6.3.2011 klo 19.

Paikka: Koillis-Suomen Aikuiskoulutus Oy, Ulkutie 3 93600 Kuusamo, käynti pääovesta.

Tervetuloa!
Cyclos Kuusamo ry:n hallitus
 


Wattbike sisäpyöräilyn SM-kilpailut 13.3.2011 (17.2.2011, lisäys 2.3.2011)

Helsingin Messukeskuksessa järjestettävän Helsinki Horse Fair - näyttelyn vuoksi kilpailut siirtyvät Helsingin Messukeskuksesta Salmisaaren liikuntakeskukseen, Energiakatu 3,  Ruoholahti, Helsinki.

"Konsultoituamme lääkäriä, päätimme että emme voi ottaa mitään riskiä allergisten kilpailijoiden terveyden suhteen. Alustavat aikataulut ja kilpailupäivät säilyvät ennallaan, ainoastaan paikka vaihtuu.

Veikko Sinisalo
Finnrowing Oy &
Indoor Sports Marketing Oy Finland
tel: +358400832268
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------GoExpo Fillarimessujen kanssa samana päivänä ajetaan siis Wattbike sisäpyöräilyn epävirallisesta SM-tittelistä Salmisaaren liikuntakeskuksessa. Ilmoittautuminen tulee tehdä to 3.3.2011. mennessä osoitteeseen toimisto@wattbike.fi tai puhelimitse (klo 10-16) 020 7288 760. Mukaan osoitetiedot messulipun lähettämistä varten, 1 messulippu / kilpailija ja huoltajalippu tarvittaessa.

Kilpailumaksut 10km 15€, Juniorit alle 18v 10€/ lähtö.
Maksu ilmoittautumisen yhteydessä tilille 106330-211702 Pyöräilyseura Zeus

SM-lähtö vaatii Suomen Pyöräilyunionin kilpailulisenssin! Muut kuin pyöräilylisenssin omaavat voivat ajaa SM-kisoissa lunastamalla Wattbikekilpailulisenssin 10€. Wattbikelisenssin maksu ilmoittautumisen yhteydessä tilille 106330-211702 Pyöräilyseura Zeus

Kutsu
 


Circuit-jumppa starttaa keilahallilla tänään klo 18 (21.1.2011)

Tule jumppaamaan keilahallin pelisaliin perjantaisin alkaen klo 18. Jumppa on jäsenille ilmainen ja jatkuu vakiovuorona kevääseen asti. Jumpan vetäjänä Anne Mustonen.

Harjoitukset
 


Sivuille lisätty osto- ja myyntitori (18.1.2011)

Mikäli sinulla on pyöräilyyn tai muuhun urheiluun liittyviä välineitä, varusteita yms. myytävänä, tai haluat ostaa jotain em. liittyvää, voit ilmoittaa niistä torillamme.

Lue lisätiedot Torilta
 


Antoisaa ja menestyksekästä pyöräilyvuotta 2011! (3.1.2011)

Kalenterivuosi vaihtui uudelle vuosikymmenelle ja pyöräilijät kärvistelevät pakkasten kourissa, ihmetellen miten saada jalkoja liikkeelle karussa ja kylmässä kelissä. Onneksi keinoja löytyy talven selän taittamiseksi.

Sisäpyöräily jatkuu tulevana lauantaina
Erinomainen keino siihen on tulla pyöräilemään Cycloksen omalle sisäpyöräilyvuorolle, joka jatkuu liikuntahallilla tulevana lauantaina 8.1.2011 klo 15-16. Tervetuloa mukaan!

P-SM ratakisat sekä kansallinen maantiekilpailu Kuusamo-ajo
Tämä vuosi tulee olemaan aktiivisen tekemisen ja näkymisen vuosi Cycloksen osalta. Tulemme järjestämään Pohjois-Suomen ratamestaruuskisat Kuusamon keskusurheilukentällä lauantaina 20.8.2011 sekä kansalliseen kilpailukalenteriinkin sisältyvän maantiekilpailun, Kuusamo-ajon sunnuntaina 21.8.2011. Maantiekisalla on myös P-SM arvo. Kuntoilijat pääsevät ajamaan omaa kuntosarjaansa, joten siinä on yksi hyvä tavoite kenelle tahansa pyöräilyn ystävälle tulevaksi kesäksi!

Puistocrossi ja ABC-ajo
Keväällä tulemme järjestämään uuden lapsille ja nuorille suunnattavan Puistocrossi-tapahtuman yhteistyössä uuden päätukijamme Koillismaan Osuuskaupan kanssa. Tapahtumapaikkana tulee olemaan Hotelli Kuusamon takana oleva ranta-alue (Väinön ladun ympäristö). Samoin jatkamme fillarinappulakoulun merkeissä keväällä. Kesän mittaan jatkuvat kaikille pyöräilyn ystäville suunnatut Cycloksen ohjaamat ajotapahtumat, joista tulee tarkempaa tietoa myöhemmin suunnitelmien edetessä. Nyt voidaan kuitenkin jo varmuudella kertoa, että yksi tapahtuma tulee olemaan ABC-ajo, joka suuntautuu Kuusamon ABC:lta Taivalkosken ABC:lle ja takaisin, mitaltaan 120km. Siinäpä oivallista haastetta kuntoilijoille!

Pyöräilyn ABC-tapahtuma Taivalkoskella
Cyclos tulee myös näkymään uudella tavalla muuallakin kuin Kuusamossa. Taivalkosken ABC-liikenneasemalle järjestetään tulevana kesänä Pyöräilyn ABC-tapahtuma, jossa seura tulee kertomaan paikanpäällä toiminnastaan ja antamaan neuvoja ja vinkkejä kaikkiin pyöräilyyn liittyviin asioihin. Liikenneaseman pihalle järjestetään mukavaa tekemistä tekniikkaradan puitteissa. Radalle saavat tulla ajamaan niin nuoret kuin varttuneemmatkin ja näin testata omia taitojaan.

Yhteislenkit
Talven mittaan osa seuran jäsenistä ajaa kelien niin salliessa pitkiä ja rauhallisia sunnuntailenkkejä ja keväällä jatkamme viimekesänä aloitettujen tiistailenkkien puitteissa rauhallisten, kenelle tahansa sopivien pyörälenkkien ajamista. Kevät-kesän kynnyksellä haastetaan niin kilpailijat kuin kuntoilijatkin Sänkikankaan temporadalle mittaamaan voimia kelloa vastaan. Tule ihmeessä mukaan vaikket olisikaan seuran jäsen! Yhteislenkkimme ovat kaikille avoimia!

Tässäpä tulevan kauden runkoa. Toki jatkamme muutoin perustoimintojen puitteissa: kasvatusta opetellen ja oppien, toisiamme tukien, ohjausta ja valmennusta yhdessä tehden - yhteistyössä tukijoidemme, yhteistyökumppaneidemme sekä suuren yleisön kanssa.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme omaksi katsomallasi tavalla, nautitaan pyöräilystä yhdessä hyvässä seurassa!