Tulosta

Tapahtumia 2008:


Cyclos Kuusamo palkitsi junioreitaan

Pyöräilyseura Cyclos Kuusamo vietti viime viikonvaihteessa kilpailukauden 2008 päätösjuhlia. Juhlan ohjelmassa oli junioreiden kylpylässä käynti, hirvenhiihtokilpailu sekä juhlaruokailu ja palkitsemiset.

Juhlassa eniten palkintoja sai Rosa Törmänen, joka valittiin seuran vuoden pyöräilijäksi. Valinnan puolesta puhui Rosan seitsemän SM-mitalia pyöräilyn eri kilpailumuodoissa N16- ja N18-luokissa. Rosa valittiin viikkoa aikaisemmin myös Pohjois-Suomen parhaaksi pyöräilijäksi kaudella 2008. Lisäksi Rosa sijoittui valtakunnallisessa Kultainen Kampi-cupissa kolmanneksi N16-luokassa. Vuoden tyttöpyöräilijäksi seura valitsi Emma Karjalaisen (N12), joka sai kaudella kolme arvokisamitalia ja sijoittui Kultainen Kampi-cupissa toiseksi. Poikapyöräilijän titteli jouduttiin jakamaan Oula Jokirannan (M16) ja Jussi Pesosen (M12) kesken, koska ehdokkaiden kilpailumenestys kuluneella kaudella oli hyvin tasaveroinen. Arvokisamitalit jäivät saavuttamatta, mutta menestys mm. Kultainen Kampi-cupissa oli hyvä. Cupissa Oulan sijoitus oli 4. ja Jussin 5. omissa luokissaan.

Cyclos Kuusamo oli perinteisesti vahva Pohjois-Suomi-cupissa, josta tuli peräti 9 ykkössijaa: Jenni Karvonen (N8), Tuomas Karvonen (M10), Emma Karjalainen (N12), Jussi Pesonen (M12), Ville Pesonen (M14), Rosa Törmänen (N16), Oula Jokiranta (M16), Esa Mustonen (M35) ja Timo Karvonen (M40).

Kauden aikana Rosa Törmänen, Jenniina Nevala sekä Roope Törmänen osallistuivat myös maajoukkueiden mukana kansainvälisiin kilpailuihin. Rosa Törmänen sijoittui kolmanneksi yhdellä Ruotsissa ajetussa U6-kilpailun etapeista.

Seuran hirvenhiihtokilpailun voitti Jenniina Nevala. Kilpailussa ei nimestä huolimatta hiihdetty vaan ainoastaan ammuttiin ja arvioitiin. Jenniinan etäisyyden arviointi oli huippuluokkaa, kun virhettä kertyi yhteensä vain 9 metriä kahdella arviointimatkalla.

Galleriassa juhlakuvat

Kauden kaikki tulokset tulossivulta


Rosa Törmäselle Cyclo-crossin SM-hopeaa

Cyclos Kuusamon Rosa Törmänen ajoi hopeaa cyclo-crossin SM-kisoissa Kempeleessä.  Kauden viimeinen kilpailu toi Rosalle jo seitsemännen SM-mitalin tänä vuonna.

"Kisa oli minulle ensimmäinen cyclo-cross-kilpailu. Rata oli erittäin vaativa ja rankka. Oli puisia esteitä, hiekkakenttäylityksiä, mäkeä ja maastopolkuja. Fiilikset kisan jälkeen olivat hyvät, vaikkakin kisa oli suoraan sanottuna rankin koko kesänä. Ehdottomasti jatkossakin tulen ajamaan cyclo-cross-kilpailuja, sillä laji on mielenkiintoinen. "

N18-luokan voitti Tampereen Pyörä-Poikien Miimu Paavola. Tuomas Karvosen (M10) sijoitus oli viides Kultaisen kammen osakilpailussa.

Tulokset


Junioreille mitaleita Pyssymäen MTB:ssä

Cyclos Kuusamon Rosa Törmänen (N16) ja Emma Karjalainen (N12) ajoivat luokissaan hopealle Nivalan Pyssymäellä ajetussa MTB-kisassa. Seuran mitalisaalista vahvisti vielä M10-luokassa Tuomas Karvonen ajamalla pronssille. Kisa oli avoin PSM-kilpailu ja Kultaisen Kammen osakilpailu.  M40-luokassa 48 kilometrin matkalla Timo Karvonen oli viides.

Tulokset


Lieven De Rycke vei Sodankylä-cupin

Neljästä osakilpailusta koostuva Sodankylä-cup päättyi Cyclos Kuusamon Lieven De Rycken voittoon maksimipisteillä. Toukokuussa cupin kaksi ensimmäistä osakilpailua meni jo De Rycken nimiin. Kokonaiskilpailuun lasketaan kolme parasta sijoitusta neljästä. Viikonloppuna Vaalajärven sateisessa 60 kilometrin kisassa De Rycke pääsi karkuun noin 20 kilometrin kohdalla kovien nousujen jälkeen. Irtiotto kesti maaliin asti ja muut kärkisijat ratkottiin pari minuuttia myöhemmin loppukirissä, jonka vei OPP:n Antti Kulmala ennen Cycloksen Timo Karvosta ja Petri Pesosta.

Cupin neljäntenä osakilpailuna ajettu 85 kilometrin Tour De Ora meni Cycloksen tahtiin, kun reilun puolivälin jälkeen kärjessä ajoivat De Rycken, Karvosen ja Pesosen lisäksi vain Oulun Tarmon Keijo Hongisto. Karvonen ja De Rycke karkasivat vielä 66 kilometrin kohdalla ja ajoivat maaliin mainitussa järjestyksessä. Pesonen ratkaisi Cycloksen kolmoisvoiton loppukirissä reilun minuutin kärkeä jäljessä.


(Kuvat: Kalevi Mikkonen)

Cycloksen nuorista Ville Pesonen (M14) voitti viikonlopun molemmat kilpailut ja cupin myös maksimipisteillä. Ville ajoi 30 ja 42,5 kilometrin kisamatkansa pääosin miesten pääjoukon mukana pysyen.  Tuomas Karvonen (M10) ajoi molemmissa viikonlopun lähdöissä toiseksi, mutta cupin kokonaistuloksissa irtosi ykköspalkinto. Jenni Karvonen (N8) ajoi molempina päivinä voittoon, mutta toukokuun osakilpailujen jäädessä väliin pisteet riittivät cupin 3 sijaan.

 

Tulokset

Kuvia galleriassa


Törmänen/Jokiranta SM-paritempon neljäs

M18-luokassa ajaneet Cycloksen Roope Törmänen ja Oula Jokiranta sijoittuivat neljänsiksi SM-paritempossa Liedossa. Eroa kärkeen jäi 27 kilometrin matkalla 26 sekuntia ja pronssiin vaivaiset 7 sekuntia.

Liedon 75 kilometrin maantiekisassa Ossi Törmänen oli Kilpa-luokassa seitsemäs ja Oula Jokiranta M16-luokassa yhdeksäs. Roope Törmäsen 120 kilometrin kisa keskeytyi tekniseen vikaan, kun kilpakumppani kolhi Törmäsen pyörän takavaihtajan.

Tulokset


Cyclokselle kaksi maastopyöräilyn mestaruusmitalia

Cyclos Kuusamon Emma Karjalainen (N12) ajoi hopeaa ja Rosa Törmänen (N16) pronssia maastopyöräilyn ikäluokkien Suomen mestaruuskilpailuissa Ounasvaaralla. Tyttöjen menestys ei tullut yllätyksenä, sillä Emmalle lauantain hopea oli kolmas ja Rosalle pronssi jo kuudes  kauden arvokisamitali.

Nuorimmat ikäluokat ajoivat 2,8 kilometrin rataa ja M14-luokasta ylöspäin 6 kilometrin rataa. Kilpailijoiden taito- ja kuntotasot punnittiin kivikkoisilla ja juurakkoisilla poluilla sekä jyrkissä nousuissa. Lisäksi ajaminen vaati rohkeutta kovavauhtisissa laskuissa. Kisan kulmakiviä oli nopea startti, jolla varmistettiin hyvä sijoittuminen ryhmässä ennen hitaita ja teknisiä osuuksia.

Lyhyellä radalla kuusamolaisseuran pojista parhaiten sijoittui Jussi Pesonen ollen viides M12-luokassa. Timo Karvonen ajoi M40-luokassa 4 kierroksen kisassa sijalle 4. Miesten 42 kilometrin kilpailun voitti turkulaista P-68 seuraa edustava Henri Ojala. Cycloksen Lieven de Rycke oli lähdön 12.Tulokset


Alvajärvellä pyöräiltiin juhlakisan merkeissä

Pihtiputaalla pyöräiltiin viikonvaihteessa perinteikäs Alvajärven ympäriajo. Kilpailu oli järjestävän seuran, Alvajärven ryhdin, 100-vuotisjuhlakilpailu. Hyvistä palkinnoistaan tunnettuun kilpailuun osallistui Cyclos Kuusamosta 7 kilpailijaa. Tällä kertaa seuran palkintosijoista vastasivat aikuisten luokissa ajaneet. Timo Karvonen ajoi toiseksi M35-luokassa 120 kilometrin kilpailussa, joka ajettiin yhdessä Elite- ja Kilpaluokkien kanssa. Karvonen jäi harmittavasti "väärään porukkaan", kun 7 Eliten ajajaa pääsi irti pääjoukosta mukanaan M35-luokan voittaja. Päivän toinen yhteislähtöinen kisa oli pituudeltaan 60 kilometriä. Naisten luokassa Cycloksen Giia Karjalaisen sijoitus oli hienosti kolmas. Aimo Jokiranta (M45) ajoi myös kolmanneksi ja Oula Jokiranta (M16) neljänneksi. Nuorempien luokkien kilpailu käytiin henkilökohtaisena tempona. Tuomas Karvosen (M10) sijoitus 5 kilometrin tempossa oli 8. ja Jussi Pesosen (M12) viides. Elmo Jokiranta (M14) ajoi 20 kilometrin tempossa sijalle 5.

Tulokset


Rosa Törmäselle kaksi rata-ajon SM-hopeaa

Kauden 2008 ratapyöräilyn SM-kisat ajettiin Helsingin Velodromilla helteisissä olosuhteissa. Cyclos Kuusamon Rosa Törmänen (N16) oli ensimmäistä kertaa mukana rata-ajon arvokisassa, mutta onnistui hienosti ajamalla hopealle kahdesti. Ensimmäinen hopea tuli perjantain 500 m:n aika-ajosta, jossa kulta jäi 3 sadasosasekunnin päähän. Rosan aika 41,80 on kuitenkin hyvä, sillä se on uusi Pohjois-Suomen ennätys. Mestariksi ajoi Tampereen Pyörä-Poikien Sofia Kansikas.

Lauantaina ajettiin 2 km:n takaa-ajo, jossa Rosa selviytyi finaaliin suoraan alkuerien toiseksi nopeimmalla ajalla (PSE). Illan finaalissa Sofia Kansikas oli jälleen niukasti parempi ja näin Rosa sai toisen hopeansa.

"Perjantaina oli kova helle. Velon keskikentälle olivat OPP:n miehet rakentaneet "teltan" ja olimme siellä varjossa auringolta. Radalla oli vaihteleva tuuli, joten välitys piti valita tarkasti. Olen tyytyväinen ajooni, koska tein uuden Pohjois-Suomen ennätyksen. Lauantaina meni myös hyvin, kun sain alkuerissä uuden ennätyksen. Sofia oli molempina päivinä niukasti minua nopeampi, mutta siitä huolimatta viikonlopusta jäi hyvä fiilis ensikertalaiselle.”

Tulokset


Pohjois-Suomen joukkueelle menestystä Barentsin kisoista

Pohjois-Suomalaisista pyöräilyseuroista kerätty  8 miehen joukkue ajoi vahvasti ja taktisesti hienosti 25.-27.7.2008 pidetyissä ensimmäisissä Barentsin mestaruuspyöräilyissä. Suomalaisten vahvuutena oli tempoajaminen. Jo prologissa Suomen Pekka Hartikka nappasi keltapaidan, eikä luopunut siitä koko viikonloppuna.

Lue lisää


Cyclokselle viisi ikäluokkien SM-mitalia

Pyöräilykauden suurin maantiekilpailutapahtuma, ikäluokkien SM-kisat, järjestettiin Vantaalla. Kilpailuihin osallistuivat juniori- ja master-luokat. Lauantaina ajetussa henkilökohtaisessa aika-ajossa kuusamolaisista menestyivät parhaiten Emma Karjalainen (N12) ja Rosa Törmänen (N16), jotka molemmat saavuttivat henkilökohtaisen hopeamitalin. M14-luokassa ajaneiden Jonne Karjalaisen, Elmo Jokirannan ja Ville Pesosen yhteisaika palkittiin joukkuepronssilla. Sunnuntain yhteislähtöisissä maantieajoissa Emma Karjalainen ajoi hienosti hopealle ja Elisa Heikkilä pronssille 21 kilometrin kisassa. Emma Karjalainen kaatui kisassa, mutta onnistui siitä huolimatta nousemaan kärkikamppailuun.Lue lisää


Rosa Törmäsen kisaraportti ja kuvat U6-etappikilpailusta Ruotsista.

Raportti

Kultaisen Kammen leirikuvat löytyvät galleriasta


 

Kuusamon Kapusta-ajo Marek Salermolle

Kuusamossa ajettu Continental-cupin osakilpailu oli Velosportin Marek Salermon näytöstä. Kilpailussa ajettiin viisi 28 km kierrosta. Jo alkumatkasta  pääjoukolta karkasi Kälviän Tarmon Pekka Huovinen. Salermo ajoi Huovisen kiinni toisella kierroksella ja pari jatkoi yhdessä maaliin asti. Kilpailun kolmannella kierroksella ajettin Kapustavaaran mäkikiri, joka meni suosiollisesti Salermolle. Kisan loppukirissä Salermo otti hieman rakoa Huoviseen ja ajoi maaliin 15 sekunnin turvin. Pääjoukko hajosi kahtia Kapustan nousuissa. Kolmannesta sijasta ajettiin kiri, jonka nopein oli Salermon seurakaveri Matti Pajari. Seuraavina maaliviivan ylittivät Chebici-teamin Juhani Timmerbacka ja Continentalin Marko Leppämäki.

Kilpa-luokan loppukiri oli erittäin tiukka. Voittaja selvisi maalikamerakuvista selvästi, sillä Oulun Tarmon Jari Lämsä sai reilun pyörän mitan kilpakumppaneihinsa. Kakkossija jouduttiin jakamaan Hyvinkään Pyöräilijöiden Aki Lappalaisen ja Koiviston Iskun Jari Niemisen kesken. Loppukirissä kiihtyvällä vauhdilla maaliviivan ylittänyt Cyclos Kuusamon Timo Karvonen oli neljäs. Kilpa-luokan mäkikirikilpailun vei Jari Nieminen yllättävällä iskulla 500 m ennen kirimaalia.

M16-luokan nopein oli Cycloksen Oula Jokiranta, toinen Ounaksen Pyörä-Poikien Eemeli Välimaa ja kolmas Cycloksen Ville Pesonen.

Kilpa-luokan maalikamerakuva

Kisasivulle (Kapusta-ajon tulokset, galleriassa kuvia albumissa Cyclos/kisat)


Marko Leppämäki Cyclos-tempon nopein

Team Continentalin Marko Leppämäki jatkoi hienoja tempoesityksiään ajettuaan Kuusamossa 20 km Cyclos-tempon Elite-luokan nopeimman ajan 25:35,9. Velosport-teamin Matti Pajari ajoi toiseksi ajalla 26:25,3 ja kolmanneksi Picaron Juha Kangaskokko ajalla 26:50,7. Cyclos Kuusamon Lieven De Rycke ajoi seitsemänneksi.

Miesten Kilpa-luokan nopein oli Hyvinkään Pyöräilijöiden Aki Lappalainen ajalla 27:26,8. Toiseksi ajoi Oulun Tarmon Jari Lämsä ennen seurakaveriaan Juha Leppäkangasta. Cycloksen ajajista Esa Mustosen sijoitus oli 8. ja Aimo Jokirannan 11.

M-16-luokan nopein oli Ounaksen Pyörä-Poikien Eemeli Välimaa ajalla 30:31,2.  Cycloksen Oula Jokiranta jäi voittajasta 10 sekuntia. Kolmanneksi ajoi Elmo Jokiranta. M-18-luokan voitti Ounaksen Simo Alatarvas.

N-18 ajoi 10 km. Cyclos Kuusamon Jenniina Nevala ajoi voittajaksi ajalla 17:14, 8. Oulun Tarmon Riinamaria Hongisto tuli toiseksi.

Kisasivulle (tempon tulokset)


Onneksi olkoon, tytöt!

Rosa Törmänen ajoi upeasti Ulvilan SM-kisoissa: tuloksena kaksi hopeamitalia. Henkilökohtaisen hopean Rosa ajoi N18-luokan 56 kilometrin maantieajossa. Tempoajossa Rosan henkilökohtainen sijoitus oli kahdeksas, mutta Jenniina Nevalan ja Giia Karjalaisen kanssa muodostettu joukkue toi myöskin hopeaa. Roope Törmäsen (M18) sijoitukset olivat tempossa 10.  ja maantiekisassa 18.

Tuloksia
Kuvia galleriassa


Cyclos kahmi PSM-mitaleita


 

Pohjoisen pyöräilyväki kokoontui viikonvaihteessa Rovaniemelle etappikilpailun merkeissä. Ohjelmassa oli kolme osakilpailua, joista kaksi myös PSM-arvolla. Ensimmäisenä osakilpailuna lauantaina ajettu tempo toi Cyclos Kuusamolle 6 mestaruutta. Sarjoissaan ykkösiksi ajoivat Jenni Karvonen (N8), Elisa Heikkilä (N12), Jussi Pesonen (M12), Jonne Karjalainen (M14), Oula Jokiranta (M16) sekä Aimo Luiro (M40). 

Toisena etappina piti alkuperäisen ohjelman mukaan olla lauantai-illan kortteliajo, mutta järjestäjät joutuivat perumaan kilpailun radan huonon kunnon vuoksi. Tilalla ajettiin perinteinen Tapion lenkki maantieajona Ounasjoen kahta puolta. Nuorten sarjoissa Cyclos oli vahvoilla. Nuorten luokkien yhteislähdössä Cycloksen M14-luokan Jonne Karjalainen, Elmo Jokiranta ja Ville Pesonen karkasivat omille teilleen ja ratkoivat lähdön voiton tiukassa loppukirissä tullen maaliin edellä mainitussa järjestyksessä. Pääjoukon kiriherkin oli Jussi Pesonen. Illan päälähdössä 60 kilometrin matkalle starttasivat M16 ja vanhemmat luokat. Joukko pysyi yhtenäisenä reilun 30 kilometriä, kunnes eliteluokassa ajaneet OPP:n Antti Kulmala ja Picaron Juha Kangaskokko onnistuivat karkaamaan muilta. Tiukassa loppukirissä Kulmala oli nopeampi. Pääjoukon nopein oli Cycloksen Timo Karvonen (M40) ennen seurakaveriaan Petri Pesosta (M40).

 

Sunnuntaina ajettiin PSM-maantiekilpailu kahtena lähtönä. Nuorten lähdön nopein oli tällä kertaa Ville Pesonen. 104 kilometrin päälähdössä reitti kulki Rovaniemeltä Vanttauskoskelle ja takaisin Kemijoen kahta puolta. Ennen puoltaväliä tapahtunut neljän miehen irtiotto karkasi pääjoukolta parhaimmillaan reilun kolmen minuutin päähän. Irtiottoryhmä kuitenkin hajosi ja pääjoukon takaa-ajolta ainoana selvinnyt eliteluokan Juha Kangaskokko ajoi lopulta selvään voittoon. Noin 200  metriä ennen maalia pääjoukosta yllättävän kirin avannut Petri Pesonen ajoi lähdön kakkoseksi ja samalla M40-luokan mestariksi.

Kolmen osakilpailun yhteispisteet laskettiin sijoituspisteistä. Cyclos Kuusamon ajajista luokkiensa kokonaiskisan voiton saivat Jenni Karvonen, Elisa Heikkilä, Jussi Pesonen, Jonne Karjalainen, Oula Jokiranta, Esa Mustonen (M35), Petri Pesonen, Aimo Jokiranta (M55). Posion Visan Taisto Tuomivaara voitti M60-luokan kokonaiskilpailun.

Tuloksia
Kuvia galleriassa


Porvoon ajot

Cycloksen Lieven De Rycke ajoi 80. kerran järjestetyssä Porvoon ajossa sijalle 22. Voiton vei Marek Salermo ennen Liquigasin ammattilaispyöräilijää Kjell Carlströmiä.  Kärkiporukan irtiotossa rohkeasti ajanut Roope Törmänen (M18) kärsi kovista jalkakrampeista ja joutui lopulta keskeyttämään kisan. Kilpaluokassa ajaneen Ossi Törmäsen sijoitus oli 35.

Tuloksia


Cyclos menestyi hyvin nuorten 4 päivän ajossa

Kolmannen kerran ajettu nuorten 4-days pyöräilytapahtuma toi jälleen hyvää menestystä Cyclos Kuusamon junioreille. Tapahtuma järjestettiin edelliskertojen tapaan heti koulujen kesäloman alkuun 4.-7.6. pääkaupungin ympäristökunnissa. Kuusamon nuoret ajajat olivat kylmän kevään harjoitteluolosuhteista huolimatta hyvässä kunnossa ja saivat useita kokonaiskilpailun palkintosijoja.  N12-luokassa Elisa Heikkilä sijoittui toiseksi ja Emma Karjalainen kolmanneksi. Rosa Törmäsen (N16) oli kokonaiskilpailun toinen ja Oula Jokiranta (M16) kolmas. Palkintosijojen ulkopuoleltakin irtosi hyvin pisteitä valtakunnalliseen Kultainen Kampi-cupiin. Jussi Pesonen sijoittui M12-luokan pisteissä neljänneksi ja Kaisa Heikkilän (N16) sijoitus oli kuudes.  Cycloksen tasainen M14-joukkue sijoittui kokonaiskilpailussa järjestyksessä Elmo Jokiranta (6.), Jonne Karjalainen (7. ) ja Ville Pesonen (9.).

Nuorten etapit aloitettiin Helsingin pyöräilystadionilla 500 metrin aika-ajoilla. Cycloksen nuoret saalistivat palkintosijoja ja hyviä pistesijoja kokonaiskilpailua ajatellen. Rosa Törmänen  voitti sarjansa ajalla 42,13 sekuntia. Elisa Heikkilä ajoi toiseksi ja Emma Karjalainen samassa luokassa neljänneksi. Oula Jokiranta näytti räjähtävän nopeutensa ajamalla M16-luokan kolmanneksi ajalla 38,99. Jussi Pesonen ja Elmo Jokiranta ajoivat viidensiksi.

Radalla ajettiin myös 3x400 metrin viestikilpailu, jossa joukkueen yhteenlaskettu ikä sai olla enintään 42 vuotta (tytöistä 2 vuoden hyvitys). M14-luokan Jonne Karjalaisen, Ville Pesosen ja Elmo Jokirannan muodostama Cycloksen 2-joukkue sijoittui neljänneksi vajaan sekunnin erolla pronssiin. Cycloksen 1-joukkue (Oula Jokiranta, Rosa Törmänen ja Jussi Pesonen) oli viides puoli sekuntia edellisestä.

Cycloksen nuorimmat ajajat saalistivat parhaat sijoitukset toisella etapilla, Vantaan maantiekisassa. Elisa Heikkilä ajoi luokkansa toiseksi ja Emma Karjalainen kolmanneksi. Jussi Pesonen ajoi toiseksi ja  oli Cycloksen ajajista lähinnä voittoa, mutta tiukassa loppukirissä matka loppui hieman kesken. Rosa Törmänen sijoittui luokkansa kolmanneksi.

Kolmantena etappina ajettiin tempo Solvallan leirikeskukseen johtavalla mäkisellä tiellä. Emma Karjalainen (2.) ja Elisa Heikkilä (3.) jatkoivat tasaisia suorituksia. Oula Jokiranta ajoi 10 kilometrin rankan reitin aikaan 16.04,50 sijoittuen luokassaan toiseksi. Rosa Törmänen sijoittui kolmanneksi.

Viimeinen etappi ajettiin Porvoossa Fonson muistoajona. Kilpailumuotona oli kortteliajo, jossa kierrettiin kaupungin ydinkeskustan katuja noin kilometrin mittaisella radalla. Kuusamolaisista parhaiten kortteliajon hallitsi Rosa Törmänen, joka otti toisen osakilpailuvoittonsa. Emma Karjalainen oli jälleen luokkansa kakkonen ennen Elisa Heikkilää.

Tuloksia
Kuvia galleriassa


Roope Törmänen 7. SM-korttelissa

Tampereen korttelikisa meni ryminäksi, kun M18-sarjan ajajat kolaroivat ja kaatuilivat. Myös Cycloksen Roope Törmänen kärsi toisten kolareista ja kaatui myös itsekin. Lopullinen sijoitus 7.

Tuloksia


Luostolla pyöräiltiin Pohjois-Suomen mestaruuksista

Cyclos Kuusamon ja Ounaksen Pyörä-Poikien seurojen väliseksi hegemoniataisteluksi muodostunut Luoston kortteliajo päättyi kuusamolaisten eduksi. 22 eri luokan mestaruudesta 10 tuli Cyclokselle, 9 OPP:lle, kaksi Oulun Tarmolle ja yksi Posion Visalle.

Korttelikilvassa ajettiin kolme lähtöä. Ensimmäisessä lähdössä kuusamolaisseuran värejä edustanut Tuomas Karvonen nappasi mestaruuden M10-luokassa. Toisen lähdön tahti oli täysin Cycloksen hallintaa, kun M14-luokan Ville Pesonen, Elmo Jokiranta ja Jonne Karjalainen karkasivat omille teilleen. Lähdössä ajettiin välikiri, jonka vei nimiinsä Jonne Karjalainen. Loppukirissä taisteltiin tiukasta ja sen vei lopulta Ville Pesonen vajaan pyörän mitan erolla ennen Elmo Jokirantaa. Jussi Pesonen ajoi M12-luokan ja Emma Karjalainen N12-luokan voittoon. Kolmanteen, 10 kierroksen päälähtöön oli kerätty useita luokkia. Cyclos piti tiukasti tahtipuikkoa ja onnistui pudottamaan OPP:n ajajat Antti Kulmalaa lukuun ottamatta. Vauhdikkaiden alkukierrosten jälkeen pääjoukolta karkasivat Elite/kilpa-luokan Cycloksen Lieven De Rycke ja OPP:n Antti Kulmala sekä Cycloksen Roope Törmänen (M18). Scandic-hotellin jyrkässä loppunousussa De Rycke pystyi rutistamaan parhaiten ja ajoi voittoon ennen Kulmalaa. Karkulaisia takaa ajanut ”Cyclosjuna”, Oula Jokiranta (M16), Ossi Törmänen (M40), Timo Karvonen (M40) ja Esa Mustonen (M35) kävivät oman kiritaistelunsa. Oula Jokiranta kiri terävimpänä maaliin nuoruuden innolla ja oli näin päälähdön neljäs voittaen luonnollisesti oman luokkansa. Rosa Törmänen ajoi samassa lähdössä ja voitti N16-luokan.

Tuloksia

Kuvia galleriassa


Nivalan temposta voittoja Cyclokselle

Cyclos Kuusamon pyöräilijät osallistuivat jälleen perinteiseen Nivalan tempoajoon, joka oli useimmille kauden avauskisa. Kylmä ja voimakas luoteistuuli vei parhaimman terän suorituksista ainakin vanhemmissa sarjoissa, kun taas junioreilla oli vauhti kohdallaan. Nuorempien sarjoista ykköspyttyjä lähti kuusamolaisten mukaan viisi kappaletta. Sarjojensa voittoihin ajoivat Jussi Pesonen (M12), Jonne Karjalainen (M14), Oula Jokiranta (M16), Jenniina Nevala (N18) ja Roope Törmänen (M18). Jenni Karvonen (N8) nappasi kakkospalkinnon ja kolmansiksi sarjoissaan ylsivät Emma Karjalainen (N12) sekä Esa Mustonen (M35).

Timo Karvosen kisaraportti Montan maantiekisasta 18.5.2008:
Lieven De Rycke ylivoimaiseen voittoon Montassa

Muhoksen Montassa ajettiin 18.5.2008 kovavauhtinen 77 km:n maantiepyöräilykisa mukavalla reitillä kahden voimalaitoksen välisellä kierroksella, jonka pituus oli 11 km. Maantiekisan päälähdöstä muodostui todella vauhdikas heti alusta alkaen. Koleassa + 4 asteen kelissä pyöräilijät lämpenivät nopeasti kun Pekingin olympialaisiin matkalla oleva parivaljakko Jarmo Ollanketo ja Marko Törmänen huolehtivat vauhdinpidosta tandempyörällään. Ensimmäinen kierros ajettiin kovalla 43 km/h keskinopeudella, jonka jälkeen kyydistä oli tippunut yli puolet yhteislähtöön osallistuneista lähes 30 pyöräilijästä. Alun kovan vauhdin vuoksi vetohaluja ei muilta tuntunut löytyvän ja tandempyörän tasainen kova veto jatkui kärjessä muutamaa pientä irtioton yritystä lukuun ottamatta. Vauhti oli kovimmillaan noin 70 km/h Montan voimalaitoksen jälkeisessä pitkässä alamäessä ja kärkiporukka pieneni joka kierroksella. Neljännellä kierroksella kärkiporukassa oli enää 6 pyöräilijää tandempyöräkaksikon lisäksi. Kisan ratkaisuksi muodostui viidennen kierroksen alun pitkässä nousussa tapahtunut rohkea irtiotto, jonka teki Cyclos Kuusamon Lieven De Rycke. Kisan ulkopuolella ajaneet tandempyöräilijät Törmänen ja Ollanketo ilmoittivat, etteivät halua vaikuttaa lopputuloksiin, joten he eivät osallistuneet karkulaisen kiinniajoon. Ainoa, jolla oli enää vetohaluja jäljellä, oli CC Picaron Juha Kangaskokko. Mukana takaa-ajoporukassa olleet Cyclos Kuusamon ajajat Esa Mustonen (M35) ja Timo Karvonen (M40) eivät luonnollisestikaan osallistuneet oman seurakaverinsa kiinniajoon. Cycloksen Lieven De Rycken rohkea 32 km:n pituinen irtiotto piti maaliin saakka ja hän vei ylivoimaisen voiton vahvalla ajollaan. Toiseksi Elite-sarjassa ajoi tandempyöräilijöiden jälkeen oululaisen PK Teamin Kent Sippola, joka päihitti loppukirissä paljon vetotöitä tehneen Juha Kangaskokon. Cycloksen Esa Mustonen ja Timo Karvonen veivät molemmat omien sarjojensa voitot saapuen maaliin samalla ajalla.

Tuloksia

Kuvia galleriassa, Montan tapahtumasta myös KiiRin sivuilla (Galleria).


 Rosa Törmänen jälleen tuplavoittoon

Cycloksen Rosa Törmänen (N16) vastasi jälleen parhaasta kuusamolaisseuran tuloksesta Tampereella ajetuissa pyöräilykisoissa. Lauantaina ajetussa Killin Kaivin GP:ssä ratkaisu meni loppukiritaisteluksi, jonka Rosa voitti ennen Vantaan Pyöräilijöiden Eveliina Suvisaarta. N12-luokassa ajava Elisa Heikkilä avasi kilpailukauden loistavasti sijoittumalla toiseksi 4 kierroksen kisassa.

Äitienpäivänä ajettiin Pyynikin mäkisellä kisareitillä Rosendahlin GP. Rosa Törmänen jaksoi erinomaisesti 5 kierroksen kisan ja voitti reilun 10 sekunnin turvin oman luokkansa ajajat. Rosan hyvästä ajosta kertoo myös se, että hän olisi sijoittunut toiseksi naisten sarjassa.

Tuloksia


Cycloksen juniorit kahmivat palkintosijoja

Pyöräilyn junioricup, Kultainen Kampi, pyörähti käyntiin Sipoossa. Erinomaisen kesäisissä olosuhteissa ajetut kisat toivat Cyclos Kuusamon nuorille useita palkintosijoja. Parhaiten menestyi Rosa Törmänen (N16), joka nappasi ykköspystit niin lauantain tempoajosta kuin sunnuntain maantieajosta.
- Tosi hyvä viikonloppu. Tempo onnistui hyvin, vaikka lähdössä oli hässäkkää. Vielä muutama minuutti ennen starttia pyörä oli remontissa. Sunnuntain maantiekisassa tuntui hyvältä, vaikka vauhti oli kovaa ja tein paljon vetohommia, totesi Rosa.

Jenniina Nevala ajoi N18-luokan tempossa kolmanneksi.
-  Hyvin meni vaikka en ole vielä kovin ehtinyt harjoitella. Sunnuntaiaamuna minulta ei lähtenyt ääntä, joten päätin jättää maantiekisan väliin, muisteli Jenniina ääni pihisten.

M14-luokassa Ville Pesonen oli myös tyytyväinen viikonlopun saldoon. Tempoajosta tuli neljäs sija ja maantiekisasta tiukan loppukiritaistelun jälkeen kolmas sija.
- Tempo meni paremmin kuin odotin. Kotona tempon harjoittelu on tehty kylmässä kelissä, joten lämmin sää varmaan auttoi. Maantiekisassa minulla oli mahdollisuudet voittoon, mutta olin hieman liian takana ryhmässä loppukirin käynnistyessä, totesi samalla ajalla voittajan kanssa maaliin ajanut Ville.

Jussi Pesonen (M12) oli tempossa 9. ja maantiekisassa kolmas.
-  Vähän ennen tempokisaa minulta katkesi ketjut. Onneksi saatiin pyörä kuntoon ajoissa. Sunnuntaina minua hieman jännitti, että miten jaksan ajaa maantiekisan. Tuntui tosi mukavalta, kun kisa meni kuitenkin helposti. Vauhti oli välillä kovaa ja porukka hajosi, mutta minulla ei ollut ongelmia, iloitsi Jussi. 

Aikuisten luokissa tempokisaan osallistui Cycloksen ajajista vain Elite-luokan Lieven De Rycke sijoittuen kahdeksanneksi. Sunnuntain maantiecupin osakilpailussa De Rycke jatkoi hyviä suorituksia ajamalla 144 kilometrin kisassa sijalle 16. Kilpa-luokan 96 kilometrin kisassa Esa Mustonen oli 14. ja irtiotossa itsensä väsyttänyt Ossi Törmänen 27. Roope Törmänen (M18) aloitti kisan vahvasti, mutta joutui keskeyttämään astmavaivojen vuoksi.

Tuloksia
Kuvia galleriassa (Sipoo2008)


Cycloksen ajajat hyvässä vireessä Tulva-ajossa

Seinäjoella ajetut Tulva-ajot avasit kauden 2008 pyöräilyn maantiecupin. Cyclos Kuusamo oli kilpailun aikaisesta ajankohdasta huolimatta saanut kovan joukon ajajia lähtöviivalle. Kuusamolaisseuran ajajista parhaiten ajoi Roope Törmänen sijoittuen toiseksi M18-luokassa.  

Kilpailut päättyivät sunnuntaina erikoisesti. Kolmiosaisen etappikisan 105 kilometrin päätösosuus keskeytettiin Elite- ja M18-luokkien osalta vain parinkymmenen kilometrien ajon jälkeen kilpailun ylituomarin päätöksellä. Keskeytyksen syynä oli kilpailijoiden sääntöjen vastainen ajaminen ylittäessään toistuvasti ajoradan keskiviivaa. Syynä keskiviivan ylitykseen oli kova sivutuuli, jolta ajajat hakivat suojaa. Huomautuksista ja varoituksista huolimatta rike toistui ja ylituomari teki kovan päätöksen kilpailun keskeyttämisestä. Elite- ja M18-luokkien osalta voimaan jäivät lauantaina ajettujen 132 km mittaisen maantieajon ja 5 km aika-ajon yhteisajat. Elite-luokassa ajava Cycloksen Lieven De Rycke on kovassa kevätkunnossa. De Rycke sijoittui aika-ajossa yhdeksänneksi ja kokonaiskilpailussa sijalle 12. Timo Karvosen kauden avaus kovassa Elite-luokassa toi sijan 37.

Miesten Kilpa-luokka sai selvitellä paremmuutta kolmen etappilähdön yhteisaikojen perusteella. Varsinkin viimeisessä osakilpailussa kuusamolaisten panos oli hyvä, sillä Ossi Törmänen ajoi viidenneksi ja Esa Mustonen kahdeksanneksi. Kokonaiskilpailussa Mustosen sijoitus oli 13. ja Törmäsen 14. N18-luokan Jenniina Nevala keskeytti aloitusetapin, mutta sai sääntöjen mukaisesti jatkaa illan aika-ajoon. Sunnuntain maantieajoon Nevala ei kuitenkaan enää startannut.

Törmänen aktiivisena Turun korttelissa

Viikko ennen Tulva-ajoja ajettiin suomalaisen pyöräilyn kevätklassikko Turun kortteli jo 51. kerran. Roope Törmänen ajoi aktiivisesti koko kisan ja oli lopputuloksissa sijalla 27. Kilpailu ajettiin Aurajoen rannoilla noin kilometrin reittiä kiertäen. Reitti oli paikoin erittäin kapea ja haastava. Kapeissa kohdissa ryhmä venyi ja kierroksella kiinniajetut poistettiin radalta. Törmänen piti hyvin paikkansa ryhmässä ja ajoi maaliin samalla ajalla kilpailun voittajan kanssa.

Seuraavaksi Cyclos matkaa Sipooseen jo tulevana viikonloppuna. Silloin ajetaan jälleen maantiecupin osakilpailu sekä avataan junioreiden Kultainen Kampi cup.

Tuloksia


Kisakausi avattu!

Pyöräilykauden 2008 ensimmäinen maantiekilpailu ajettiin sunnuntaina Porissa. Kymmenennen kerran järjestetty Lattomeri-ajo ajettiin varsin kovassa kelissä. Edellispäivän mukava kevätsää muuttui kisapäivänä märäksi ja kylmäksi. Sää karsi lähtöviivalle uskaltaneita, vaikka kilpailumatkoja oli lyhennetty. Kelit eivät Koillismaan pyöräilysäihin tottuneita hidastaneet, vaan tulos oli varsin hyvä verrattuna kevään maantiepyöräilyharjoitteluun. Lieven de Rycke ajoi mainiosti päälähdön kahdeksanneksi. Roope Törmänen sijoittui miesten päälähdössä sijalle 20 ja oli M18-maajoukkueajajista toiseksi paras. Rosa Törmänen (N16) ajoi naisten sarjassa neljänneksi. Ossi Törmänen aloitti kauden kuntosarjassa voitolla. Roopen kilpailukausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna perinteikkäässä Turun kortteliajossa. Juho Heikkilä aloittaa kautensa Helsingissä tempoajolla.

Tulokset


Cyclos Kuusamon vuosikokouksessa päätettyä:

Cyclos Kuusamon hallitus kaudella 2008:
Puheenjohtaja Sari Törmänen, varapuheenjohtaja Jouni Karjalainen, sihteeri/taloudenhoitaja Minna Patosalmi, varsinaiset jäsenet Arja Ronkainen, Markku Nevala, Ossi Törmänen ja Petri Pesonen.


SEURAN YHTEISLENKIT

Sunnuntaisin klo 11.00, kokoontuminen Karhuntassun edessä .
Lenkin kesto ja reitti sovitaan lenkin alussa.
Yhteislenkkien yhteydessä ei ohjattuja harjoituksia.

Vastuuvetäjät: Juhani Säkkinen 0400-177 634, Esa Mustonen 050- 547 4866