Tulosta

Tapahtumia 2007:


Cup-kilpailut päätökseen

Viimeinenkin Kultaisen Kammen osakilpailu on takana ja kaikki cup-pisteet valmiina. Kauden mittaan Cycloksen ajajat kiersivät ahkerasti Kultaisen Kammen kisoja, mutta syksyn maastokisoja jouduttiin lopulta karsimaan. Näin annettiin hieman tasoitusta kokonaiskilpailussa etelän seuroille. Cyclos saavutti hienoja sijoituksia tästäkin huolimatta. Parhaiten menestyi Rosa Törmänen (N16), joka sijoittui maantie- ja maastocupissa kolmanneksi. Muita kuuden palkitun joukkoon yltäneitä olivat maantiellä M14-luokan Oula Jokiranta (4.) ja Ville Pesonen (6.) sekä N16-luokan Jenniina Nevala (6.). Maastopuolella kuuden joukkoon ajoivat Emma Karjalainen (N12, 6.) ja Kaisa Heikkilä (N16, 5.). Muiden sijoitukset olivat pääsääntöisesti 10 parhaan joukossa molemmissa lajeissa.

Maantien Continental Super Cupiin osallistunut Elite-luokan Juho Heikkilä sijoittui loppupisteissä sijalle 66 ja Kilpa-luokassa Lieven de Rycke sijalle 7. Roope Törmäsen sijoitus M18-luokassa oli 9. Maantien Master Cupissa N40-luokassa Päivi Parttimaa sijoittui kolmanneksi ja M55-luokassa Tuomo Pelttari oli 9.

PS-cupissa Cyclos menestyi loistavasti. Seura keräsi peräti 10 ykköspokaalia ja niistä kolme meni Karvosen perheeseen. Tuomas (M8), Jenni (N8) ja Timo Karvosen (M40) lisäksi ykkösiä olivat Päivi Parttimaa (N-Elite), Lieven de Rycke (Elite/Kilpa, jaettu sijoitus Juho Kangaskokon kanssa), Roope Törmänen (M18), Rosa Törmänen (N16), Oula Jokiranta (M14), Jussi Pesonen (M12) ja Tuomo Pelttari (M55). Kakkospyttyjä saivat Arttu Karjalainen (M12), Emma Karjalainen (N12), Aimo Jokiranta (M50) ja Juhani Säkkinen (M60). Kolmansiksi sijoittuivat Kaisa Heikkilä (N16), Riia-Maria Törmänen (N12), Ville Pesonen (M14) sekä Petri Pesonen (M40).

Kauden kilpailujen ja cupien tulokset tämän linkin takaa

Kauden päätöksen merkeissä seura kokoontui Juumaan retkeilemään. Myllykoskella vietettin mukavia hetkiä makkaranpaiston ja jutustelun merkeissä. Retken kuvia galleriassa (Kauden päätös 2007)


Sodankylä-cupin päätöskisa Cyclokselle

Maantiepyöräilyn Sodankylä-cupin kaksi viimeistä osakilpailua ajettiin elokuun viimeisenä viikonloppuna.  Cupin kokonaiskilpailun kannalta lähtötilanne oli hyvin kiinnostava. Cupin johdossa ollut Cycloksen Roope Törmänen ei ollut lähtöviivalla maajoukkuetehtävien vuoksi ja seuraavaksi sijoittuneiden OPP:n Antti Kulmalan ja Cycloksen Lieven de Rycken ero oli vain kaksi pistettä. Lauantai-illan ohjelmassa oli 12 kierroksen kortteliajo Sodankylän keskustassa. Kisa ajettiin reippaassa vesisateessa ja rata oli liukas varsinkin kaivonkansien kohdalta. De Rycke lähti erittäin kovaa ja rohkeasti liikkeelle ja pudotti toiset kyydistä. Muutama kierros ennen maalia tiukassa kaarteessa pyörä luisui alta ja näin lähinnä seurannut Kulmala pääsi ohi ja karkasi voittoon. De Rycke ajoi toiseksi ja Cycloksen Timo Karvonen kolmanneksi. Posion Visan Taisto Tuomivaara ajoi M55-luokan voittoon. Toiseksi ajanut Cycloksen Tuomo Pelttari  kärsi rengasrikon. M14-luokassa Ville Pesonen ajoi kakkoseksi kahdeksalla kierroksella. Päivi Parttimaa voitti naisten lähdön ja Posion Ali Mattila ajoi jokamiesluokan kakkoseksi. Nuorimmat luokat ehtivät ajaa kahden kierroksen kisan kuivalla radalla. Cycloksen pikkujunnuista Tuomas Karvonen ajoi M8-luokan voittoon, kuten myös pikkusisko Jenni N6-luokan voittoon.  Veera Salminen oli N8-luokan kakkonen.

Sunnuntaina ajettiin 86 kilometrin maantieajo. Kilpasarjassa Cycloksen Lieven de Rycke ja Timo Karvonen sekä OPP:n Kulmala ja Janne Kouri irtosivat pääjoukosta noin 25 kilometrin ajon jälkeen. 60 kilometrin ajon jälkeen Kulmala koki rengasrikon ja jäi irtiottoryhmästä. Janne Kouri ei yksin pystynyt vastaamaan Cycloksen vauhdinpitoon ja tippui joukosta. De Rycke ja Karvonen ylittivät maaliviivan yhdessä, mutta tulospalvelu merkkasi de Rycken voittajaksi. Lähdön voitto tarkoitti tasapisteitä cupissa Kulmalan kanssa, mutta sääntöjen mukaan Kulmala vei kokonaiskilpailun voiton kerättyään pisteet aikaisemmin. Lähdön kolmanneksi ajoi Janne Kouri. Kourin lähes kiinni ajaneen pääjoukon kirin nopein oli Cycloksen Petri Pesonen. Tuomo Pelttari ajoi lähdön viidentenä maaliin ja voitti oman sarjansa. M14-luokka ajoi 43 kilometriä. Toiseksi sijoittunut Ville Pesonen pysyi hienosti kilpasarjan vauhdissa aina 25 kilometriin saakka vauhdin noustessa tasaisellakin jopa 53 kilometriin tunnissa. Neljän kilometrin kisassa Tuomas Karvonen ja Jenni Karvonen ottivat luokkiensa voitot ja Veera Salminen sijoittui toiseksi.

Laihialla ajettiin Kultaisen Kammen viimeinen osakilpailu. N16-luokassa Roosa Törmänen ajoi kolmanneksi 20 kilometrin aika-ajossa.

Kuva: Kalevi Mikkonen

Lisää kuvia galleriassa skcup2007 (Kalevi Mikkonen, Petri Pesonen)
Lähtöjen tulokset ja cupin loppupisteet


Rosa Törmäselle maastoajon SM-hopeaa

Cyclos Kuusamon Rosa Törmänen (N16) ajoi hopeaa Vantaan Myyrmäellä maastopyöräilyn SM-kisassa. Kilpailun rata oli hyvin tekninen, sillä poluilla oli paljon hankalia juurakoita ja kivikoita. Radalla oli myös kohtia, jotka vaativat jalkautumista pyörän päältä. Kisan vaikeusastetta nosti myös rajut sadekuurot, jotka tekivät radasta liejuisen ja erittäin liukkaan. Rosa Törmänen ajoi kisan läpi ilman ongelmia. Kaisa Heikkilä ajoi saman luokan viidenneksi.  N12-luokassa Emma Karjalaisen sijoitus oli 4., Elisa Heikkilän 5. ja Riia-Maria Törmäsen 6. Roope Törmänen ajoi M18-luokan kuudenneksi ja M14-luokassa Oula Jokirannan sijoitus oli 8. ja Jonne Karjalaisen 10. Radan haasteista joutui tällä kertaa kärsimään eniten Ossi Törmänen (M40), joka joutui keskeyttämään kisan liukastellessaan nurin useamman kerran.

Seinäjoella ajetuissa E-P etapeissa Cycloksen Lieven de Rycke oli Elite-luokassa prologin viides ja korttelilähdön 13. Kauhajoella kisattiin master-cupin tempo ja maantie. Tuomo Pelttari ajoi molemmissa lähdöissä M55-luokan kakkossijalle.

Tuloksia


Roope Törmänen viides SM-korttelissa

Cyclos Kuusamon Roope Törmänen (M18) saavutti kauden parhaan arvokisamenestyksensä Helsingin Eläintarhassa ajetussa kortteliajon SM-kisassa. M18 lähdön kärkikolmikko oli selvä, mutta pääjoukon loppukirissä Roope sijoittui toiseksi ja lähdön viidenneksi. Juho Heikkilä ajoi miesten Elite-luokassa sijoittuen 15 parhaan joukkoon. Tarkempaa tulosta ei ole tiedossa, kun vain kymmenen miestä saatiin varmuudella tunnistettua ja järjestykseen. Myös tässä lähdössä tapahtui raju irtiotto, mutta yli 50 ajajan pääjoukko ajoi sen lähes kiinni loppuvaiheen vauhdin noston ansiosta. Lähdön voittajaksi ajoi Vantaan Pyöräilijöiden Marek Salermo.

 Cyclokselle mestaruuksia PSM-maastosta

Pudasjärven Syötekeskuksessa kisattiin Pohjois-Suomen mestaruuksista maastopyöräilyssä. Kilpailu ajettiin raskaalla 4,5 kilometrin radalla, joka kierteli teknisesti vaikeilla poluilla tunturin juurelta aina päälle asti. Pienemmille ajajille oli tosin oma 2 kilometrin rata, mutta myös siinä riitti haastetta.

Kilpailu oli sekä junioreiden Kultainen Kampi-cupin että P-S-cupin osakilpailu. Molemmat cupkilpailut ovat kaikille avoimet. Pohjois-Suomen mestaruuksista kisaavat 8 Pohjois-Suomen pyöräilyseuraa ja tämän säännön mukaan Cyclos saavutti kuusi mestaruutta. Timo Karvonen (M40), Tuomo Pelttari (M50) sekä Rosa Törmänen (N16) ajoivat luokkiensa voittoihin. Kansallisen kisan kakkossijat ajaneet Jenni Karvonen (N8), Tuomas Karvonen (M8) ja Jussi Pesonen (M12) nappasivat ikäluokkiensa P-SM-kullat.  Arttu Karjalainen (M12), Emma Karjalainen (N12) ja Oula Jokiranta saivat hopeaa ja Riia-Maria Törmänen (N12) sekä Ville Pesonen (M14) P-SM-pronssit. Posion Visan Taisto Tuomivaara ajoi M50-luokan hopealle.

Tuloksia

Kuvia galleriassa


Alvajärvellä kovaa kyytiä

Perinteisessä Alvajärven ympäriajossa junioriluokat kisasivat Kultainen Kampi-cupin pisteistä aika-ajon muodossa. M14- ja N16-luokat ajoivat normaalista poiketen 20 kilometrin tempon. Cycloksen Oula Jokirannalle (M14) pitkä matka sopi hyvin, sillä sijoitus oli kakkonen hyvällä ajalla. Samassa luokassa Elmo Jokiranta oli viides ja Ville Pesonen seitsemäs. Rosa Törmänen (N16) jatkoi vahvoja esityksiään sijoittuen kolmanneksi. Riia-Maria Törmänen (N12) ajoi 5 kilometrin tempossa viidenneksi ja Jussi Pesonen (M12) oli kymmenes.

Maantielähdöissä 120 kilometrin lähtöviivalle asettui kovia elite-luokan ajajia ja lopulta kisa myös heidän nimiinsä menikin. Aika-ajon erikoismies Jarmo Rissanen oli koko lähdön nopein. Toisena maaliviivan ylitti Mikko Kejo. Kilpasarjassa ajaneiden Cycloksen Ossi Törmäsen ja Roope Törmäsen sijoitukset sarjassaan olivat kuudes ja seitsemäs. M45-luokan 60 kilometrin kisassa Cycloksen Aimo Jokiranta ajoi hienosti kakkossijalle tiukan loppukiritaistelun jälkeen.

Mastereiden PM Turussa

Cyclos Kuusamon pyöräilijöitä osallistui viikonvaihteessa myös Turussa ajettuihin mastereiden PM-kisoihin. Ikäluokkansa suomenmestari Päivi Parttimaa (N40) osallistui sekä aika-ajoon että maantiekilpailuun. Molemmista lähdöistä tuloksena oli neljäs sija. Tuomo Pelttarin (M55) sijoitus aika-ajossa oli 13. ja maantielähdössä 11. Timo Karvonen (M40) ajoi 122 kilometrin maantiekisan ja sijoitus oli 16.

Tuloksia

Kuvia galleriassa


Päivi Parttimaalle tuplamestaruus

Pyöräilyn ikäluokkamestaruudet ratkottiin viikonvaihteessa Sipoossa. Cyclos Kuusamo ei yltänyt mitalien määrässä viime vuoden tulokseen, mutta tyhjin taskuin ei tarvinnut kotiin palata tälläkään kertaa. Päivi Parttimaa paransi viime vuoden ykkös- ja kakkossijat kahdeksi mestaruudeksi. Ensimmäinen mestaruus tuli N40-luokassa ajavalle Parttimaalle 30 kilometrin tempossa lähes kolmen minuutin erolla kakkoseen. Seuraavan päivän 60 kilometrin maantiekilpailussa meno oli yhtä vakuuttavaa ja näin mestaruus tuli myös yhteislähdöstä. Päivi Parttimaa on harjoitellut hyvin ennen kautta ja osallistunut kesän mittaan aktiivisesti kilpailuihin. Viikkoa aikaisemmin hän osallistui Rovaniemellä ratakilpailuihin, josta kotiin tuomisina oli peräti viisi Pohjois-Suomen ennätystä N30-N40-sarjoissa. Kahden viikon kuluttua hän osallistuu mastereiden PM-kilpailuihin Turussa.

Tytöille joukkuehopea

Cycloksen kolmannesta mitalista eli ISM-hopeasta vastasi tyttöjen N16-joukkue. Rosa Törmäsen, Jenniina Nevalan ja Kaisa Heikkilän yhteenlaskettu tempoaika jäi kultamitalista noin 20 sekuntia. Cycloksen toinen tyttötrio Elisa Heikkilä, Emma Karjalainen ja Riia-Maria Törmänen sijoittui N12-luokan joukkuekilpailussa neljänneksi. M14-luokan Oula Jokirannan, Jonne Karjalaisen ja Elmo Jokirannan joukkue sijoittui viidenneksi. Henkilökohtaisessa 10 kilometrin tempokisassa Rosa Törmäsen sijoitus oli viides ja 48 kilometrin maantiekilpailussa neljäs, joten hän oli paras Cycloksen junioreista molemmissa kilpailuissa. Tuomo Pelttari (M55) ajoi 30 kilometrin tempossa seitsemänneksi ja 96 kilometrin maantiekisassa kuudenneksi.

Tuloksia

Kuvia galleriassa, ism2007


Kälviällä ajettiin SM-pyöräilyt

Pyöräilyn SM-kilpailut ajettiin tänä vuonna Kälviällä. Kolmipäiväinen tapahtuma alkoi perjantain tempoajolla, jossa Cycloksen Roope Törmänen (M18) ajoi 25 kilometrin matkalla yhdeksäksi aikaan 38.18. Cycloksen Päivi Parttimaa ajoi  naisten sarjassa saman matkan aikaan 42.24 ja sijoitus oli 11. Lauantaina M18-sarjan 110 kilometrin maantiekilpailun voitti Lahden TWD:tä edustava Sami Tiainen. Roope Törmänen kärsi kovia kramppeja muutama kilometri ennen maalia ja tippui kärjen vauhdista. Loppusijoitus oli 14. Naisten sarjassa 85 kilometrin kilpailussa Päivi Parttimaa oli hienosti seitsemäs. Lähdön voitti Lahden Kalevaa edustava Tiina Nieminen.

Sunnuntaina ajettiin miesten pitkä 190 kilometrin kilpailu, jossa lähtöviivalle asettui yli 80 kilpailijaa. Maaliin asti selvisi 67 kilpailijaa. Kilpailussa ajettiin 27 kilometrin lenkillä 7 kierrosta. Kilpailun alkuvaiheessa tapahtui pienen ryhmän irtiotto ja pääjoukon vauhti putosi. Pääjoukossa ajaneet ammattilaiset Kjell Carlström ja Jussi Veikkanen olivat tiukan tarkkailun alla, sillä heidän kaikki irtautumisyritykset ajettiin joukolla kiinni. Kilpailun puolivälin jälkeen Calrström onnistui karkaamaan pääjoukolta ja ajoi irtioton kiinni. Pääjoukko piti pari kierrosta kovaa vauhtia, mutta irtiotto säilyi. Viidennen kierroksen kolaria väistäessään ja jarrutellessaan Cycloksen Timo Karvonen tippui pääjoukosta, mutta onnistui kuitenkin vielä pääsemään ryhmään. Cycloksen Juho Heikkilä onnistui irtautumaan pääjoukosta 10 kilometriä ennen maalia, mutta tuli ajetuksi kiinni.  Kilpailun voitti Vantaan Pyöräilijöiden Matti Pajari ennen Carlströmiä ja Pyörä-Unionin Tero Hämeenahoa. Juho Heikkilän sijoitus oli lopulta 27. ja Timo Karvosen 50.

Tuloksia


Yöttömän Yön ajossa tiukkoja kiritaisteluja

Kuusamossa ajettiin juhannusaatonaattona perinteiset P-SM-maantiekisat. Kilpailu kuului samalla myös Kultainen Kampi -cupiin. Junioreiden lähdöissä vieraat olivat tylyjä isännille, kun kymmenestä sarjasta peräti kahdeksan voittoa meni Kuusamon ulkopuolelle. Vai liekö ollut isäntien vieraanvaraisuutta? Iltayhdeksältä startannut Poussun 35 km kisa meni kuitenkin komean kiritaistelun jälkeen Cycloksen Ville Pesoselle (M14) 22 tuhannesosasekunnin turvin ennen OP-P:n Eemeli Välimaata. Samassa kirissä Cycloksen Rosa Törmänen vei N16-sarjan.

Illan päälähtönä ajettu Penttilän lenkki huipentui myös erittäin tiukkaan kiritaisteluun. Lähdön voittajapalkinto jäi tällä kertaa Kuusamoon Roope Törmäsen (M18) palkintohyllyyn. Miehet pistivät maalikameran vieläkin tiukemmalle, sillä voittajan ja toiseksi tulleen Cycloksen Lieven de Rycken eroksi mitattiin ainostaan 7 tuhannesosasekuntia. OP-P:n Antti Kulmala ajoi kolmanneksi samansuuruisella erolla kakkoseen. KiiRin Juha Kangaskokko oli neljäs ennen Cycloksen Juho Heikkilää.

Kirissä Ville Pesonen ja Eemeli Välimaa. OP-P:n Valtteri Peteri ja Ilkka Keskitalo seuraavat.


Ylinnä voittaja Roope Törmänen, keskellä Lieven de Rycke ja alinna Antti Kulmala. Neljäntenä Juha Kangaskokko.

Yöttömän Yön ajon tulokset.

Kuvia galleriassa
Onnellisia kalamiehiä: kokonaiskisan voittaja Juho Heikkilä keskellä, kakkonen Lieven de Rycke ja kolmonen Ruotsin Johan Segerlund.
(Kuva: Kalevi Mikkonen)

Juho Heikkilä voitti Rovaniemen etappipyöräilyn

Cyclos Kuusamon Juho Heikkilä vei nimiinsä Elite/Kilpasarjan kokonaiskilpailun voiton viikonloppuna Rovaniemellä. Kokonaiskilpailun kakkoseksi ajoi Cycloksen Lieven de Rycke ja kolmanneksi Luleå CK:ta edustava ruotsalainen Johan Segerlund. Muissa sarjoissa Cycloksen ajajista kokonaiskilvan voittivat Jussi Pesonen (M12), Oula Jokiranta (M14), Rosa Törmänen (N16), Päivi Parttimaa (Naiset) ja Tuomo Pelttari (M55).

Kilpailu koostui kolmesta osakilpailusta. Lauantaina ajettiin Ounastempo ja myöhemmin illalla Santa's kortteli varsin vaativalla radalla. Heikkilä sijoittui korttelikisassa toiseksi, kuten myös kiripistekilpailussa. Nuorten lähdössä Cycloksen Elmo Ronkainen (M16) voitti kiripistekilpailun kolmannen palkinnon. 

Sunnuntain ohjelmassa oli M16-sarjasta ylöspäin 104 kilometrin maantieajo. Reitti kulki Kemijoen kahta puolta ja joki ylitettiin Vanttauskosken voimalaitoksen kohdalla. Kisassa pidettiin varsin kovaa vauhtia heti alusta asti. Ennen puolta matkaa kärkeen muodostui noin 20 ajajan pääjoukko. Cyclos Kuusamon ajajista vauhdinpitäjinä kunnostautui erityisesti Lieven de Rycke, joka voitti puolimatkan mäkikirikilpailun. Pääjoukossa otettiin joitakin irtiottoyrityksiä, mutta ne ajettiin kiinni. Loppuratkaisut nähtiin vasta loppukirissä. Lähdön voiton vei Johan Segerlund ennen Lieven de Ryckeä ja Juho Heikkilää.

Tuloksia

Kuvia galleriassa


Juniorit kisasivat pyöräilyn 4-daysin

Cyclos oli jälleen näkyvästi esillä pyöräilyn Kultaisen Kammen 4-day's Special -kilpailussa. Kilpailu kesti neljä helteistä päivää Vantaan, Helsingin ja Porvoon maisemissa. Kuusamolaisille kilpailujärjestely sopi hyvin, kun edestakaisen matkustelun sijaan leiriydyttiin kisamaisemiin ja voitiin keskittyä kilpapyöräilyyn. Harjoittelun ja kilpailemisen väliin jäi myös vapaa-aikaa, jolloin osa ehti käydä myös Linnanmäellä.

Seuran parhaasta tuloksesta vastasi N16-sarjan Rosa Törmänen sijoittumalla kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Oula Jokiranta oli M14-sarjan neljäs. Cycloksen yhdeksän ajajan joukkueen muut osallistujat olivat Kaisa Heikkilä ja Jenniina Nevala N16-sarjassa, Elisa Heikkilä ja Riia-Maria Törmänen N12-sarjassa, Elmo Jokiranta ja Ville Pesonen M14-sarjassa sekä Jussi Pesonen M12-sarjassa.

Ensimmäisenä kilpailuna ajettiin henkilökohtainen aika-ajo eli tempo Vantaan Sotungissa. Kilpailumatka oli 12-sarjalaisilla 4,6 kilometriä ja muilla sarjoilla 9,2 kilometriä. Toisen kilpailupäivän ohjelmassa oli 500 metrin rata-ajo Helsingin olympiavelodromilla. Velodromi oli useimmalle Cycloksen ajajalle uusi kokemus, sillä rata-ajoa oli kokeilu aikaisemmin vain Lapin Urheiluopiston sisäradalla. Kolmas kilpailu oli maantieajo yhteislähdöllä Vantaan Keimolassa. N12-sarja ajoi yhden 5 kilometrin kierroksen, M12-sarja ajoi kaksi kierrosta ja M14- ja N16 samassa lähdössä neljä kierrosta. Kilpailukiertueen viimeisenä kilpailuna oli perinteinen Fonson kortteliajo Porvoon kauniissa keskustassa. N12-sarja ajoi 5 kierrosta, M12 kahdeksan ja M14 sekä N16 15 kierroksen verran.

Kultainen Kampi on junioreiden valtakunnallinen cup-kilpailu, johon Cycloksen ajajat keräsivät 4 päivän kisasta hyvät pisteet. Seuraavat cupin kilpailut käydään Rovaniemellä 16.6. ja Kuusamossa 21.6. Yöttömän Yön ajossa.

Tuloksia

Kuvia galleriassa


Ajajakuvaukset

Lisenssiajajien valokuvaus perjantaina 1.6.2007 klo 18.30-20.00, paikka Naturpolis 2 / Pehmo-Kuusamo, ajopaita mukaan. Muualla asuvat sopivat Petrin kanssa valokuvauksesta erikseen.

Uusia kuvia löytyy jatkossa Kuvia-linkin takaa ja edelleen galleria-linkistä.


Roope Törmänen pyöräili Sodankylä-cupin kärkeen

Cyclos Kuusamon Roope Törmänen (M18) ajoi viikonvaihteessa Luoston kaksipäiväisissä kilpailuissa viime vuoden malliin heti SK-cupin kärkipaikalle.

Lauantaina ajettu korttelikisa oli Pohjois-Suomen pyöräily ry:n koordinoima PSM-kilpailu ja samalla sekä PS-cupin että SK-cupin osakilpailu. Kilpailu ajettiin vauhdikkaalla Luoston lomakeskukseen rakennetulla noin 2 kilometrin radalla. Päälähdön 12 kierroksen kisassa ajoi useiden ikäluokkien ajajia. Heti alusta muodostui irtiottoryhmä, jossa Cycloksen Roope Törmänen, Lieven de Rycke (M-kilpa) ja Ossi Törmänen (M40) saivat seurakseen OP-P:n ykköskuskin Antti Kulmalan (M-kilpa). Ryhmä piti kovaa tasaista vauhtia ja ratkaisu tapahtui vasta viimeisessä nousussa Kulmalan eduksia. Roope Törmänen ajoi lähdön kakkoseksi Lieven de Rycken ja Ossi Törmäsen viedessä seuraavat sijat. Irtiottoryhmä vei näin jo kolmen eri sarjan PSM-mestaruudet, mutta SK-cupin pisteet määräytyvät maaliintulojärjestyksen mukaan. M14-sarjassa Oula Jokiranta piti selvästi kovinta vauhtia. Cycloksen pistesaaliista OP-P:n ajajiin verrattu pitivät huolen Jonne Karjalainen kakkosena ja Ville Pesonen neljännellä sijalla. PS-mestareiksi ajoivat myös Tuomas Karvonen (M8), Arttu Karjainen (M12), Emma Karjainen (N12), Rosa Törmänen (N16), Päivi Parttimaa (N-kilpa) ja Tuomo Pelttari (M55). N8-sarjan hopea meni vasta 5-vuotiaalle Jenni Karvoselle ja pronssi epäonniselle Veera Salmiselle, joka vieraili pyöränsä kanssa myös ojan puolella. Muita Cycloksen mitalisteja olivat toiseksi sijoittuneet Jussi Pesonen (M12), Riia-Maria Törmänen (N12) ja Timo Karvonen (M40).

Sunnuntaina ajettiin SK-cupin maantiekilpailu reilun 5 kilometrin rataa kiertäen. M12-sarjan 3 kierroksen kisassa Cycloksen Arttu Karjalainen ja Jussi Pesonen karkasivat muilta heti alussa. Arttu ratkaisi kilpailun edukseen vasta viimeisellä kilometrillä. Päivän päälähdössä olivat kaikki sarjat 14-vuotiaista ylöspäin. Päivän komeimmasta voltista vastasi edellisen päivän voittaja Antti Kulmala heti kilpailun alussa, mutta onnistui vielä pääsemään mukaan pääjoukkoon ja lopulta myös kärkikahinoihin. Pian alkutunnusteluiden jälkeen pääjoukosta irtosi edellispäivän mukaisesti Cycloksen Roope Törmänen ja Lieven de Rycke seuranaan OP-P:n Antti Kulmala. Pääjoukkoon jääneet Cycloksen ajajat kontrolloivat joukon vauhtia turvaten näin irtiottoporukan karkumatkan. Irtiotossa Cycloksen kahden miehen taktiikka puri ja Kulmala joutui taipumaan kolmannelle sijalle. Roope Törmänen ohitti vauhdikkaasti de Rycken vielä maalisuoralla, saaden näin SK-cupin ykköspisteet. Pääjoukon matka eteni Cycloksen hallinnassa ja joukon loppukirissä kolme seuraavaa sijaa tuli Kuusamoon. Ryhmän kiriherkin oli Timo Karvonen, Tuomo Pelttarin ja Ossi Törmäsen jäädessä niukasta taakse.

Tuloksia ja kuvia galleriassa

 


Sipoon tempo ja maantie

Cycloksen ajajat kokoontuivat Sipooseen kokeilemaan kevätkuntoaan. Juho Heikkilälle ja Roope Törmäselle kisoja on ehtinyt jo tulla muutamia alle, mutta muut olivat ensimmäistä kertaa viivalla. Kuusamosta lähdettäessä lumi hallitsi maisemaa, joten harjoittelun osalta on annettu vielä etumatkaa etelän seuroille. Tempoajossa Päivi Parttimaa ajoi sarjansa N40 voittavaksi, mutta olisi sijoittunut myös naisten Elite-sarjassakin viidenneksi. Rosa Törmänen ajoi N16-sarjan kolmanneksi ja Kaisa Heikkilä neljänneksi.  Roope Törmänen (M18) ajoi tempon neljänneksi.

Maantiekisan pirteitä suorituksia olivat Lieven De Rycken kilpasarjan 10. sija voittaen pääjoukon kirin, Ville Pesosen (M14) 5. sija, Tuomo Pelttarin (M50) 4. sija sekä Elisa Heikkilän 5. sija. Kova tuuli verotti ajajia varsinkin Elite-sarjan kisassa ja keskeytyksiä tuli, sillä lopputuloksista löytyy vain 29 nimeä yli 80 matkaan lähteneestä.

Tuloksia


Juho Heikkilä ja Roope Törmänen kisasivat vappuna

Turussa ajettiin vappua edeltävänä viikonvaihteena Turun kortteli ja maantiekisa. Molempien kilpailujen voittajaksi ajoi ex-ammattilainen Jaan Kirsipuu, joka päihitti tiukoissa loppukireissä Juha-Matti Alaluusuan. Cycloksen Roope Törmäselle molempien kilpailujen saldona oli tulla varvatuksi, kuten suurelle osalla muitakin kilpailijoita.

Juho Heikkilän kortteli sujui mainiosti, kunnes muutama kierros ennen maalia joutui kolariin. Juho kommentoi Turun tapahtumia: "Edessäni kaatui porukkaa, jonka johdosta jouduin väistämään mutkan suoraksi ja lensin sarvien yli. Pääsin jatkamaan matkaa, mutta en enää päässyt porukkaan mukaan ja keskeytin! Kyllä harmitti, koska ajoni oli vahvaa ja voimia oli vielä hyvin jäljellä!!!  Maantiekisassa tuli rengasrikko reilun tunnin ajon jälkeen. Huolto toimi hyvin ja sain varakiekon suhkoht nopeasti, mutta pääjoukko ajoi siinä vaiheessa sen verran lujaa ajaessaan irtiottoa kiinni etten enää päässyt joukkoon mukaan. Keskeytys."

Vappupäivänä ajettu Lahti GP päättyi Vantaan Pyöräilijöiden ja TWD:n väliseen loppukamppailuun. Pisimmän korren vei Vantaan Marek Salermo ennen Kim Mansneriä. Juho Heikkilän sijoitus kovassa kisassa oli 14.  Juhon kommentit: "Porukan ajaminen aika hermostunutta ja nykivää. Itselläni "helppo" kisa. Jalat toimivat hyvin ja porukassa ajaminen helppoa. Muutaman kerran yritin irti, mutta niissä huomasi, että maximilla ajaminen ei vielä luonnistu. Tulee seinä vastaan liian nopeaa!!! Loppukiriin pääsin vähän huonosta asemasta ja olin pääjoukon loppukirissä 9.  Ajosta jäi hyvä maku!"

Seuraavana viikonloppuna Cycloksen väki suuntaa Sipooseen.

Tuloksia


Roope Törmänen avasi kilpailukauden

Cyclos Kuusamon Roope Törmänen (M18) osallistui Porin Lattomeriajossa yleisen sarjan lähtöön. Kilpailun 94 kilometriä ajettiin 44 km:n keskinopeudella ja vauhdinpidosta ja kilpailun kärkisijoista huolehti virolainen pyöräilytalli Kalev Cholate Team. Voiton vei Mart Ojavee. Tallin riveissä ajaa myös Tommi Martikainen, joka sijoittui kisassa toiseksi. Roope Törmäsen kilpailu eteni 20 ajajan irtiotossa lähelle loppua, kunnes kontakti kilpakumppanin kanssa aiheutti ulosajon. Törmänen ehti kuitenkin vielä pääjoukon mukaan sijoittuen 45:ksi. Törmäsen ajo oli hyvä osoitus vahvasta kevätkunnosta. Tällä kaudella M18-sarja kilpailee Elite-sarjan kanssa samoissa lähdöissä.

Tuloksia


Junioreiden Lumileiri Lapin Urheiluopistolla 2.-4.3.2007

Ounaksen Pyörä-pojat järjesti Markku Väyrysen johdolla mainion leirin pohjoisen pyöräjunnuille. Leirin ohjelma oli toiminnan täyteinen sisältäen pyöräilyä, hiihtoa ja uintia. Neljän pyöräilyharjoituksen aikana innokkaimmat ajoivat SantaSportin 200 metrin sisäradalla 100 kilometriä. Pyöräilyharjoitteluun kuului myös tekniikkaharjoituksia, kuten rullilla ajo, taitorata ja ryhmässä ajo.

Jenniina Nevalan  (Cyclos) ja Riinamaria Hongiston (Outa) juttu leiristä (SPU:n sivuilla)
Kuvia leiriltä (Kuvat: Markku Väyrynen ja Petri Pesonen)


Cyclos Kuusamon vuosikokous

Cyclos Kuusamon hallitus kaudella 2007:
Puheenjohtaja Sari Törmänen, varapuheenjohtaja Jouni Karjalainen, sihteeri/taloudenhoitaja Minna Patosalmi, varsinaiset jäsenet Arja Ronkainen, Markku Nevala, Ossi Törmänen ja Petri Pesonen.