Tulosta

Tapahtumia 2006:


Kausi 2006 paketissa

Kauden päätöstä vietettiin reippaillen Kylmäluomalla 10 asteen pakkasessa. Patikkaretken jälkeen kokoonnuttiin lämpimään kotaan herkuttelemaan ja muistelemaan kulunutta kautta. Tilaisuudessa jaettiin jälkitoimitettuja palkintoja ja luettiin vielä kaikkien mestaruuskilpailujen tulokset sekä cup-sijoitukset.

Kulunut kausi oli Cycloksen paras. Menestystä tuli niin juniorien kuin masterien osalta. Ikäluokkien mestaruusmitaleita tuli kaikkiaan 10, kirkkaimpina kultaa Päivi Salmiselle (N40) yhteislähdössä sekä Kaisa Heikkilälle (N14) maastoajossa. Päivi ajoi ISM-hopeaa yhteislähdössä. Naisten SM-tempossa Päivin sijoitus oli kuudes. Rosa  Törmänen (N14) sai kaikkiaan 3 mitalia, maantien aika-ajosta,  yhteislähdöstä ja maastosta kaikista hopeaa. Valtakunnallisessa Kultainen Kampi-cupissa Rosa vei voiton, kuten myös veljensä Roope Törmänen (M16). Jonne Karjalainen (M12) sijoittui cupin kakkoseksi sekä maantiellä että maastossa ja sai maastosta ISM-hopeaa. Emma Karjalainen (N10) saalisti kaksi mestaruusmitalia, aika-ajosta pronssia ja yhteislähdöstä hopeaa. Yhteislähdön pronssi tuli niinikään Cyclokselle Elisa Heikkilän toimesta. Elisan cup-sijoitukset olivat toinen maantiellä ja kolmas maastossa.

Pohjois-Suomen kisat olivat pitkälti Cycloksen hallintaa, sillä PS-mestaruuksia kertyi kaikkiaan 39. PS-cup oli myös Cycloksen juhlaa, sillä ikäsarjojen ykkösijoja tuli 10, kakkossijoja ja kolmossijoja kumpaakin 5 kappaletta. PS-cupin ja Sodankylä-cupin kilpailuissa oli mukana myös uusia pyöräilylupauksia, kun Tuomas ja Jenni Karvonen sekä Veera Salminen osallistuivat kilpailuihin ainakin toistaiseksi vielä ilman lisenssiä.

Juho Heikkilä (Elite) ajoi Rovaniemen SM-kisassa sijalle 27 ja oli suoritukseensa tyytyväinen, sillä 187 kilometrin reitti oli erittäin rankka ja sen vuoksi myös keskeytyksiä tuli runsaasti. Juhon sijoitus Shimano-maantiecupissa oli 37. Mika Leppäaho (M35) kiersi kauden aikana ahkerasti MTB Marathon kisoja ja viimeisestä kilpailusta irtosi myös voitto.

Tulevalla kaudella useimmat juniorit siirtyvät ylempään ikäluokkaan, joka tarkoittaa kilpailumatkojen pitenemistä ja sen myötä harjoittelun asteittaista kovenemista. Roope Törmäselle tuleva kausi tarkoittaa maantiecupin kiertämistä M18-sarjassa. M18-sarjan kanssa yhteislähdöissä ajaa myös kilpasarja, johon alustavasti on lupautunut ajamaan myös muutamia seuran "patuja". Harjoittelu on jo käynnissä ja ensi kesänä voidaan odottaa taas hyviä tuloksia ympäri Suomen ajettavissa kilpailuissa.

Tuloksia


Onnittelut Päiville!

Päivi Salminen (N40) voitti ikäluokkansa suomenmestaruuden Porin yhteislähdössä. Päivi ajoi myös tempossa hyvin, sillä tuloksena oli hopeamitali. Rosa Törmänen (N14) ajoi myös mainiosti, sillä tuloksena oli hopeaa molemmista lähdöistä. Kymppityttöjen yhteislähdössä Emma Karjalainen ajoi hopealle ja Elisa Heikkilä pronssille.


4-Day's Special Cycloksen juhlaa

Junioreiden etappiajo oli menestys Cycloksen junioreille. Neljän osakilpailun kokonaisuus oli mielenkiintoinen tapahtuma. Roope Törmänen (M16) ja Rosa Törmänen (N14) ottivat kokonaiskilpailun voitot luokissaan. Jonne Karjalainen (M12), Jussi Pesonen (M10) ja Elisa Heikkilä (N10) olivat luokkiensa kakkosia.

Tuloksia


Kaisa Heikkilä ajoi maastomestariksi

Kouvolan maastopyöräilyn SM/ISM-kisat olivat menestys Cyclos Kuusamolle. Kaisa Heikkilä ajoi mestariksi N14-sarjassa. Puolustava mestari Rosa Törmänen ajoi kakkoseksi. Jonne Karjalainen sai hopeaa M12-sarjassa. Roope Törmänen (M16) oli viides. Kansallisena kilpailuna ajetut N/M10 ja N12 sujuivat myös mainiosti. N10-sarjan voittoon ajoi Emma Karjalainen ja Elisa Heikkilä oli neljäs. Arttu Karjalainen (M10) sai hopeaa ja Riia-Maria Törmänen (N12) oli viides.

Tuloksia


 

SM-kilpailut Rovaniemellä 30.6.-2.7.2006

Elite- ja M/N18-luokkien mestaruudet ratkottiin Rovaniemellä. Cyclos Kuusamon Päivi Salminen ajoi hienosti naisten 30 km:n aika-ajossa kuudenneksi. Vasta kaksi kesää kilpailut Päivi jäi pitkässä aika-ajossa vain vajaa pari minuuttia mitalista. Voittajaksi ajoi Paula Suominen, TuUL. Maantieajossa Päivin sijoitus oli yhdeksäs. Maantieajo ajettiin reilun 23 kilometrin kovalla reitillä. Naiset kiersivät reitin kolme kertaa. Roope Törmänen(M16) ajoi M18-sarjan 117 km:n maantielähdössä, mutta joutui jättämään kisan kesken jalkakramppien vuoksi. Sunnuntaina ajettiin miesten maantieajon 186 kilometrin raastava kisa. Kisassa oli alusta asti irtiottoja ja parhaimmillaan karkulaisten etumatka oli yli 5 minuuttia. Pääjoukko ajoi kuitenkin karkulaiset kiinni. Viimeistä edellisellä kierroksella pääjoukko hajosi kahtia. Viimeisellä kierroksella mitalikolmikko pääsi irtautumaan ja ratkaisi mitalien värit vasta loppusuoralla. Voiton vei ranskalaistallin ammattilaiskuski Jussi Veikkanen. Cycloksen Juho Heikkilä ajoi aktiivisesti pääjoukossa. Juhon sijoitus oli 27. Kilpailun keskeytti 23 ajajaa, joten kisa ei ollut helppo.


Pohjoisen tulevaisuuden toivot eturivissä.


Elite valmiina lähtöön, Veikkanen tyynenä etualalla.

Tuloksia


Mikko Kejo vei voiton Konttaisen reitillä, Roope Törmänen nopein Rukajärven kierroksella

CC Picaroa edustava Kajaanin Mikko Kejo vei ylivoimaisen voiton Yöttömän Yön pidemmällä matkalla. Reittinä oli perinteinen Konttaisen 100 km:n reitti, jonka haastavimmassa kohdassa, Konttaisen nousussa, eliteluokassa ajava Kejo karkasi muilta. Reilut 6 minuuttia Kejon maaliintulon jälkeen pääjoukon kirin vei OP-P:n Markku Väyrynen ennen Cycloksen Timo Karvosta.

Cycloksen Roope Törmänen vei Rukajärven 56 km:n kisan viime vuoden malliin. Tällä kertaa kovimman vastuksen loppukirissä antoi  OP-P:n Tuomas Lilja. Lähdön kolmanneksi ajoi Cycloksen Tuomo Pelttari.


Roope vie loppukirin.

Nuorempien junioreiden sarjat kilpailivat Torankijärven kierroksella. Kasivuotiaiden sarjat ajoivat puolikierrosta ja siellä tyttöjen voittaja oli Kälviän Tarmon Lahti Emma ja pojissa saman seuran Veikko Rauma. Kymppisarjassa yhden kierroksen kisan voittajiksi ajoivat Kälviän Anna Lahti ja Cycloksen Arttu Karjalainen. N-12-sarjan voittajaksi ajoi Kälviän Riikka Rauma. M-12 sarjassa parhaan kirin kirvoitti Cycloksen Ville Pesonen. 12-sarja ajoi 2 kierrosta ja vanhemmat 3 kierrosta. 14-sarjoissa voiton veivät Cycloksen Rosa Törmänen ja OP-P:n Eemeli Välimaa. Cycloksen Jenniina Nevala vei N-14 sarjan voiton.

PSM/Kultainen kampi -maantien kilpailun tulokset


Juholla kova kisarupeama

Juho Heikkilä (M-Elite) osoitti kovaa kuntoa ollen  11. Tampereen Portin Kriteriumissa. Kisan voiton vei TWD:n Jussi Rossi. Kilpailu oli Juholle jo neljäs viikon sisällä. Viikkoa aikaisemmin Killin Kaivin Korttelissa sijoitus oli 16. , Rosendahlin GP:n sijoitus oli 24. ja Simo Klimscheffskijn muistokilpailussa 20.

Tuloksia


Luoston PSM-kisoista Cyclokselle 12 mestaruutta

Luostolla järjestettiin lauantaina 27.5. PSM-korttelikisa, jossa päälähdön nopeinta vauhtia piti Roope Törmänen voittaen luonnollisesti myös M16-sarjan mestaruuden. Saman 12 kierroksen lähdön neljäntenä maaliin ajoi Tuomo Pelttari (M55). Sunnuntain ohjelmassa oli Sodankylä-cupin maantielähdöt. Päälähdön ratkaisu jäi kirikamppailuun, jonka vei OPP:n Markku Väyrynen. Roope Törmänen tuli toiseksi hiuksenhienosti ennen kirin kesken jättänyttä Petri Pesosta. Sodankylä-cupin pisteistä kilpaillaan seuraavan kerran elokuussa Roopen hallitessa kärkipaikkaa.

Timo Karvonen osallistui Raahen maantiekilpailuun vieden M35-sarjan voiton. Tuomas Karvonen oli M8-sarjan kolmas. Mika Leppäaho oli 14. Norjan Narvikissa ajetussa 33 kilometrin mäkikisassa. Mikan suorituksen arvoa nostaa se, että hän ajoi maastopyörällä kilpakumppaneiden ajaessa maantiepyörillä.

Tuloksia


Cyclos osallistui menestyksellä viikonvaihteen kisoihin

Lauantaina 20.5. ajettiin P-S-cupin osakilpailuna Nivalan tempo, joka keräsi edellisvuosien tapaan suurimman osan seuran kilpailijoista lähtöviivalle. Sarjojensa voittajiksi ajoivat Arttu Karjalainen (M10), Ville Pesonen (M12), Kaisa Heikkilä (N14), Roope Törmänen (M16), Petri Pesonen (M35) ja Tuomo Pelttari (M55). Juho Heikkilä ajoi Elite-luokassa Tampereen kisaviikonloppuna korttelin ja maantien . Korttelissa sijoitus oli hienosti 16.

Tuloksia

Sipoossa ajettiin 6.-7.5. tempo ja maantie kesäisissä olosuhteissa.   Tuomo Pelttari sijoittui M55-sarjassa molemmissa kilpailuissa viidenneksi. Petri Pesonen (M35) ajoi tempossa sijalle 7 ja maantiellä hieman epäonnisena viimeistä edelliseksi. Elisa Heikkilä (N10) ajoi tempossa toiseksi ja maantiellä kolmanneksi. Kaisa Heikkilä (N14) oli tempon kuudes ja maantien viides. Juho Heikkilä ajoi hyvin kovassa Eliten maantielähdössä sijalle 22. Taakse jäi nippu kovia nimiä.


Roope Törmänen ajoi kakkoseksi Mynämäellä

Maantiecupin 1. osakilpailu keräsi innokkaimmat ajajat Mynämäelle Turun naapuripitäjään lauantaina 22.4. Cycloksen Roope Törmänen (M16) ja Juho Heikkilä (M-Elite) menestyivät hienosti. Roope karkasi Jaakko Huhtasaaren kanssa 43 kilometrin kisan alkuvaiheessa ja lopullinen ratkaisu tapahtui noin 1,5 kilometriä ennen maalia, jolloin Huhtasaari pääsi vielä karkuun ollen maalissa 39 sekuntia ennen Roopea.  Juho Heikkilän sijoitus oli 14. kovassa 145 kilometrin kisassa, jossa ryhmä hajosi useaan osaan. Juho osallistui jo 15.4. ajettuun Maxim Eläintarhan ajoon.

Tulokset


SPU:n junioreiden alueleiri Kuusamossa Oivangin leirikeskuksessa 17.-19.2.2006

Pohjoisen pyöräilyn tulevaisuudenlupaukset kokoontuivat Kuusamon Oivankiin ensimmäiselle SPU:n alueleirille. Aikaisen ajankohdan ja paksujen hankien vuoksi pyörät korvattiin suksilla. Mukana oli osanottajia kolmesta eri seurasta. SPU:n nuorisojaoston puheenjohtaja Pasi Ahlroos saapui itse paikalle ohjaamaan ja seuraamaan leirin toimintaa. Perjantai-iltana juniorit ja paikalla olleet huoltajat tutustuivat konkreettisesti Ahlroosin kehittämään Animal Jump -tehojumppaan. Iltapalan jälkeen vietettiin yhteinen venyttelytuokio. Lauantain ohjelmassa oli luento, mukaillen Pasi Ahlroosin kirjoittamaa Pyöräilyvalmennus-kirjaa. Iltapäivän pakkasen vuoksi hiihtoharjoittelu vaihdettiin umpihankiharjoitukseen. Liikuntaohjelmaan sisältyi vielä sisäjalkapallo. Lauantain iltaohjelmaan kuului leiridisko. Kierrokset laskettiin alas yhteisellä venyttely- ja rentoutumishetkellä. Sunnuntaina päästiin lopulta hiihtämään pakkasen hieman hellitettyä. Leiri oli onnistunut puitteiden ja ohjauksen sekä ohjelman osalta. Ja ainakin leiriläisillä oli hauskaa.

Kuvasarja


Cycloksen pyöräilijät avasivat kautensa

Roope Törmänen ja Mika Leppäaho osallistuivat Ruotsin suurimpaan talvella järjestettävään maastopyöräkilpailuun Ludvikassa. Kilpailu käytiin 41 kilometrin reitillä pitkin lumisia ja jäisiä metsäteitä 15 asteen pakkasessa. Kilpailun voitti Ruotsin triathlon-huippuihin kuuluva Jonas Djurback Falunista. Roope Törmäsen sijoitus oli 40. ja Mika Leppäahon 46. Kilpailussa tapahtui lukuisia kolareita ja kaatumisia, eivätkä Cycloksen ajajatkaan niiltä välttyneet. Kilpailuun startanneista 96 pyöräilijästä maaliin ajoi vain 62.


Cyclos Kuusamon vuosikokous

Cyclos Kuusamon hallitus kaudella 2006:
Puheenjohtaja Sari Törmänen, varapuheenjohtaja Jouni Karjalainen, sihteeri/taloudenhoitaja Petri Pesonen, varsinaiset jäsenet Arja Ronkainen, Markku Nevala, Minna Patosalmi, Ossi Törmänen ja Aimo Jokiranta.