Killin Kaivin GP -nuorisokorttelit / SM Kortteliajot, Tampere 8.5.2010
Rosendahl GP, Tampere 9.5.2010
 

Cycloksen kisaviikonloppu oli loistava menestys

Jo aiemmista kisoista tutuksi tullut vesisade ja muutama lämpöaste koettelivat kisaajien kestävyyttä. Killin Kaivin GP -nuorisokorttelin kierros oli n.1km ja N-14 -sarja ajoi kisassa 10 kierrosta. SM-kortteliajon N-18 luokan kisareittinä oli 1.5 km kierros, joka kierrettiin 20 kertaa ja kisan kokonaispituudeksi tuli 30km. Reitti sisälsi tiukkoja kurveja sekä ylä- ja alamäkiä.

Rosa Törmänen ajoi SM-Kortteleiden mestaruuteen

Kilpailijat joutuivat odottamaan lähtömerkkiä pitkään, sillä ilmeisesti jokin auto oli valuttanut öljyä kisareitille loppusuoran alussa olevaan mutkaan. Kisaajat joutuivatkin hytisemään tihkusateessa parin asteen lämpötilassa järjestäjien putsatessa rataa kuntoon.
- Koko kisan ajan tie oli märkä ja lihakset jäässä. Heti alussa oli irtiotto, jota ajoin kiinni parin muun kilpailijan kanssa. Ryhmästä muodostuikin kahdeksan hengen pääporukka, jossa yritettiin välillä irtiottoja. Koko kisan ajan oli kova vauhti päällä, vaikka mahtui joukkoon pari hitaampaakin kierrosta, tuore Suomen Mestari kertasi kisatapahtumia.
- Suurin osa kilpailijoista ajettiin kierroksella kiinni. Puolen välin jälkeen viimeisillä seitsemällä kierroksella meno tuntui jo raskaalta; meinasin tippua porukasta, mutta sain vedettyä aina välin kiinni. Viimeisellä kierroksella nostin paikkaa porukassa.
- Viimeinen puoli kilometriä oli yhtä taistelua, sillä oikea pohje veti kauheaan kramppiin. Onneksi se ei kuitenkaan pilannut kisaa vaan sain kuitenkin taisteltua hyvät asemat loppukiriin ja tiukkahan se loppuratkaisu olikin. Eroa tuli pari pyöränmittaa toiseksi tulleeseen Porvoon Akilleksen Eveliina Suvisaareen ja se riitti mestaruuteen.

Suomen mestaruuden voittaminen on todella kovan työn takana ja sen puolustaminen on vielä kovempi suoritus. Mestaruudesta ja itse asiassa kaikkien N-18 -luokan nuorten naisten ajosta tekee erityisen se, että kisa ajettiin yhteislähtönä naisten Elite-luokan kanssa, joten valtakunnan naisten kärkikuskit olivat samassa lähdössä mukana.
- Naisissa olisin ollut toinen, koko lähdössä olin kolmas. Edelleni pääsi vain Lotta Lepistö ja Viron Silvia Lippe. Kokonaisuudessaan ihan onnistunut ajo, mutta teknisesti olisi pitänyt olla parempi suoritus, sitä puolta pitäisi parantaa.

Mestaruus vaatii todella paljon kovaa ja laadukasta harjoittelua. Se vaatii myös oikeanlaisia fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksia sekä ripauksen ansaittua onnea. Kilpailutapahtuma on aina oma lukunsa, jossa voi sattua mitä tahansa odottamatonta. Rengasrikot, muut tekniset murheet tai esim. kaatuminen voivat pilata kisan missä vaiheessa tahansa. Olosuhteet tuovat omat lisähaasteensa jokaiselle joka asettuu viivalle. Mutta nekin ovat kaikille samat. 

Siinä vaiheessa kun aletaan mittaamaan lopullista paremmuutta kaikki sitä edeltävä on vain alkusoittoa lopulliselle finaalille. Soittimet on viritetty niin hyvin kuin on voitu. Vain yksi voi olla kapellimestari, joka johtaa kulloistakin orkesteria. Tahto, halu ja voittamisen nälkä sekä tarttuminen siihen nimenomaiseen hetkeen ratkaisevat.

Onnittelut Suomen Mestarille!
 
(kuva: Keijo Savolainen)
  

(kuva: Keijo Savolainen)
 

Elisa Heikkilä Killin Kaivin GP -nuorisokortteleissa

Aivan kuin viitoittaakseen Rosan kilpailua Cycloksen Elisa Heikkilä ajoi aiemmin päivällä oman N-14 -sarjan kilpailun Killin Kaivin GP -nuorisokortteleissa. Kilpailun tiukat loppuratkaisut toivat hienosti toisen sijan. Onnittelut myös Elisalle!

(Kuva: Antti Haavisto)

 

(Kuva: Antti Haavisto)

 

Rosendahl GP

Sunnuntai ei tuonut muutosta sään suhteen, Pyynikin maastoissa oli sateista ja kylmää. N-18 -sarja ajoi 3.5km radalla viisi kierrosta. Rosa Törmänen tiivisti kisan kulun näin:
- Rata oli todella raskas ja kisa oli alusta loppuun asti todella rankka. Pysyin porukassa pari kierrosta, mutta tipuin sitten ja ajoin pari kierrosta parin kilpakumppanien kanssa. Kisan edetessä jo aikaisemmin tippunutta porukkaa sai meidät kiinni. Vauhti kasvoi maalia kohden viimeisellä kierroksella mutta voimia ei ollut tarpeeksi ponnistaa loppukirissä. Rosan loppusijoitus oli viides.

Ossi Törmänen oli korttelikisoissa huoltajan roolissa, mutta vaihtoi ajotamineet päälle Rosendahliin. Kilpasarjan matkana oli 10 kierrosta mikä teki kokonaismittaa n.35km.
- Läpi ajettiin ja tulos saatiin. Siihen olen tyytyväinen, varsinkin kun taas sai ajaa paikat jäässä ja aivan märkänä. Viimeiselle kierrokselle asti pysyin hyvin mukana mutta sitten muut vain karkasivat, ei voinut mitään. Hyvät kannustukset sain loppusuoralla, meininki oli hyvä kelistä huolimatta Ossi kertasi tapahtumia.
 

Killin Kaivin GP -nuorisokorttelin sekä SM-kortteliajojen sekä Rosendahl GP:n tulokset

 

Tulosta