Tulosta

Petri Pesonen

Cyclokselle PS-M menestystä Tervaetapeilla (6.7.2015)

Kuvia Cycloksen kuvagalleriassa
Jukka Kareiston kuvia Montasta ja Raatista
Korttelin maalikamera kuvia voi katsoa tästä linkistä
Tulokset

Cyclos osallistui 9 pyöräilijän voimin perinteisille Tervaetapeille Muhoksen Montassa ja Oulun Raatissa. Montassa ajettiin ensin henkilökohtainen aika-ajo, jossa Cycloksen ajajista voittoon ajoivat Ellinoora (N10), Karoliina (N14) ja Kaisa Ojala (N40). Minttu Ojala (N18) ja Olli Paasovaara (M60) ajoivat hopeaa. Esa Mustonen oli M40-sarjassa hienosti kolmas. Miesten yleisessä sarjassa on tunkua kärkeen ja Cycloksen Ville ja Jussi Pesosen oli tyytyminen 20. sijan huonommalle puolelle. OTC:n Iiro Mäntyniemi oli 11. ja jäi palkintopallisijoituksesta 37 sekuntia 11 kilometrin kisassa. Petri Pesosen (M45) suoritus riitti sijalle 7.


Yleensä Tervaetapeilla sää suosii, mutta tempon aikaan satoi vettä. Teltta suojasi kalustoa.


Karoliinan hurja loppukiri.

Pikku-Syöte maantie

Iltapäivällä oli maantiekisan vuoro, josta ratkottiin samalla Pohjois-Suomen mestaruudet. Mestaruuden nappasivat Karoliina ja Kaisa Ojala sekä Minttu Ojala ja Olli Paasovaara. Minttu sijoittui lähdön kakkoseksi, mutta voittaja norjalainen Martine Joks ei ollut PS-M-kelpoinen. Olli sijoittui myös sarjassaan toiseksi, mutta voittaja jan Lindenin edustama seura NCK ei ole P-SM-kelpoinen. Ellinoora Ojala ajoi P-SM-hopeaa.


Jovnna Balto Henriksen on päässyt irti ja nappaa voiton pääjoukon hämmästellessä viimeisen kinkaman päällä.


Cycloksen urheat soturit 99km:n kisan jälkeen, ei tunnu missään!

Illan päälähtöön järjestäytyi 48 kuskia miesten yleisestä, M40 ja M45 sarjoista. Kilpailumatkana 9 kertaa 11 kilometrin kierros. Vauhdikkaasta alusta huolimatta ryhmästä pääsi irti karkulaisia, jotka kuitenkin ajettiin kiinni kisan puolivälin jälkeen. Viimeisellä kierroksella Norjan vieraat hassuttivat kovat OTC:n ja GIF:n joukkueet vetämällä nuoren Jovnna Balto Henriksenin ratkaisevasti irti ja voittoon asti. Pääjoukon loppukirin vei OTC:n Juha Kangaskokko ennen GIF:n Rasmus Erikssonia. Iiro Mäntyniemi oli hyvin sijoittuneena loppusuoralla ja onnistui kirimään viidenneksi. Ville Pesonen löysi tien oikeasta reunasta viime hetkellä tilaa ja sai vielä hurjan loppukirin aikaiseksi ja loppusijan 7. Jussi Pesonen sen sijaan manaili tien vasemmassa reunan ruuhkaa eikä päässyt kiriä edes avaamaan. Jussi oli kisan 16. Esa Mustonen ja Petri Pesonen sijoittuivat molemmat sarjoissaan viidensiksi. Päälähdön osalta P-SM-mitaleille ylsivät Juha Kangaskokko, Iiro Mäntyniemi ja Ville Pesonen.

Korttelikisassa harmittavaa ruuhkaa viimeisellä kierroksella

Etappien päättävä korttelikisa ajettiin Oulun keskustassa Raatin urheilukeskuksen ympärillä. Kilpailu oli samalla P-SM-kortteli. Kilpailuohjelmaa oli muokattu edelliskerrasta siten että ajettiin 3 lähtöä aiemman neljän sijaan. Tämä tarkoitti osalle aiempaa pitempiä reittejä. Merkittävin muutos oli M40 ja M45 sarjojen yhdistäminen miesten yleiseen sarjan 20 kierroksen lähtöön. Reitti oli kuitenkin sama haastava 2 kilometrin reitti.

Päivän kahdessa ensimmäisessä lähdössä Karoliina ja Kaisa Ojala ajoivat voittoon. Ellinoora ja Minttu Ojala ajoivat sarjojensa kakkoseksi ja Olli Paasovaara kolmanneksi. Minttu sai samalla PS-M-kultaa ja Olli hopeaa.Jussin kortteliajo oli viikonlopun kovin Cyclos-suoritus.

Päälähdössä pistettiin kaasu pohjaan heti alkukierroksella. Ryhmä venähti heti pitkäksi aiheuttaen ahdistusta takapäässä ajaville. Petri Pesonen tippui jo ensimmäisellä kierroksella ja tuli ulosliputetuksi 7 ajetun kierroksen jälkeen kun pääjoukko oli hänet ohittanut. Kisassa oli 4 ajajan irtiotto, jossa OTC: Juha Kangaskokko, Marko Törmänen, Juhani Timmerbacka sekä GIF:n Petter Mattsson. Pääjoukko jakaantui kahtia etuosan ollessa hieman suurempi. Irtiotto ajoi loppuun asti edellä mainitussa järjestyksessä. Seuraavien sijojen ja M40 ja M45 sarjojen ratkaisut menivät hieman mönkään, kun nopeampi ryhmä ajoi hitaamman kierroksella kiinni viimeisen kierroksen teknisissä mutkissa. Loppusuoralla ryhmät olivat suloisesti sekaisin. Nopeamman ryhmän loppukiri meni sekaisin, kun seassa ajoi takaryhmän miehiä osa kovaa osa himmaten. Vaikka takaryhmän miehillä oli vielä kierros jäljellä, osa löysäsi kammen suoraksi maaliviivalla luulleen tulleensa maaliin. Harmittava yhteensattuma.

Joka tapauksessa etujoukossa kuusamolaisista ajoivat Iiro Mäntyniemi ja Jussi Pesonen. Iiron sijoitus oli 8. ja Jussin 16. Ville Pesonen ja Esa Mustonen ajoivat takaryhmässä maaliin.


Pääjoukko ja varvatut iloisesti sekaisin pääjoukon loppukirissä.

Kokonaiskilpailu

Kokonaiskilpailuissa Cycloksen sijoitukset: ykköspallille nousivat Karoliina Ojala (N14) ja Kaisa Ojala (N40), kakkospalkitut Ellinoora Ojala (N10), Minttu Ojala  (N18) ja Olli Paasovaara (M60). Muiden sijoitukset olivat seuraavat: Jussi Pesonen 16. (M-yleinen) ja Ville Pesonen 19. (M-yleinen), Esa Mustonen 6. (M40) ja Petri Pesonen 6. (M45).

Kuvia Cycloksen kuvagalleriassa
Jukka Kareiston kuvia Montasta ja Raatista
Korttelin maalikamera kuvia voi katsoa tästä linkistä
Tulokset