Tulosta

Petri Pesonen

Cyclos hyvin esillä Tervaetapeilla (10.7.2013)

Lisää kuvia kuvagalleriassa

Muhoksen Montassa ja Oulun Raatissa ajetut maantiepyöräilyn Tervaetapit sujuivat mainiosti Cycloksen joukkueelta. Parhaasta kokonaistuloksesta vastasi Aimo Luiro ajamalla M40-sarjan kokonaistuloksissa kakkossijalle. Ville Pesonen ajoi miesten yleisessä aktiivisesti ja osoitti myös herkkää kirikykyä niin maantiellä kuin kriteriumissa. Viikonlopun yllättäjä oli enemmän suksilla viihtyvä Jussi Pesonen (M18), joka varsinkin sunnuntain kriteriumissa kiri M-yleisen ja M18-sarjan yhteislähdössä hienosti pääjoukon neljäntenä maaliin.  Jussi sijoittui sarjansa kokonaiskisassa hienosti kolmanneksi. Vesa Käkelä (M50) ajoi myös vahvasti etenkin kriteriumissa, jossa jäi niukasti loppukiritaistelussa hopealle.

Aika-ajo

Lauantain ensimmäisenä kilpailulajina oli henkilökohtainen aika-ajo 11 kilometrin reitillä. Cycloksen ajajista paras oli Aimo Luiro sijoittuen M40-sarjan kakkoseksi ajalla 15.19. Reitin kiersi nopeimmin tamperelaisen Visillatalot-teamin Hannu Onnela erittäin kovalla ajalla 13.34.

Petri, Esa ja Jussi lämmittelevät tempoa varten Cycloksen leirissä

Aimo vastasi Cycloksen kovimmasta tempoajasta.


Maantie

Kilpailutapahtumat jatkuivat lauantai-iltana 77 kilometrin yhteislähtöisellä maantieajolla samalla reitillä kuin aamun aika-ajo. Cycloksen ajajista Aimo Luiro ja Ville Pesonen ajoivat aktiivisesti irtiotoissa.  Kilpailun 5. kierros oli kirikierros, josta oli luvassa hyvityssekunteja. Ville Pesonen karkasi yksinäiseen irtiottoon kierroksen puolivälissä ja ehti kirimaaliin ensimmäisenä ennen rajusti takaa-ajaneita OTC:n Marko Törmästä, Picaron Juha Kangaskokkoa ja Visillatalojen Petri K. Leppästä. Kisan loppukierroksilla pidettiin kovaa vauhtia. Pääjoukosta pääsi kaksi paria karkuun. Kisan nopein oli Marko Törmänen ennen Norjan Stein Joksia. Juha Kangaskokko ajoi lähdön kolmanneksi ennen Hannu Onnelaa. Cycloksen ajajat kirivät pääjoukossa maaliin. Kilpailun keskinopeus oli yli 41 km/h. Maantiekilpailusta jaettiin myös P-SM-mitalit. Cyclos-ajajista Ville Pesonen, Jussi Pesonen ja Vesa Käkelä saivat sarjoissaan hopeaa ja Aimo Luiro pronssia.

Aimo ajoi aktiivisesti lauantain päälähdössä.

Ville peukuttaa - ei tunnu missään!

Ville vie kirimaalin hyvityssekunnit Kuusamoon ennen Marko Törmästä ja Petri K. Leppästä.

Lopussa Marko on vahvin, Stein Joks tuulettaa M40-sarjan voittoa.

Pääjoukko maalissa.

Petri, Aimo, Ville, Jussi ja Vesa maalissa maantiekisan jälkeen. Myös Esa ajoi maaliin. Aimo ja Oula Jokirannan kisa jäi kesken.

 

Kriterium ajettiin Raatin ympäristössä

Sunnuntaina ajettiin kriterium-kilpailu Raatin kenttää ympäröivillä teillä ja Merikosken silloilla. M40- ja M50-sarjojen yhteislähtö ajoi 12 kierrosta kahden kilometrin reitillä. Aimo Luiro ajoi aktiivisesti ja yritti omille teilleen siinä kuitenkaan onnistumatta. Norjan vahva Stein Joks sen sijaan pääsi karkuun ja selkeään voittoon. Muiden sijojen paremmuus ratkottiin tiukassa loppukirissä. Vesa Käkelä kiri M50-sarjan voitosta, mutta joutui hieman taipumaan OTC:n Pekka Hartikalle.

M40/M50-lähdössä puheenjohtajia vielä hymyilyttää.

Aimo Luiro ajoi myös kriteriumissa aktiivisesti.

Vesan kriterium meni hienosti, niin kuin koko viikonloppu.

M50-loppukiri: keskellä voittaja Pekka Hartikka, oikealla kakkonen Vesa Käkelä ja vasemmalla kolmas Harri Hautala.

Kriterium M50-parhaat.

Päivän päälähdössä ajoivat M-yleinen ja M18. Kierroksia ajettiin 20, joista joka viides oli kirikierros. Kovavauhtisesta kisasta liputettiin ajajia ulos, kun kärki sai heidät kierroksella kiinni. Ville ja Jussi Pesonen pitivät hienosti asemansa koko kilpailun ajan. Viimeisestä välikiristä karkasivat Juha Kangaskokko ja Petri K. Leppänen. Pääjoukosta karkasi hieman myöhemmin myös Norjan Aike Selfors. Ville Pesonen yritti karkumatkalle, mutta ei onnistunut karistamaan muita kannoiltaan. Kisan kärjen jo ratkettua pääjoukko ajoi loppukirin, jossa Ville Pesonen oli vahvin ja lähdön neljäs. Jussi Pesonen yllätti kirien pääjoukon neljänneksi ja lähdön seitsemänneksi. Jussin sijoitus oli M18-sarjassa hieno kakkonen, edellä vain Norjan Niillas Andersen.

Kriterium oli Jussille vasta 4. pyörästartti tänä kesänä.

Ville vie pääjoukon kirin ja lähdön neljännen sijan.

Jussi jää M18-sarjan voitosta vain pyörän mitan.

M18-kriteriumin palkitut: voittaja Niillas Andersen, toinen Jussi Pesonen ja kolmas Jovnna Henriksen.

Tervaetappien kokonaiskilpailuun vaadittiin kaikkien kolmen startin tulos. Palkinnoille Cycloksen joukkueesta pääsivät omissa sarjoissaan Aimo Luiro (M40, 2.) ja Jussi Pesonen (M18, 3.). Vesa Käkelä (M50, 5.), Petri Pesonen (M40, 6.) ja Ville Pesonen (M-yleinen, 7.) saivat myös yhteistuloksen. Aimo Jokiranta, Oula Jokiranta ja Esa Mustonen keskeyttivät etapin lauantain maantieajoon.

M40-kokonaiskisan kolme parasta: voittaja Hannu Liekola, toinen Aimo Luiro ja kolmas Per Torleiv Ravna.

M18-kokonaiskisan parhaat: Niillas Andersen, Jovnna Henriksen ja Jussi Pesonen.