Cycloksesta mukana olivat Jaakko Kallunki, Vesa Isoviita ja Taneli Kaakinen.

Jaakko ajoi todella vahvasti miesten yleisessä sarjassa, sijoittuen hienosti 23. sijalle, kun matkaan lähti tässä sarjassa 88 kuljettajaa. Loppuajaksi tuli hieno 4:07:52. Sarjan kärki hurjasteli vaativasta reitistä huolimatta lähes tunnin nopeampaa tahtia, osoittaen vain sen, että maastopyöräily vaatii täydellistä kokonaispakettia menestymisen eteen.

(kuvat Pekka Tahkola, Syöte MTB)Vesa Isoviita ajoi ensimmäisen maastoajotapahtumansa ikinä, treenaamatta ja suoraan lomareissulta tulleena. Melkoinen temppu, jota ei suositella tehtäväksi ihan kenelle tahansa. Mies oli voipunut kuten muutkin, mutta selvisi silti kaikki ajettavat osuudet hienosti. Vain teknisimmät osuudet tuottivat vaikeuksia, mutta ihmekös tuo.M40-sarjassa sijoitus oli 21. ja loppuajaksi tuli 5.14,12.

Vesa kuvassa toisena kipuamassa Pikku-Syötteen päälle.

Taneli Kaakinen ajoi saman sarjan 17. sijalle ajalla 4.52,32 ollen varsin tyytyväinen päivän koitokseen. 
- Meikäläinen oli kuin 41-vuotias diisselimersu, hitaasti mutta varmasti edeten! Ei ollut minkäänlaisia ongelmia miehen tai kalustonkaan suhteen. Tosin matkan varrella tuli pysähdyttyä kahteen kertaan auttamaan kanssakisaajia ketjuongelmien kanssa, joten niihin meni vähintään kymmenisen minuuttia ylimääräistä. Mutta eipä tuo haittaa, pääasia että kavereilla matka jatkui. Loistava tapahtuma kaikkinensa, joka tarjoaa kaikkea mahdollista, mitä nyt maastopyöräily voi vaan pitkillä matkoilla sisältää.
Tietysti diabeetikolle tällaiset maratonluokan matkojen suoritukset ovat jo arvo sinänsä, tyytyväinen voin olla kaikin puolin.Sarjan ylivoimainen voittaja ja päivän neljänneksi nopein kuljettaja 60km matkalla oli odotetusti OTC:n maastohirmu Kyösti Soini.
XC SM-kisat päättyivät harmittavasti teknisiin murheisiin mitalisijoilta, joten nyt tuli hieman balsamia niihin haavoihin. Eikä kotikenttäedustakaan ollut ainakaan haittaa,  nimittäin Kyösti viihtyy Ison maisemissa varsin tiheään kesäpaikkansa sijaitessa tunturilla.

Päivän hurjimmat suoritukset nähtiin kuitenkin 120km sarjoissa. 11 miestä ja yksi nainen starttasivat päivään yhdessä muiden kanssa ajaen kaksi kertaa 60km kierroksen. Matkan pituus on jo sinänsä huikea, mutta kun osa ajajista ajoi matkan täysjäykillä maastopyörillä, ilman vaihteita ns. single speedinä, ei voi kuin ihmetellä mihin ihminen kykeneekään niin halutessaan. Miesten voittajaksi ajoi Team Special Biken väreissä ajanut Oulun Joni Pinosto hurjalla ajalla 7.20,08, eli molemmat kierrokset menivät 3,5h tietämiin. Aika, jolla olisi sijoituttu 8 sakkiin puolta lyhyemmällä matkalla. Naisten 120km matkan suoritti ainoana naisena single speed pyörällä Cycling El Burron Nina Koponen, ajalla 9.37,30.

Iso-Syötteen maastot tarjoavat monipuolisesti erilaista ajettavaa ja maisemat ovat huikean hienot, luoden oman ilmapiirin ja hengen alueelle. Sitten kun tähän viitekehykseen yhdistetään hyvin järjestetty tapahtuma ja kosolti maastopyöräilyn ystäviä ajamaan niin mitä muuta voi toivoa? Sääkin suosi, jopa hiukan viileämpikin keli olisi passannut. Onneksi olkoon Syöte MTB -  kokonaisuus toimi!

TULOKSET ja tapahtuman sivut