Tulosta


Teksti Petri Pesonen
Kuvat Jaana Pesonen, Petri Pesonen
Lisää kuvia galleriassa

Minttu Ojalalle SM-pronssia! (30.6.2014)

Cyclos Kuusamon Minttu Ojala nappasi N18-sarjan pronssin lauantaina maantiepyöräilyn SM-kisojen yhteislähdössä. Mitalit ratkaistiin 72 km ajon jälkeen tiukassa loppukiritaistelussa. Mintun edelle ehtivät vain OP-P:n Neea Huikuri ja Iina Väyrynen, joten pohjoisen pyöräilyseuroille tulos oli loistava.

Minttu Ojala piti Vilhelmiina Suvisaaren takanaan pronssikirissään.

N18-sarjan mitalistit mietteliäinä lähtöpaikalla. Oikealla suomenmestari Neea Huikuri, vasemmalla hopeamitalisti Iina Väyrynen (hopeaa myös temposta) ja keskellä Minttu Ojala, SM-pronssia.

 

SM-kilpailut alkoivat perjantaina aika-ajolla, jossa Cycloksesta parhaiten onnistui U23-sarjassa 8 sijalle ajanut Iiro Mäntyniemi. Iiron aika 32,5km:n tempossa oli kelpo 46.43, joka jäi puolitoista minuuttia pronssista.

Iiro Mäntyniemi ajoi hyvän ajan tempossa.

Lauantain maantiekisassa Rosa Törmänen ajoi hienosti kuudenneksi naisten lähdössä. Nousussa tapahtuneessa nykäisyssä viiden kilpailijan kärki pääsi karkaamaan. Rosa oli hitaamman ajajan takana ja ei päässyt karkulaisten mukaan. Kovasta takaa-ajosta huolimatta Rosa ei saanut ryhmää kiinni. Pääjoukon loppukirin Rosa kuitenkin vei nimiinsä ja lopulta kuuden sijan. Naisten SM-kulta meni Lotta Lepistölle, hopea Sari Saarelaiselle ja pronssi Laura Vainionpäälle.  

Reilun 30km:n jälkeen Rosa oli hyvissä asetelmissa.

Jussi Pesonen ajoi M18-sarjan 108km:n lähdössä hienosti sijalle 9. Kilpailun puolivälin jyrkässä nousussa edellisenä päivänä suvereeniin aika-ajon SM-kultaan ajanut Sasu Halme nykäisi ja sai ryhmän katkeamaan kahtia. Jussi oli harmittavasti liian takana nykäisyn aikana ja jäi takaryhmään. Ryhmästä ei löytynyt yhteisymmärrystä takaa-ajon organisoimiseen ja keulan 8 miehen ryhmä karkasi. Kahden kierroksen täyttyessä Jussi lähti CCH:n Ville Hirvenojan kanssa kahdestaan kovaan takaa-ajoon. Aktiivisen ajon jälkeen Jussi oli maalissa sijalla 9. Voiton vei Porvoon Akilleksen Aleksi Hänninen ennen  Korson Kaiun Sasu Halmetta.

Jussi ja Minttu valmiina lähtöön.

U23:n maantiekisassa Iiro Mäntyniemi koki rengasrikon ja lopulta kisa päättyi keskeytykseen. Eiten SM-kulta meni Jussi Veikkaselle. Eliten kilpailumatka oli 216 km.