Petri Pesonen

Maantiepyöräilyn SM-kisoista hyviä kuusamolaissijoituksia (3.7.2013)

Lisää kuvia kuvagalleriassa

Kuusamon pyöräilylähettiläät edustivat hienosti Noormarkun SM-kilpailuissa viikonvaihteessa. Vaikka tällä kertaa mitaleita ei saatukaan, kotiintuomisena oli hyviä sijoituksia niin aika-ajossa kuin yhteislähtöisissä maantieajoissa.  Cyclos Kuusamon Ville Pesonen ajoi 7. sijalle alle 23-vuotiaiden (U23) aika-ajossa ja Hyvinkään Pyöräilijöitä edustava Rosa Törmänen ajoi vahvasti naisten maantieajossa niin ikään sijalle seitsemän.  U23-sarjassa Cycloksesta mukana olivat myös Oula Jokiranta ja Iiro Mäntyniemi.

Aika-ajo

Perjantaina ajettiin henkilökohtainen aika-ajo. Rosa Törmänen ajoi 28,2km matkan aikaan 46,47 ja sijoitus on 22. Naisten sarjan voitti Sari Saarelainen ennen Lotta Lepistöä ja Emma Steniä. U23-sarjassa matka oli sama kuin miesten elitellä eli 45,2km. Ville Pesonen ajoi sijalle 7. ja loppuaika oli 1.06.49. Oula Jokiranta oli 9. ajalla 1.08.40 ja Iiro Mäntyniemi 11. ajalla 1.09.21. Kilpailun voitti Koiviston Iskun Matti Manninen.

Rosa


Oula

 

Ville


Iiro


Rosa aktiivinen naisten maantieajossa

Lauantaina ajettiin naisten 97km:n yhteislähtökilpailu. Rosa Törmänen ajoi varsin aktiivisesti. Rosa oli avainasemassa, kun irtiottoryhmä ajettiin kiinni. Loppuratkaisuissa Porin Tarmon Lotta Lepistö ja IK32:n Riikka Pynnönen pääsivät kuitenkin karkuun. Lepistö oli maalissa pari sekuntia ennen Pynnöstä. Pronssista taisteltiin pääjoukon loppukirissä. Anna Lindström sai pronssia ja Rosa Törmänen kiri maaliin samalla ajalla sijoittuen seitsemänneksi.

Rosa ajoi aktiivisesti

 

Lotta Lepistö tuulettaa voittoa


Pronssitaistelu oli tiukka

 

Miesten maantieajo Jussi Veikkasen näytös

Sunnuntaina lähtöviivalle järjestäytyi lähes sadan miehen joukko. Miesten eliten ja U23:n kilpailumatka oli 180km, 15 kierrosta 12km:n reitillä. Miesten ennakkosuosikki oli ammattilaispyöräilijä Jussi Veikkanen ja U23-luokassa perjantaina aika-ajon voittanut Matti Manninen. Kilpailun alkuvaiheessa tapahtui kuuden ajajan irtiotto. Kolmen ensimmäisen kierroksen aikana vauhti oli varsin kovaa ja ryhmä alkoi harventua. Cycloksen Iiro Mäntyniemi ja Oula Jokiranta putosivat ryhmästä. Irtiottoryhmä hajosi ja siitä putosi myös ryhmän ainoa U23 ajaja.  Eliten osalta syntyi vielä kisan loppuvaiheessa pikkuryhmiä, jotka ratkoivat eliten paremmuuden. Koko U23-ryhmä ajoi pääjoukossa, mukana myös Cycloksen Ville Pesonen.  TWD Länkeniä edustava Jussi Veikkanen vei ammattipyöräilijän ottein eliten voiton ennen seurakaveriaan Paavo Paajasta ja Turun Urheiluliiton Mika Simolaa. U23-sarja ratkoi paremmuutensa noin 40 ajajan vauhdikkaassa joukkokirissä. Voiton vei ennakkosuosikki Matti Manninen ennen Mikko Paajasta ja Henri Saloa. Ville Pesonen kiri voittajan kanssa samalla ajalla sijalle 10. Maalissa reilun 4 tunnin ajon jälkeen hyvävoimaisen oloinen Ville harmitteli ajoaan radan viimeisissä vauhdikkaissa käännöksissä, joissa hän arveli olleen liian takana ryhmässä eikä näin päässyt kunnon kiriasetelmiin.

Ville, Iiro ja Oula valmiina maantietaistoon


Ville hyvin ryhmässä huoltopisteen kohdalla


Huoltoauto nro11, mekaanikko Ossin käsi näkyy takaikkunassa


Ammattimies Veikkanen

SM kisat järjestettiin Porin kupeessa sijaitsevassa Noormarkussa, jonne järjestävä seura Koiviston Isku oli rakentanut hyvät puitteet aika-ajoa ja maantieajoa varten. Järjestelyt toimivat hyvin ja liikenteen kanssa ei ollut ongelmia.

Lisää kuvia kuvagalleriassa

Tulosta