Cyclos vauhdissa - Pyhä-Luostolta P-SM-mestaruuksia (27.5.2013)

Tulokset
(Lisää kuvia tekstin lopussa sekä Tuomas Mustosen kuvagallerissa tästä linkistä)

M40-sarjan kortteliajon pohjois-suomenmestaruus Esa Mustoselle, hopeaa Petri Pesoselle. Norjan Per Torleiv Ravna (vas.) oli M40-sarjan nopein.
 

Cyclos Kuusamon 7 pyöräilijän joukkue teki onnistuneen kisareissun Pyhälle ja Luostolle. Luoston P-SM -korttelissa Esa Mustonen (M40) ja Aimo Jokiranta (M60) pokkasivat kultamitalit. Petri Pesonen (M40) ajoi hopeaa ja pronssia saivat Tuomas Mustonen (M12) ja Ville Pesonen (M-Elite/Kilpa). Varsinkin Villen hyvät suoritukset lämmittivät, koska loppukevään jalkavaivat ovat estäneet pyöräilyharjoittelun lähes täysin.

Pyhän tempo 25.5.2013

Pyhä-Luoston kilpailuviikonloppu oli osa Barents-cupia. Venäjältä ja Norjasta osallistui 25 ajajaa. Vierailijoista löytyi kovia vastustajia suomalaisille suosikeille. Temporeitin lähtö ja maali sijaitsi Pyhän kaupan kohdalla. Reitti suuntautui Vuostimon suuntaan, jonne menomatka taittui mukavasti myötätuuleen. Paluumatkalla vastatuulen lisäksi myös loppuvaiheen pitkät nousut pitivät kilpailijoita tiukoilla.

Elitesarjassa ylivoimaista vauhtia piti OTC:n Marko Törmänen, joka ainoana alitti reilun 29km:n reitillä 40 minuutin rajan ajalla 39:56,7. Kuusamolaisten parhaimmasta suorituksesta vastasi Ville Pesonen ajamalla kolmanneksi Elitesarjassa. Aika 43:38 oli huippuluokkaa, kun otetaan huomioon 1,5 kuukauden tauko pyöräilyssä jalkaongelmien takia. Keskiviikon harjoitustempon jälkeen Ville teki päätöksen Pyhä-Luostolle osallistumisesta ja tulos oli hieno.

Tuomas Mustonen (M12) ajoi 5km:n tempossa neljänneksi, vain 5 sekuntia kolmossijasta. Aimo Jokiranta oli kolmas M60-sarjassa 20km:n matkalla. Petri Pesonen päihitti ruhtinaallisella yhden sekunnin erolla Esa Mustosen M40-sarjan kisassa 29,5km:n kisassa. Sijoituksena Petrillä 6. ja Esalla 7., kun norjalaiset ja venäläiset veivät 3 kärkisijaa. Elitesarjassa Iiro Mäntyniemi ajoi sijalle 10. ja Oula Jokiranta sijalle 11.

Pyhän tempon Elitesarjan parhaat.


Luoston P-SM-kortteli 26.5.2013

Luoston kortteli ajettiin tutulla 1,8km:n reitillä, jossa ajajat saivat nauttia vauhdin huumasta suoraosuuksilla ja vauhdikkaissa käännöksissä. Vastapainoksi rohkealle ajolle vaadittiin myös hyvää kuntoa, kun jokaisella kierroksella oli noustava tiukka kinkama Kelohotellin editse.

Tuomas ajoi pronssia M12-sarjassa Luoston P-SM-korttelissa.

Kilpailu ajettiin 4 eri lähtönä. Tuomas Mustonen ajoi hienosti P-SM-pronssia M12-sarjassa.  Aimo Jokiranta (M60) onnistui karistamaan kilpakumppaninsa jo aikaisessa vaiheessa ja ajoi sarjansa ylivoimaiseen voittoon ja P-SM-mestaruuteen.

Päälähdön 12 kierroksen kisaan osallistui Eliten lisäksi M18-, M40- ja M50-sarjat.  Iso joukko starttasi masterauton perässä ja vauhti oli vapaa Luosto-Pyhä-tielle käännyttäessä. OTC:n Marko Törmänen ja Kusti Kittilä painoivat heti kaasun pohjaan. Vauhti nousi välittömästi yli kuudenkympin. Ainoa joka vastasi kaksikon nykäisyyn oli Ville Pesonen. Pääjoukko meni myös välittömästi kahtia. OTC:n miehet jatkoivat tykitystä ja Villen oli annettava periksi ja palattava pääjoukkoon. Kovan alun jälkeen Villellä oli vaikeuksia pysyä pääjoukossakin, kun norjalaiset Stein Joks ja Per Torleiv Ravna pitivät kovaa vauhtia. Cycloksen Esa Mustonen ajoi viisaasti pääjoukossa. Cycloksen ajajista Petri Pesonen putosi ensimmäisenä kaksikkoa takaa-ajavasta ryhmästä, sen jälkeen Iiro Mäntyniemi ja Oula Jokiranta. Törmänen ratkaisi lopussa kisan edukseen ja mestariksi ennen Kittilää. Pääjoukossa Ville Pesosen loppukiri irtosi entiseen malliin ja sijoituksena lähdön 3. sija, kuten myös Elitesarjan P-SM-taistelussa.

M40-sarjan kaksoisvoitto meni Norjaan. Kolmanneksi ajanut Esa Mustonen pokkasi suorituksestaan P-SM-kultaa ja pääjoukon jälkeen maaliviivan ylittänyt Petri Pesonen neljännellä sijallaan P-SM-hopeaa. Oula Jokirannan sijoitus oli 9. ja ensimmäistä korttelikisaansa ajanut Iiro Mäntyniemi oli 10.

Tulokset

Pyhän tempo M12

 

Tuttu mies tuulettaa M60-tempovoittoa, Tuomo Pelttari OTC. Toisena Venäjän Anatoli Maslov ja kolmantena Aimo Jokiranta.

 

Pyhän tempon Elitesarja yhteiskuvassa.

Kortteliajon P-SM-kultaa Aimo Jokirannalle, M60


M40-sarja, Stein Joks (vas.) oli sarjan kakkonen. Markku Väyrynen vei P-SM-pronssin.


 

M-elite: PSM1. Marko Törmänen OTC, 2. Kusti Kittilä OTC, 3. Ville Pesonen Cyclos


M-elite

Tulosta