Cycloksen päättäjäisten tunnelmia ja kuvasatoa  (25.10.2010)

Kampi, Satula ja Ketju -nimiset joukkueet jakaantuivat omille tehtävärasteilleen mittaamaan paremmuuttaan.

Rosa näyttää mallia tekniikkarastilla, Säkkisen Jussi hoitaa osuuttaan pussihyppelyssä.

Essi hyppii ilman säkkiä, Jussi, Emma ja Anne heittämässä palloa saaveihin ja sankohin, osumista sai hyvitys-sekunteja.

Jaana näyttää mallia, tarkoituksena on osua pallolla alalaidassa näkyvään kartioon. Osumista oli tarjolla hyvitys-sekunteja.

Parin tunnin ulkoilun jälkeen siirryttiin sisätiloihin, jossa kahviteltiin ja haukattiin pikkupurtavaa takkatulen ääressä. Saunojen lämmettyä väki siirtyi löylyttelemään leppeisiin löylyihin. Illan suussa nautittiin maittavaa päivällistä, jota oli taatusti riittävästi. Illan päätteeksi jaettiin perinteiseen tapaan palkintoja kilpailullisen menestyksen perusteella, mutta myös itse seuratyöhön osallistumisen ansioista. 

Cup-palkintoja jaettiin Pohjois-Suomen Cupin sekä Barents-Cupin menestyksestä.
 
PS-Cup osakilpailut 2010
1 Montan tempo OTC 08.05.2010
2 Montan maantie OTC 09.05.2010
3 Nivalan tempo PyöRi 15.05.2010
4 Scandicin kortteli OP-P 23.05.2010
5 Pyssymäki MTB PyöRi 08.08.2010
6 Pyhä XC OP-P 28.08.2010

PS-Cupissa menestyneet ja palkinnon saaneet:

N12 Riika Tuomi 3.
M14 Jussi Pesonen 1.
M16 Ville Pesonen 1.
M18 Oula Jokiranta 2.
M35 Esa Mustonen 1.
M40 Petri Pesonen 3.
 

Barents-Cup osakilpailut 2010
1 Luosto time trial Finland 22.5.2010
2 Luosto group race Finland 23.5.2010
3 Apatity time trial Russia 16.6.2010
4 Apatity group race Russia 18.6.2010
5 Tana time trial Norway 24.7.2010
6 Tana group race Norway 25.7.2010

Barents-Cupin osakilpailuissa menestyneet ja palkinnon saaneet:

M16 Ville Pesonen 1.
M40 Petri Pesonen 2.

Seura palkitsi kauden aktiivisimpana juniorina Riika Tuomen. Riika oli kauden ahkerin harjoittelija ja osallistui junnuharjoitusten lisäksi myös aikuistenkin lenkille, kaikkien kilpailujen lisänä. Tuomas ja Niina Mustonen, Aleksi Näyhä ja Jussi Pesonen osallistuivat myös harjoituksiin ja ajotapahtumiin todella hienosti. Essi Mustonen kisaili hienosti päättäjäisten rastitehtävillä ja  kuten myös Juho Mourujärvi. Juho osallistui myös kesän Fillari-nappulakouluun ja tutustui sitä kautta toimintaan.

Jussi, Riika, Niina ja Tuomas sekä Essi ja Juho

Ville Pesonen palkittiin Poikapyöräilijänä, kauden ollessa todella hieno vaikean edelliskauden jälkeen. Parhaimpana saavutuksena voidaan pitää ISM-kisojen M16-sarjan 4. sijaa ja PS-Cupin sekä Barents-Cupin voitot osoittivat, että töitä oli tehty koko kauden ajamista ja menestymistä varten. Elisa Heikkilä valittiin tyttöpyöräilijäksi, meriittinä kaksi hopeaa Hyvinkään ISM-kilpailuista sekä Kultainen Kampi 4-days ajon kolmas sija Kultainen Kampi maantie-cupin toinen sija.

Rosa Törmänen valittiin Cycloksen Vuoden Pyöräilijäksi 2010. Viimeinen vuosi N18-sarjassa toi kaksi Suomen Mestaruutta (kortteli, aika-ajo) sekä kaksi SM-hopeaa (maantie, XCO) sekä ensimmäistä kertaa urallaan kotimaisen maantiecupin kokonaisvoiton.

Poikapyöräilijä Ville Pesonen, Vuoden Pyöräilijä Rosa Törmänen ja Tyttöpyöräilijä Elisa Heikkilä

Tunnustusta jaettiin myös seuran muuhun toimintaan liittyen. Kauden harjoitustempojen nopeimpana kuskina palkittiin Esa Mustonen, joka ajoi samana päivänä nopeimmat ajat niin 5km kuin 10km reiteillä. Kuntoilijoiden nopeimpana palkittiin Taneli Kaakinen, joka kokeili ensimmäistä kertaa tempon ajamista kesän aikana. Vuoden kuntoilijana palkittiin Olli Paasovaara, joka hurahti pyöräilyyn sen verta väkevästi, että jatkossa on lupa odottaa mitä vain. Olli ajoi mm. todella rohkeasti ja ennakkoluulottomasti Tour de Helsingin ja osallistui aktiivisesti yhteislenkeille sekä kuntoajoihin sekä harjoitustempoon. Anne Mustonen palkittiin vuoden Ohjaajana, toimien mm. jumpan vetäjänä talvikaudella. Anne aloitti myös maantiepyöräilyn tiistailenkkien sekä kuntoajojen muodossa. Taneli Kaakinen palkittiin Liikuttajan nimikkeellä; tiistailenkkien sekä kuntotapahtumien suunnittelu (Kuusamoajo, Rajatarkastusajo, Konttaisen Valloitus) sekä vetäminen sai hyvän vastaanoton kuntoilijoilta ja houkutteli myös mukavasti uusia jäseniä toimintaan mukaan. Samoissa merkeissä tullaan jatkamaan tulevinakin vuosina.

Vuoden valmentajana palkittiin Ossi Törmänen, eikä ainoastaan kuluneen vuoden perusteella vaan vuosien pitkäjänteisen valmennustyön myötä. Ossin kattavasta lajiin kokonaisuutena liittyvästä monipuolisesta tietotaidosta, junnujen harjoitusohjelmista, spinning-sekä animal-spin -tunneista, rataharjoituksista, kilpapyöräkoulun treeneistä sekä huoltopuolen osaamisesta yms. ovat saaneet nauttia kaikki seuran toimintaan osallistuneet kautta vuosien. Ossin oma kilpailu-ura sai myös hienon lisän kuluneena kesänä Hyvinkään ISM-kisoissa M40-sarjan 8. sijan myötä. 

Olli, Anne, Esa, Taneli, Sari ja Ossi

Seuran Kunniapalkinto myönnettiin Sari Törmäselle hänen pitkäaikaisen ja monipuolisen seuratyöhön osallistumisen ansoista. Sari ei ole ainoastaan toiminut seuran pitkäaikaisena puheenjohtajana, vaan on myös osallistunut tuomaritehtävissä erilaisten kisatapahtumien läpiviemiseen sekä osallistunut myös itse esimerkkiä näyttäen seuran omiin aktiviteetteihin sekä tapahtumiin.

Petri Pesonen seuran puheenjohtajana jatkoi seuran luotsaamista varmoin ottein, luoden jatkuvuutta  toimintaan. Petri ajoi myös itse menestyksekkäästi kauden mittaan niin PS-cupissa kuin Barents-Cupissa. Eräänä uran mieleen jääneimpinä tapahtumina voitaneen mainita Isä-poika joukkuetempo Apatityn kisoissa, jossa Petri ja Ville sekä Markku ja Iiro Väyrynen ajoivat 50km joukkuetempon. Harvinainen tilaisuus tuli mahdolliseksi kisojen aikana ja erikoinen joukkuekoostumus pelasi hienosti. Petri toimi myös Pohjois-Suomen Pyöräilyn hallituksessa, sekä osallistui erilaisten ajotapahtumien käytännön järjestelyihin aikaa ja vaivaa säästämättä.

Petri Pesonen

Kausi 2010 osoitti jälleen, että kilpailullisesti sekä kuntoilullisesti menestyksekäs pyöräily on mahdollista kaukana isoista kasvukeskuksista, pitkien etäisyyksien takaa ja haastavista olosuhteista huolimatta. Cyclos Kuusamo kiittää kaikkia seuran jäseniä, tukijoita, yhteistyökumppaneita sekä yleisöä kaudesta 2010!

p.s Niin, Team Kampi vei päättäjäisten kilpailujen voiton, osoittaen välillä oivallista luovuutta nopean suoriutumisen lisäksi!