Montan ajot 8.5. -9.5.2010


Perinteisissä Montan ajoissa ratkottiin myös Pohjois-Suomen mestaruudet varsinaisten tempo- ja maantiekisojen ohessa. Cycloksen osalta kisat menivät kokonaisuudessaan erittäin hyvin. Suurin osa kisaajista avasi kisakautensa OTC:n hyvin järjestetyissä kisoissa. Lauantain tempoajot sujuivat vaihtelevasti, miehillä oli osittain teknisiä ongelmia kalustopuolella ja osin lievää kisaväsymystä, joka näkyi tukkoisena ajona.

Lauantain tempoajot toivat menestystä

Junioreiden puolella nähtiin ensimmäinen mestaruus kun Jussi Pesosen ajoi M14 -sarjan mestariksi.
- Olisi paremminkin voinut mennä kun kisan voiton vei Kälviän Tarmon kaveri (Lauri Koski) vaatimaton nuori mies kommentoi jälkikäteen suoritustaan.
Ville Pesonen ajoi M16 -sarjan P-SM -hopealle ja Riika Tuomi nappasi N12 -sarjassa P-SM -pronssin. Oula Jokiranta avasi kilpailukautensa M18 -sarjassa voitokkaasti ja M35 -sarjan voittoon ja P-SM -mestaruuteen ajoi Esa Mustonen.
- Kyllä oli kankeaa menoa, ei saanut nyt sellaista suoritusta ulos mitä olisin halunnut. Tässä on reissattu ja kilpailut monta viikonloppua putkeen, enkä ole päässyt harjoittelemaan viikolla oikeastaan ollenkaan. Nyt taitaa olla tarpeen huilata ja tehdä monipuolisia perusharjoituksia  ennen seuraavia kisoja Esa kommentoi.
Mustosen perheen nuorimmaiset Tuomas (M10 -sarja) ja Niina (N12 -sarja) avasivat myös kisakautensa ajaen omien luokkiensa neljännelle ja kuudennelle sijalle. Hyviä suorituksia ottaen huomioon että nuoret kilpailijat ovat vielä ajamisen alkutaipaleilla.

Petri Pesonen avasi myös kilpailukautensa M40 -sarjassa. Alla oli uusi tempopyörä, jonka säätäminen oli mennyt viimemetreille ja ongelmiltakaan ei vältytty.
- Alku meni hyvin ja säikähdinkin vähän että tulikohan avattua liian lujaa. Vaihteiston kanssa tuli ongelmia kun yritin vaihtaa isommalle eturattaalle. Jouduin purkamaan ja kasaamaan vaihteet ennen kisaa kun lyhensin tankoa ja jotain hämminkiä siitä aiheutui. Veto päällä vaihde ei vaan vaihtanut joten jouduin ajamaan liian pienellä välityksellä alkupätkän. Kolmannella yrityksellä vaihde sitten kuitenkin suostui toimimaan ja sain loppuun nostettua vauhtia. Petri ajoi P-SM -hopealle vaikeuksista huolimatta.
Toinen tempohopea tuli Aimo Luiron toimesta M45 -sarjassa ja kolmannen hopean ajoi Lieven De Rycke miesten yleisessä sarjassa.

Ville Pesonen ajoi P-SM mestariksi vakuuttavalla tavalla

Cycloksen kisaviikonlopun kovimmasta suorituksesta vastasi M16 -sarjassa kilpaileva Ville Pesonen, joka ajoi sunnuntain 70km maantiekisan luokkavoittoon. Kyseessä oli pisin kisamatka mille Ville on tähän mennessä osallistunut ja erityisen suorituksesta tekee se, että M16 -sarja ajoi kisan samassa lähdössä kaikkien miesten sarjojen kanssa. Ville taisteli hienosti koko kisan pääjoukon mukana, mikä on loistava suoritus nuorelta mieheltä.

- Pari ensimmäistä kierrosta ajettiin kovaa ja meinasinkin tipahtaa ryhmästä. Taistelin kuitenkin mukana ja seuraavat pari kierrosta olivatkin sitten helpommat. Kuntosarjakin meinasi hätyytellä ryhmäämme ja tuomari uhkasi pysäyttää meidät ja päästää kuntosarjan ohi ellei vauhtia lisättäisi. No, sitten sitä lisättiin ja välillä oli taas vaikeuksia. Sain apuja joukkueelta ja olinpa itsekin sitten hyvässä vaiheessa auttamassa muita. Kisa meni kyllä hyvin, olen tosi tyytyväinen suoritukseeni Ville kertasi kisatapahtumia.

Villen suoritus oli hieno ja enteilee hyvää jatkokautta rikkonaisten harjoituskausien jälkeen. Onnittelut Pohjois-Suomen Mestarille!

Tuore P-SM voittaja M16 sarjassa           Miehet kisan jälkeen

(kuvat: Jussi Pesonen)

Miehet toivat lisää menestystä maantiekisasta. Esa Mustonen otti viikonlopun toisen P-SM -mestaruuden voittamalla M35 -sarjan, Petri Pesonen ajoi M40-sarjan pronssille, Aimo Luiro voitti P-SM kultaa M45 -sarjassa ja Lieven De Rycke P-SM pronssia yleisessä sarjassa.

Lievenin johdolla edetään
(kuva: Jussi Pesonen)

Nuorten puolella Tuomas Mustonen ajoi P-SM -pronssille M10 -sarjassa. Riika Tuomi otti pronssia N12 -sarjassa ja Niina Mustonenkin pääsi nappaaman tiukan kirivoiton sijoittuen hienosti lähdön kuudenneksi. Jussi Pesosta tuli viikonlopun tuplamestari M14- sarjan kisan myötä ja ero Kälviän Tarmon Lauri Koskeen jäi huomattavasti pienemmäksi lauantain tempoon verrattuna. Oula Jokirannan kisa keskeytyi tekniikkamurheiden myötä.

Onnittelut kaikille mitalisteille!


Jussi vetää joukkoa


Niina valmistautuu...                                                                  ...ja samoin tekee Riika ja taempana Tuomas.
 
(kuvat: Petri Pesonen)

Montan mitalistit


(kuva: Taina De Rycke)

 

Montan ajojen tulokset

 

Tulosta