Tulosta

Petri Pesonen

Cyclos täytti 10 vuotta (4.11.2013)

Lisää kuvia kuvagalleriassa

Pyöräilyn erikoisseura Cyclos Kuusamo vietti viikonvaihteessa 10-vuotisjuhlia Oivangin Lomakartanossa. Juhlaan osallistui 33 seuran jäsentä. Osallistujat oli hyvä läpileikkaus seuran nykyisestä 100 hengen jäsenistöstä. Paikalla oli myös neljä seuran 10 perustajajäsenestä; Aimo Ervasti, nykyinen puheenjohtaja Petri Pesonen sekä Ossi ja Sari Törmänen. Juhlassa jaettiin kultaiset ruusut seuran toiminnassa ansioituneille aktiiveille. Ruusun saivat Minna Patosalmi sekä Ossi ja Sari Törmänen.


Seuran toiminnan painopiste hieman muuttunut

Juhlapäivä aloitettiin yhteisellä patikoinnilla Naatikkavaaran päälle, jossa oli hetki aikaa nauttia kahvista ja mehusta. Patikoinnin jälkeen siirryttiin Oivangin Lomakartanoon saunomaan.  

Varsinainen juhlatilaisuus aloitettiin maittavalla juhla-aterialla. Aterioinnin aikana juhlaväellä oli mahdollisuus seurata valkokankaalla pyörinyttä runsaan 500 kuvan esitystä.  Kuvia oli kilpailuista, harjoituksista, juhlista ja muustakin seuran yhteistoiminnasta kymmenen vuoden ajalta. Seuran historia oli tulostettuina vuosikoosteina. Sama aineisto löytyy myös Cycloksen nettisivuilta.

Puheenjohtaja Petri Pesosen johdolla juhlaväki muisteli keskustellen seuran toimintaa. Vuonna 2004 jäsenmäärän ollessa puolet nykyisestä, Cyclos Kuusamo valittiin vuoden pyöräilyseuraksi. Valintaperusteena oli nuoren pyöräilyseuran vahva, menestyksekäs ja näkyvä nuorisotoiminta, mutta myös seuran ulospäin välittyvä yhteenkuuluvuus. Juhlassa ei esitelty tilastoja, mutta esillä olleen arkistomateriaalin perusteella oli todettavissa seuran hieno menestys etenkin nuorten ikäluokissa.

Nykyisin junioritoiminta on hiljentynyt loistovuosistaan, mutta tilalle on tullut harraste- ja kuntoilutoimintaa. Muutos näkyy seuran nykyisissä toimintamuodoissa. Kilpapyöräkoulua näkyvämpänä toimintana onkin kesän yhteislenkit. Lenkeille osallistuu runsaasti vaaleansiniseen seura-asuun pukeutuneita pyöräilijöitä. Junioritoimintaa ei juhlassa suinkaan haudattu.  Toiminnalle povattiin kasvua, sillä juhlaan osallistui ilahduttavasti seuran nuorinta jäsenistöä.

 

Palkintoja kaudella menestyneille

Seura palkitsi tilaisuudessa kauden aikana ansioituneita ja menestyneitä jäseniään. Vuoden talkoolaispalkinto meni Timo Lämsälle ja kuntoilijapalkinto Mika Haatajalle. Kilpapyöräilyn tiimoilta jaettiin Pohjois-Suomen Pyöräilyn koordinoiman P-S cupin ja Barents cupin palkinnot. Parhaiten kauden cupeissa menestyi Aimo Jokiranta, joka pokkasi molemmissa cupeissa 1. sijat M60-sarjassa. P-S cupissa M40-sarjasta tuli Kuusamoon kakkospalkinto Esa Mustoselle ja kolmospalkinto Petri Pesoselle. Kolmospalkinnot menivät myös M18-sarjan Jussi Pesoselle ja M50-sarjan Vesa Käkelälle.

Aimo Jokiranta keskellä, vasemmalla Esa Mustonen ja oikealla Petri Pesonen

Jussi Pesonen

Vesa Käkelä

Seuraavat palkinnot jaettiin kirjan muodossa. Englannin kielisen valmennusoppaan sai vuoden tulokkaana palkittu Iiro Mäntyniemi. Varsinaista vuoden pyöräilijäpalkintoa ei tänä vuonna jaettu, mutta lähimmäs tätä titteliä pääsi vuoden nopeimpana palkittu Ville Pesonen. Palkintokirjana oli suomalaisen ammattipyöräilijä Jussi Veikkasen kirjoittama Aja kovempaa -teos.

Iiro Mäntyniemen palkinnon vastaanotti Aaro-isä.

Ville Pesonen

Cycloksen palkintoraadin tiukka linja jatkui myös junioreiden osalta; erillisiä tyttö- ja poikapyöräilijäpalkintoja ei tänä vuonna jaettu. Sen sijaan kilpailuihin osallistuneet juniorit, Henri Tuomi, Essi Mustonen ja Tuomas Mustonen saivat tsemppimitalit. Seuran 10-vuotisjuhlan merkeissä kaikki paikalla olleet juniorit saivat lahjaksi kätevän pyörän valaisimen.

Juniorit yhteiskuvassa: Niina, Tuomas, Essi, Riika, Saana, Ellinoora, Juho, Eetu ja Karoliina

 

Rosa Törmänen palaa Cyclokseen

Seuran erikoispalkinto ojennettiin Rosa Törmäselle, joka menestyi hienosti kuluneella kaudella. Hyvinkään Pyöräilijöitä kaudella edustanut Rosa ajoi naisten elitessä Kortteliajon SM-kultaan ja kauden 2014 kilpailuksi luettavassa SM-cyclo-crossissa hopealle. Vaikka Rosa on ajanut pari kautta hyvinkääläisseuran ja sen naistiimin väreissä, hänet on aina mielletty kuusamolaiseksi pyöräilijäksi ja täten tuonut mainetta myös kasvattajaseuralleen. Juhlan ilouutisena julkaistiin tieto Rosan paluusta kaudella 2014 kasvattajaseuraansa Cyclos Kuusamoon.

Rosa Törmänen

 

Kultaiset ruusut ansioituneille aktiiveille

Viimeisenä jaettiin seuran 10-vuotismuistamiset. Kultaisen ruusun saivat Minna Patosalmi sekä Sari ja Ossi Törmänen. Minna edustaa niitä vahvoja perheitä, jotka ovat mahdollistaneet nykyisen muotoisen seuran syntymisen ja olemassaolon. Vaikka omassa perheessä ei aktiivista pyöräilytoimintaa vähään aikaan ole ollutkaan, toimii Minna pyyteettömästi seuran sihteerin/taloudenhoitajan tehtävissä sekä muissa toimitsijatehtävässä. Ossin ja Sarin merkitys kuusamolaiselle pyöräilytoiminnalle on hyvin suuri. Ossi on toiminut alusta asti seuran valmentajana ja työn kristallina loistaa Rosan menestys. Sari toimi seuran puheenjohtajana 7 kautta luoden juniori- ja kilpailutoiminnalle hyvät raamit. Sarin johdolla Cyclos järjesti vuonna 2009 maantiepyöräilyn SM-kilpailut, jotka saivat hyvät palautteet järjestelyistään. Nykyisin Sari vaikuttaa Suomen Pyöräilyunionin hallituksessa.

Ossi ja Sari Törmänen