Tulosta

Petri Pesonen

Mastersien ISM-maantie Säkylässä (26.8.2013)

Mastersien maantiekauden huipentuma järjestettiin viikonvaihteessa Säkylässä. Cycloksesta kisoihin osallistuivat Petri Pesonen (M40), Vesa Käkelä (M50) ja Olli Paasovaara (M60).


Aika-ajo

Lauantain 30 km:n aika-ajoon osallistui ainoastaan Petri Pesonen. Reitillä oli pitkää jontonousua, joka peltoaukeilla puhaltaneen tuulen kanssa söi Petrin vauhdin. Kesän harjoitustempojen kohtuullinen vauhti lupaili 44 minuutin alitusta, mutta loppuajaksi kirjattiin 45.15. Tavoitteena oli ajaa 20 joukkoon, mutta tavoite jäi  2,4 sekunnin päähän ja sijoitus 21. Nelikymppisten voiton vei tuttuun tapaan Pasi Alhroos ajalla 39.18.

Maantie

Sunnuntaina maantiekisassa nelikymppisten 120km:n lähtöön starttasi 51 miestä. Matkavauhti oli suht tasaista. Reittinä ajettiin kerran lyhyt 8 km:n kierros ja sen lisäksi viisi 22 km:n kierrosta. Neljännellä pitkällä kierroksella vauhti oli kovaa ja pääjoukko pirstaloitui. Petri jäi takajoukkoihin ja sai tuta vauhdin pidosta osallistumalla karkulaisten kiinniajoon. Viimeiselle kierrokselle lähdettiin yhtenä ryhmänä, mutta heti kierroksen alussa Jouko Mäkelä ja Lars Losvik karkasivat pääjoukolta ja maaliin asti mainitussa järjestyksessä. Pääjoukko lähestyi maalia kovaa vauhtia, mutta reilu kilometri ennen maalia keula löi jarrut kiinni ja edessä oli loppukiritaistelu tien levyisenä rintamana. Kapealla tiellä takarivin tahvoilla olivat keinot vähissä. Kiri aukesi noin 300 metriä ennen maalia. Petrin ratkaisuna oli edetä riskillä aivan vasenta reunaa, mutta ohitusmahdollisuuksia ei ollut vaikka jalka tuntui hyvältä. Petri edestä kaksi miestä heitti volttia syvän ojan pohjalle, muuten ryhmä pääsi maaliin ilman kommelluksia. Petrin sijoitus oli 22. kun reilut 40 miestä ajoi samalla ajalla maaliin.

Toisin kävi 50-, 55- ja 60-vuotiaiden yhteislähdössä. Kolareita sattui ja ambulansseilla oli hommia. Viimeisin kolari sattui vielä maaliviivan jälkeen, kun yleisö tungeksi radalle. Vesa Käkelä ajoi hyvin kilpailun kärkikiryhmässä, mutta joutui osalliseksi viimeisen kierroksen puolivälissä tapahtuneeseen kolariin. Sormi sekä takavanne saivat kolhuja. Pääjoukko pääsi karkuun ja Vesa ajoi maaliin viitisen minuuttia pääjoukon jälkeen. Sijoitus oli 17. 50-sarjassa.

Olli Paasovaara ajoi pari kierrosta pääjoukon vauhdissa. Kolmannella kierroksella alamäessä väli edellä ajaneeseen venähti sen verran suureksi, että peesihyöty katkesi ja Olli tippui porukasta. Maalin kohdalla tuomari liputti Ollin radalta aikalimiittiin vedoten. Olli oli kuitenkin kisareissuun ja varsinkin alkukierrosten vauhtiinsa tyytyväinen ja kertoi oppineensa paljon kilvanajosta.

Jari Birlingin kuvia:

Kaikki kuvat
Vesa Käkelä
Olli Paasovaara