Tulosta


Oula Jokirannalle ISM-pronssia maantiepyöräilystä (21.7.2009)

Cyclos Kuusamon Oula Jokiranta ajoi pronssille sunnuntaina ikäluokkien suomenmestaruuskilpailussa Kälviällä. M16-luokassa ajanut Jokiranta ajoi aktiivisesti 55 kilometrin maantieajossa, jossa ratkaisu jäi loppusuoralle. Voittoon kiri Porvoon Akilleksen Roope Nurmi ennen CCH:n Jani Sandelinia ja Oula Jokirantaa.

- Alku mentiin kovaa ja varsinkin 1. kierroksen nousuissa reviteltiin. Toisen kierroksen alussa yritin Roopen ja Janin kanssa vielä hajottaa porukkaa, mutta pääjoukko pysyi mukana. Isolle tielle tultaessa keräsin hieman voimia pääjoukossa. Kilometri ennen maalia vauhti kiihtyi ja Roope ja Jani pääsivät hieman livahtamaan, kun jäin väärän selän taakse. Loppukiri meni kuitenkin hyvin. Tosi tyytyväinen olen lopputulokseen, kun ajattelin kympin sakkiin pääsynkin olevan kova pala, Oula kertasi kilpailun kulkua.

Mestaruuskilpailut aloitettiin lauantaina henkilökohtaisella aika-ajolla. Kilpailureitti oli varsin tasainen, mutta kova tuuli yllätti monet kilpailijat. Kilpailussa ajettiin edestakainen matka ensin myötätuuleen ja paluumatka vastatuuleen. Cycloksen nuorin osanottaja 8-vuotias Jenni Karvonen (N10) oli 7. ja isoveli Tuomas Karvonen (M10) 14. 5 kilometrin tempossa. N14-luokassa ajettiin 10 kilometriä ja siinä Emma Karjalainen oli 9. ja Elisa Heikkilä 13. Vastaavalla matkalla M14-luokassa Jussi Pesosen sijoitus oli 17. ja Aleksi Näyhän 26. Lähimmäs mitalia ajoi Oula Jokiranta, joka jäi 20 kilometrin tempossa mitalista vajaat 30 sekuntia loppusijoituksen ollessa 5. Petri Pesonen (M40) oli 30 kilometrillä 14. ja Aimo Jokiranta (M55) 15.

Sunnuntain yhteislähtöiset maantieajot sujuivat sijoitusten puolesta kuusamolaisilta huomattavasti paremmin. Useissa lähdöissä nähtiin tiukkoja loppukiritaisteluja ja sijoittuminen korkealle riippui paljon siitä, miten loppusuoran alun tiukan liikenneympyrän onnistui isossa ajajaryhmässä selvittämään. Oula Jokirannan kolmossijan lisäksi saatiin useita Cycloksen ajajia kympin joukkoon omissa ikäluokissaan. Tuomas Karvonen (M10) ajoi kymmenenneksi. Elisa Heikkilä kamppaili 27,5 kilometrin matkalla tiukasti loppuun asti N14-luokan mitalista, mutta sijoittui lopulta viidenneksi. Emma Karjalainen kiri sijalle 7. Jussi Pesonen tippui jo alkumatkasta pääjoukosta, kun edellä ajaneiden renkaissa kimpoillut kivi lensi suuhun ja takertui kurkkuun. Loppusijoitus 44 kilometrin kisassa oli 19.

Aikuisten luokissa parhaiten onnistuivat M30-luokan edustajat. Juho Heikkilä oli viides ja Lieven De Rycke seitsemäs 110 kilometrin kisassa. Samassa lähdössä M35-luokassa ajanut Esa Mustonen oli 14. Aimo Jokiranta ajoi 82 kilometrillä kuudenneksi. M40- ja M45-luokkien yhdistetyssä 110 kilometrin lähdössä neljä miestä pääsi irtiottoon, joka kesti maaliin asti. Reilun 50 ajajan pääjoukon loppukirissä tila oli kortilla varsinkin edellä mainitussa liikenneympyrässä. Cycloksen ajajista parhaiten asemansa loppukiriin pelasi Ossi Törmänen, joka oli M40-luokassa 13. Timo Karvonen oli 19. ja Petri Pesonen 20.