Petri Pesonen

Barentsin mestaruuskilpailut (BCC) Kolassa, Murmanskin kyljessä (20.6.2013)

Linkit järjestäjien ottamiin kisakuviin: lauantai 15.6.2013 ja sunnuntai 16.6.2013

Pohjois-Suomen Pyöräilyn (PSP) syyskokouksessa 2012 Syötteellä sovittiin alustavasti, että kesällä 2013 lähdetään isolla joukkueella Venäjälle BCC-kisoihin.  Valmistelut reissua varten aloitettiin hyvissä ajoin kevättalvella. Alustavasti matkalle ilmoittautui 20 henkilöä, joista 3 perui matkan ennen viisumihakemusten lähettämistä.

Joukkueen kokoonpano: Markku, Irene, Iiro, Iina ja Aaro Väyrynen, Neea Huikuri  ja Severi Huhtala Ounaksen Pyörä-Pojista, Merja ja Keijo Hongisto Oulun Tarmosta, Timo Karvonen, Veli-Matti ja Aku Keloneva OTC:sta sekä Esa ja Tuomas Mustonen, Aimo Jokiranta ja Petri Pesonen Cycloksesta. Ville Pesonen joutui perumaan lähtönsä viime hetkellä. Porvoon ajoissa tapahtuneen kaatumisen aiheuttamat haavat eivät olleet vielä parantuneet kunnolla.

Suomen joukkue aloitusjuhlassa

 

Ensin kilpailutapahtumista

Aika-ajo ja kriterium, lauantai 15.6.

Kilpailutapahtumat alkoivat lauantaiaamuna aika-ajolla. Sää oli aurinkoinen, mutta varsin tuulinen. Saavuimme kilpailupaikalle noin tunnin ennen kilpailun alkua. Emme ehtineet tutustua varsinkaan 20km:n reittiin kokonaisuudessaan. Petri lämmitteli 10km kääntöpaikalle asti, kunnes huomasi yllättävän nousun ja sen jälkeisen jyrkän ja pitkän laskun. Tiedossa oli siis mäkinen temporeitti ainakin pitkällä matkalla. Suomen joukkue ajoi 7 mitalia ensimmäisestä lajista. Mestaruuden nappasivat Aku, Aimo ja Iina.

Tempon jälkeen joukkue kävi hotellilla lepäämässä ennen kuin suuntasi kriteriumin lähtöpaikalle Kolaan. Sää oli pilvinen ja kolea, mutta onneksi ei satanut. Tuuli oli voimakas. Reitti oli 1,7 km:n mittainen. Pari tiukkaa käännöstä ja pääsuoran hidastetöyssyt aiheuttivat niin kolareita kuin varusteongelmia monille kilpailijoille. Kisa ajettiin pistekilpailuna siten, että luokittain neljälle parhaalle annettiin pisteitä välikireistä ja loppukiristä tuplapisteet. Ensin starttasivat nuorimmat 6 kierrokseen kisaan. Toisen lähdön kaikki 5 kiriä vei Aku voittaen M16-luokan. Aimo ajoi myös vahvasti ja otti M60-luokan voiton. Aimo sai kaksi välikiriä ja loppukirin omassa sarjassa. Iina voitti N16-luokan kolmella välikirillä ja loppukirillä. Neea nappasi yhden välikirin. Elite, M18, M40 ja M50 starttasivat 20 kierroksen kisaan. Vauhti oli hurjaa heti alusta ja toisella kierroksella alkoi rytistä. Miestä meni nurin ja pyörät saivat siipeensä. Iiron klossi ei toiminut ja lopulta satulakin petti. Esan kisa jäi kesken kiekon väännyttyä. Markunkin pyörä kärsi vaurioita törmäyksessä. Markku jäi ilman tulosta vaikka ajoikin reitillä loppuun asti. Ryhmä jakautui kahtia. Eturyhmässä ajoi eliten, M18 ja M40 luokkien kärki. Takaryhmässä ajoi useita M40-luokan ajajia. Petri intoutui ryhmässä hurjiin kireihin ja napsi jäännöspisteitä välikireistä ja loppukiristä sijoittuen lopulta neljänneksi. Veli-Matti oli M50-luokan kolmas.

Tuomas korttelireitillä

Aku ja Severi valmistautuvat hidastustöyssyn ylitykseen

Maantiekilpailu, sunnuntai 16.6.

Sunnuntaiaamuna vesisateen ropina hotellin ikkunapeltiin ei luvannut kovin hyvää. Ilman lämpötila oli noin 10 astetta ja vesisade yleinen. Hotellihuoneissa alkoi ennen aamupalaa armoton arpominen sopivasta vaatetuksesta pitkään maantiekisaan. Lähtöpaikalla oli mahdollisuus odotella lämpimissä sisätiloissa. Startti tapahtui hillittömään ylämäkeen, joten lämpöongelmia ei ollut ainakaan ensimmäisten 3 kilometrin aikana. Sen jälkeen totuus paljastui. Vettä tuli taivaalta ja myös edellä ajavien pyöristä. Vauhti nousi alamäissä rullatenkin parhaillaan 70 kilsaan tunnissa, joten kylmä viiva pääsi pian märkien vaatteiden läpi luihin ja ytimiin. Päälähtö (Elite, M18, M40, M50) eteni 120km matkallaan ensimmäisenä, sen jälkeen 66km lähtö ja viimeisenä 32km lähtö. Aaro ei startannut vaan jäi Merjan kanssa huoltojoukkoihin. Tuomas kaatui ja päätti keskeyttää. Päälähdössä ensimmäisenä tarpeekseen sai Petri tiputtuaan pääjoukosta kylmän kangistamana vain 36km ajon jälkeen. Seuraavana keskeytti Esa ajettuaan noin 90km. Esa olikin tosi jäässä. Onneksi järjestäjät olivat varanneet lämmintä teetä. Esa joi kannullisen kuumaa ja pikku hiljaa toipui kylmästä. Tyylikkäästi maaliin ajoivat Irene, Iina, Neea. Aku ja Aimo tuulettivat 66km jälkeen jo kolmatta mestaruuttaan.

Timo raastavan maantiekisan kolmantena maaliin M40-luokassa

Iiro joutui vaihtamaan pyörää kesken kisan

Veli-Matin toive täyttyi - ajaa maaliin 120km kisassa. Tuloksena pronssimitali

Keijo ajoi hyvävoimaisena maaliin

Päälähdössä käytiin kovaa selviytymistaistelua kylmää vastaan. Timo ajoi hienosti M40-luokan kolmanneksi. Veli-Matti nappasi myös mitalin ajamalla kolmanneksi M50-luokassa. Iiron satula reistaili edelleen ja hän päätti ottaa maalin kohdalta Severin pyörän. Vaikka vaihto tapahtui sukkelasti, pääsi pääjoukko karkuun ja edessä loppumatka yksin ajona. Iiro ajoi kuitenkin miehekkäästi maaliin ja sijoitus oli hyvä neljäs. Keijo ja Markku ajoivat myös maaliin ja osoittivat suomalaista sitkeyttä parhaimmillaan. Hatunarvoinen suoritus kaikilta maaliin ajaneilta. Kelin karuudesta kertoo paljon myös se, että keskeyttäneiden joukossa oli paljon myös Jäämerenrannalla asuvia norjalaisia.  
Kiitos Merjalle huollosta!
 

Merja oli maalissa vastassa kuuman teekannun kanssa

Suomalaisten sijoitukset      
    Tempo Kriterium Maantie
Aaro Väyrynen M12 7 7  
Tuomas Mustonen M12 5 6 DNF
Aku Keloneva M16 1 1 1
Severi Huhtala M16 2 DNF  
Iina Väyrynen N16 1 1 3
Neea Huikuri N16 2 2 2
Iiro Väyrynen M18 2 DNF 4
Irene Väyrynen N40 2 2 2
Esa Mustonen M40 5 DNF DNF
Petri Pesonen M40 8 4 DNF
Timo Karvonen M40 10 6 3
Markku Väyrynen M40 7 ei sij. 7
Veli-Matti Keloneva M50 7 3 3
Keijo Hongisto M50 5 ei sij. 4
Aimo Jokiranta M60 1 1 1


Palkintoseremonia oli juhlallinen tanssi- ja lauluesityksineen

Aimo tuuletti kolme kertaa

 

Alku aina hankalaa…

Viisumihakemuksista syntyi melkoinen episodi, kun päätimme säästää rahaa ja toimittaa hakemukset Turkuun konsulaattiin ilman turhia laskuttavia viranomaisvälikäsiä. Joukkueen maantieteellinen hajanaisuus aiheutti haasteita vaadittujen tietojen keräämisessä ja toimittamisessa Turkuun. Hyvissä ajoin toimitetut hakemukset eivät kelvanneet, koska hakemuslomakkeissa luki väärä hakemusten jättöpaikka.  Uusien kaavakkeiden toimittaminen ja samalla joukkueen viisumikuriirin vaihto söivät aikaa. Lopulta viisumit luvattiin valmiina matkaviikon tiistaiksi. Rajalla oli tarkoitus olla perjantai-iltana. Viisumit eivät valmistuneet tiistaiksi ja keskiviikkona Venäjän itsenäisyyspäivän johdosta asia ei edennyt. Kuriirimme Arto sai torstaina passit postiin ja kohti Rovaniemeä. Posti lupasi paketin Rovaniemelle klo 9 perjantaina. Sovimme joukkueen kesken, että Keijo ja Merja noutavat paketin klo 9 postista. Jotta asia ei olisi liian yksinkertaista, päätti Finavian henkilöstö aloittaa ulosmarssin. Ulosmarssi vaikutti juuri niihin postilähetyksiin, joiden piti olla pohjoisessa aamujakelussa. Onneksi meidän paketti oli siirretty maakuljetukseen, joka saapuikin Rovaniemelle klo 12. Lopulta saimme passit haltuumme ja jatkoimme Sodankylän kautta Rajajoosepin raja-asemalle. Rajalla harjoittelimme lomakkeiden täyttöä parin tunnin ajan. Kun kaikki lippuset ja lappuset olivat virheettömästi täytetty, pääsimme rajan yli noin klo 20 Venäjän aikaa. Olimme valinneet Rajajoosepin ylityspaikaksi sen vuoksi, että siitä olisi lyhin ajomatka Venäjän puolella ja tiekin piti olla hyväkuntoinen verrattuna muihin ylityspaikkoihin. Hyvää pintaa riittikin noin 80 kilometriä, jonka jälkeen tie oli surkeassa kunnossa. Pääsimme kuitenkin ongelmitta Murmanskiin asti. Olga Lipina oli meitä vastassa ja opasti meidät hotelliin. Nukkumaan päästiin puolen yön jälkeen.

Kuusamon pojat valmiina kohti seikkailua. Venäjän matkaan on syytä varautua hyvin

 

… lopussa kiitos seisoo

Kilpailujärjestelyt sujuivat hyvin. Hotellimajoitus oli hyvä ja sijainti rauhallinen. Sunnuntain kylmä sade pilasi monen kilpailun, mutta illalla järjestetystä hienossa palkintoseremoniassa viimeistään harmit unohtuivat. Palkintojenjaon jälkeen Olga lähti joukkueen matkaoppaaksi. Vierailimme Leninillä, Jäämerellä noin 40 vuotta liikennöineellä ydinkäyttöisellä jäänmurtajalla. Sen jälkeen ajoimme vielä suurelle vartiomiespatsaalle. Patsaan juurelta saimme vielä kokonaiskuvan Murmanskin kaupungin laajuudesta.  

Matkan ohjelmaan kuului myös nähtävyydet

Leninin komentosillalta näkyi myös tyypillinen murmanskilainen kaupunkisiluetti

Aaro tarttui ruoriin ja ohjasi ydinjäänmurtajan turvallisesti satamaan

Vartiomies-patsas on näkemisen arvoinen

Paluumatkalle lähdimme kiireettä maanantaiaamuna. Osasimme varautua paremmin huonoon tiehen ja sovittaa matkavauhdin paremmin. Tällä kertaa kuitenkin Petrin autosta puhkesi rengas. Vararengas alle ja matka jatkui.

Kaiken kaikkiaan matka oli hieno kokemus. Venäjän viranomaistoiminta viisumihakemuksineen ja rajamuodollisuuksineen kismittää suuresti ja antaa täysin väärän kuvan rajan takana asuvista ihmisistä ja elämästä. Ainakin pyöräilyn parissa toimivat naapurimme ovat ystävällisiä ja huomaavaisia.

Järjestelyt toimivat hienosti, suuri kiitos kuuluu Olgalle ja Anatolille!

 Barentsin kisat jatkossa

Barentsin mestaruuskilpailut on järjestetty vuosittain järjestäjämaan vaihtuessa. Viime vuonna kilpailu järjestettiin Rukalla Cyclos Kuusamon isännöimänä. Nyt perinteeseen tulee muutos, sillä erillistä mestaruuskilpailua ei jatkossa ajeta. Erillisten lajikohtaisten mestaruuskilpailujen tilalla järjestetään Kalottialueen kaikkia kesä- ja talvilajeja koskettavat Barents Gamesit. Ensimmäinen kesäkisa järjestetään alustavien suunnitelmien mukaan Oulussa 2015.  


 

Tulosta