Sallasta Hautajärven, Käylän ja Rukan kautta Kuusamoon

Petri Pesonen ja Esa Mustonen lähtivät ajamaan Venäläisryhmän kanssa Sallasta 23.6. aamulla. Matka sujui ongelmitta ja joukko pysähtyi Hautajärvellä metsähallituksen keskuksella ruokailemaan. Vieraat huolehtivat myös siitä, että isännät saivat apetta vyön alle ennen matkan jatkumista. Alkuperäissuunnitelman mukainen aikataulu tosin alkoi venymään sitä enemmän mitä pidemmälle matka jatkui, mutta eipä sillä ollut toisaalta niin väliäkään kun säät suosivat ja matkan teko oli leppoisaa. Taneli Kaakinen liittyi joukon mukaan Käylän tiehaarassa matkan jatkuessa Rukatunturille. Isännät kertoivat vierailleen Rukan historiasta ja sen pitkästä kehityksestä kohti nykyistä, modernia palvelukeskusta. Vieraat olivat vaikuttuneita ennen kaikkea siitä, kuinka palvelut olivat niin helposti saatavilla. Siisteyttä ihasteltiin myöskin, vaikkakin aukion rakennustyöt olivatkin vielä meneillään.

Huolto pelasi moitteettomasti tälläkin tauolla; huoltoauton uumenista kaivettiin pikavauhtia retkipöytä jonka päälle nostettiin laatikollinen kuppeja ja viereen iso termoskannullinen erinomaisen hyvää teetä. Toinen laatikko sisälsi suklaapatukoita ja kolmas suolakaloja. Jos tämä ei vielä riittänyt niin vielä oli mahdollisuus syödä teeleivonnaisia. Niin nuoret kuin vanhatkin söivät antaumuksella ja nurisematta. Kun tauko oli pidetty joukon kärki suuntasi Rukajärven tien kautta viitostielle kohti Kuusamoa. Matkavauhti pysyi maltillisena ja kun Kuusamo alkoi häämöttää joukkoon liittyivät vielä Sari ja Ossi Törmänen. Tällä ryhmällä suunnattiin rajan risteyksen kautta keskustaan ja kansanopistolle, jossa matkalaiset majoittuivat.

Kansanopiston pihalla nähtiinkin sitten iloisia kasvoja, n.115km etappi oli onnistunut mainiosti ja kaikki olivat päässeet turvallisesti perille. Ville Pesonen ja Rosa Törmänen tulivat myöskin tervehtimään vierailijoita ja eipä aikaakaan kun kuulumisia vaihdettiin puolin ja toisin suomen, englannin ja venäjän sekamelskalla. Koillissanomat tulivat myös tekemään juttua ja kuvaamaan ryhmää. Vähitellen oli aika jättää vieraat asettumaan majapaikkaansa ja rauhoittumaan päivän tohinasta. Läksiäisiksi vieraat antoivat isännilleen venäläistä suklaata ja matkan viralliset diplomit, joista selviää mm. osanottajat sekä matkan reitti. Illan suussa Petri ja Ossi palasivat takaisin opistolle ja luovuttivat vieraille Cycloksen viirin sekä seuran SM-kisapaidat.

Huoltoautot kansanopistolla

Kalustoa, osa uudempia ja osa vanhempia. Kaikki kuitenkin pelasivat hyvin ainakin tämän matkan

Mitään turhaa ei tainnut olla mukana?
 

Huoltojoukoista Vladimir Vlasov ja Raisa Kuznetsova, kuvassa myös Anatoly Maslov ja Igor Kuznetsov.


Anna ja Olga Lipina, Olga puhuu suomea ja toimi isäntien ja vieraiden tulkkina.

Anatoly Lipin, Cycling Club Pilgrmisin puheenjohtaja.

 

Matka jatkui seuraavana aamuna kohti Ranuaa

Seuraavana aamuna vieraat pakkasivat jälleen kolonnansa ja lähtivät ajamaan kohti Ranuaa. Sitä ennen, ikään kuin viimeisenä ohjelmanumerona Rosa Törmänen ohjasi seurueen keskustan kautta viitostielle ja Riipisen Riista-ja matkamuistomyymälään. Tämä vierailu oli isäntien ehdottama kohde johon kannattaisi vielä tutustua ennen lopullista lähtöä. Pekka ja Päivi Riipinen olivat myös paikalla ja ottivat vieraat tyytyväisenä vastaan. He lahjoittivat ryhmälle läksiäislahjaksi mm. maistiaisia omista valikoimistaan sekä kaksi puukkoa. Venäläiset vieraamme olivat tästä todella otettuja ja lähtivät jatkamaan matkaansa varmasti tyytyväisinä.

Rosa johtaa joukkoja

Kylänmiehille ihmeteltävää

Ouluntaipaleella kohti torankia


Riipisen Riista-ja matkamuistomyymälässä yhteiskuvassa


Anatoly ja Olga Lipin, Pekka ja Päivi Riipinen

Lähdön hetki, voikaa hyvin ja tulkaa uudelleen!

 

Tulosta